בלאקרוק מתואמים עם המנכ"ל פינק? מעדיפים מניות על אג"ח

בעוד לארי פינק מודאג מסוף הגלובליזציה שיצור לחץ על עלויות הייצורו על שולי הרווח של החברות, החברה שבניהולו ממשיכה להעדיף מניות על פני אג"ח, אם כי בגלל חששות השוק הם ניטרלים בטווח הקצר
 | 
telegram

חברות ההשקעות בלקרוק המנהלת מעל 10 טריליון דולר מנוהלת על ידי היו"ר והמייסד לארי פינק. מדי שבוע מוציאה החברה סקירה של השוק בתוספת המלצות. נראה שלא תמיד ההמלצות הללו עולות בקנה אחד עם התבטאויות פומביות של היו"ר המפורסם.

בסקירה השבועית נכתב מטעם בית ההשקעות כי "נוף המאקרו והשוק ההפכפך כאן כדי להישאר. אנו מאמינים שהבנקים המרכזיים יספקו בסופו של דבר תגובה יחסית שקטה מבחינה היסטורית לאינפלציה. זה תומך בתפיסה האסטרטגית שלנו להעדפת מניות על פני אג"ח ממשלתיות. כמו כן, הקטנו בהדרגתיות לאורך השנה האחרונה את הסיכון והורדנו את דירוג המניות של שווקים מתפתחים לניטרלי בחודש שעבר. ככלל, אנו צופים שסך העלאות הריבית יתגלה היסטורית כנמוך, כיוון שבנקים כן מוכנים לחיות עם אינפלציה וירצו לשמור על הצמיחה. עם זאת, השווקים מתמחרים את הסיכון של הידוק יתר של המדיניות, ולכן אנו ניטרליים לגבי מניות בטווח הקצר. ישיבת ה-ECB תהיה האירוע המרכזי של השבוע הקרוב, ואנו מאמינים שתמחור השוק הנוכחי של תוואי הריבית של ה-ECB אגרסיבי מדי, וצופים כי ה-ECB יקטין את העלאת הריבית על רקע צמיחה חלשה יותר באופן מהותי."

במילים אחרות, בבלקרוק מאמינים כי בטווח הארוך המניות ממשיכים להיות המסלול המועדף אם כי בטווח הקצר הם נייטרלים בגלל חששות השוק. 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

לעומת זאת במכתב שכתב לארי פינק למשקיעים לפני כחודש הוא מביע חששות שנוגעים דווקא לטווח הארוך יותר. פינק דיבר על סוף הגלובליזציה עקב החששות של מדינות לסמוך על ייצור במקומות אחרים. החשש, שהחל בתקופת הקורונה התגבר עם הפלישה הרוסית לאוקראינה והסנקציות הבינלאומיות. 

הפגיעה בגלובליזציה בתורה תביא לעלייה בעלויות הייצור. לדבריו הדבר ייצור אתגר לחברות "עלייה בהוצאות, ולחץ על שולי הרווח... שינויים גדולים בשרשראות האספקה יגרמו לאינפלציה נוספת", ואף רמז לדילמה של הבנקים המרכזיים בין עידוד הצמיחה למלחמה באינפלציה. 

ייתכן, עם זאת, שפינק ומנהלי החברה שלו סבורים כי אמנם ייתכנו קשיים עקב הפגיעה בגלובליזציה ושיעורי אינפלציה גבוהים יותר, כמו גם שיווצר קושי לחברות לשמור על שולי הרווח, אבל עדיין בטווח הארוך המניות יהיו עדיפות על אגרות החוב, ושהבנקים המרכזיים לא יגזימו בתגובתם לאינפלציה.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות