הבנקים הסינים נאלצים להלוות במחירי הפסד על מנת לתמוך בכלכלה

מאז הוקל סגר הקורונה בסין, מדדים רבים במדינה זינקו. מדד הבנקים לעומת זאת, ירד ב-0.7%, וזאת על רקע החשש מהבריאות הפיננסית של הגופים. כלכלן ב-Natixis: "המנדט הממשלתי יאלץ את החברות להקריב את הרווחיות שלהן על מנת לסייע לעסקים"
 | 
telegram
(2)

המנדט של המשטר הריכוזי בבייג'ין, על פיו יש לסייע לסקטורים רבים שנפגעו כתוצאה ממשבר וסגר הקורונה במדינה, הותיר את מגזר הבנקים במדינה משווע מאחור. פתיחת הכלכלה המהירה הותירה משקיעים רבים בתהיה - האם הזרמת המזומנים המאסיבית מצד המלווים תגדיל את מספר ההלוואות השליליות ובכך תשפיע על כל הסקטור המיקרוכלכלי. 

סין כידוע, מחזירה את הכלכלה באיטיות כאשר היא מקלה את התנאים המוניטרים שלה - זאת בניגוד למדיניות ברוב המדינות בעולם. מצב זה נועד על מנת לאפשר צמיחה כלכלית וכבר השפיעה לחיוב על שוק המניות המקומי. 

במהלך החודש האחרון, כאשר סגר הקורונה בסין ובשנגחאי הוסר, מדד ה-blue chip index במדינה עלה בקרוב ל-8%. באותה עת, מדד הטכנולוגיה STAR 50 קפץ ביותר מ-18%. 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

מנגד, מדד ה-CSI300 Bank Index, שכולל בתוכו את ארבעת הבנקים הגדולים במדינה לצד מלווים נוספים ומאגד גם את הבנק Shanghai Pudong Development Bank אשר נשלט על ידי הממשלה, ירד ב-0.7% במהלך אותה תקופה. ירידה זו נבעה בעיקר מהחשש לדאגות לגבי "הבריאות הפיננסית" של המלווים. 

כידוע, הנציבות הרגולטורית לבנקאות וביטוח בסין (CRIBC) דרשה מהבנקים בשבוע שעבר להגדיל את התמיכה שלהם בחברות שהושפעו כתוצאה מהקורונה, ולגלות סובלנות רבה יותר עבור הלוואות שיתכן ובעתיד לא יוחזרו לאותם בנקים. 

"המלווים הסינים יאלצו להתמודד עם העובדה כי יצטרכו למצוא את עצמם בין הרצון להישאר רווחים לבין לתמוך בכלכלה המקומית", ציין כלכלן בנק ההשקעות Natixis, גארי נג. "המנדט הממשלתי יאלץ את החברות להקריב את הרווחיות שלהן על מנת לסייע להמשך קיום משקי הבית והעסקים המקומיים", סיים. 

רווחי ריבית הנטו של הבנקים הסינים ירדה ל-2.04% ברבעון הראשון, זאת לעומת 2.1% ברבעון הראשון אשתקד, וכנראה כי זו תאלץ לקטון אף יותר. 

בסוף חודש מאי האחרון, דווח כי הבנק המרכזי במדינה, הבנק העממי של סין (PBOC), דחק בבנקים שבמדינה להגדיל את המענקים שהם נותנים לחברות השונות במדינה, וקרא לייצר תמריץ שיאפשר לפקידים להעניק את ההלוואות גם לחברות קטנות במשק. 

הקריאה מגיעה על רקע העבודה כי בנקים חוששי סיכון משאירים את כספי הבנק עצמם במכשירים פיננסים קצרי טווח ובעלי סיכון נמוך, דבר אשר מוריד את הריביות במדינה לאיזור ה-0. 

לדברי שי צ'ן, מנהל קרן בבנק ההשקעות Shanghai Jianwen, כניסה איטית אל תוך מדיניות מוניטרית מקלה מהווה חרב פיפיות עבור הבנקים. "בזמן שהרחבות אשראי מגדילות את ההכנסות עבור אותם בנקים, אם תחתוך את ריבית ההלוואות מבלי להקטין באופן פרופורציונאלי את שיעור הפקדונות, הרווחיות שלך תקטן" 

המלווים הסינים נוהגים להלוות במכפיל של 5.18 על הרווחים ובמכפיל של 0.65 על השווי בו הם מוערכים, דבר שהופך את שוק הבנקאות הסינית לזול ביותר במדינה, זאת אל מול לשוק מוצרי היסוד שנסחר במכפיל של 38.4. 

על פי מדד הבנקים הגלובלי של גוף הייעוץ Refinitiv, בנקים סינים מוכרים הלוואות בזול יותר מאשר הממוצע, כאשר זה עומד על מכפיל של 9.74 על הרווחים ומכפיל של 1.03 על שווי שוק, ולכן משקיעים רבים חוששים מהשקעה בבנקים הסינים.

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    ריבית בבנקים בסין
    ריביות בסין 11/06/2022 11:17
    הגב לתגובה זו
    0 0
    הקורונה על פניו פרצה בשל טעות מעבדה בסין..לא נראה לכם מוזר שלא תובעים את סין במיליארדים על הנזק שנגרם לעולם שלם בגללם. אנשים התאבדו,עסקים קרסו והם ממשיכים לחיות כרגיל כאילו כלום. ואתם עוד מאמינים לעטלף..עכשיו קוף. עכשיו עוד וריאנט
    סגור
  • 1.
    מה עם הבנקים בישראל? (ל"ת)
    ליברמן 08/06/2022 16:15
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות