ברין ממייסדי גוגל מתגרש; כמה מתוך 94 מיליארד הד' יגיע לאשתו?
סוכנות הידיעות בלומברג מדווחת כי סרגיי ברין, אחד ממייסדי גוגל והאיש השישי בעושרו בעולם, הגיש בקשה לגירושים מאשתו, שאנהן. על פי הדיווחים, בני הזוג בקשו מבית המשפט לשמור על חיסיון המסמכים שהוגשו לבית המשפט בסנטה קלרה בנושא. שאנהן היא אשתו השנייה של ברין. אשתו הראשונה היתה אן וייציצקי, מייסדת 23andMe, שממנה התגרש בשנת 2015.
ההון של ברין נאמד כיום בכ-94 מיליארד דולר, כך קובע מדד המיליארדרים של בלומברג. רוב ההון של ברין מושקע, מן הסתם, בגוגל, שהוא היה בין המייסדים שלה. ברין הקים את גוגל ביחד עם לארי פייג' בשנת 1998, ושינה לעד את האופן שבו צורך כל אחד מאיתנו את האינטרנט. גם ברין וגם פייג' עזבו את החברה עוד בשנת 2019, אבל הם עדיין חברים בדירקטוריון ובעלי השליטה בגוגל.
כל הגרושים והעשירים
הודעת הגירושין של ברין מצטרפת למהלך דומה של ביל גייטס ואשתו מלינדה, והודעתו של ג'ף בזוס על גירושיו ממקנזי סקוט. ההון של גייטס בעת ההודעה על הגירושין עמד על 145 מיליארד דולר, וההון של בזוס עמד על 137 מיליארד. אולם הגירושין של ברין ואשתו הם יוצאי דופן, משום שככל הנראה שני בני הזוג חתמו על הסכם טרום נישואין. עם זאת, הבקשה של בני הזוג לשמור על החיסיון של המסמכים שהגישו מונעת את פרסום הפרטים, או את עצם קיומו של ההסכם.
למרות ההסכם שנחתם, קיימת סברה שליזמות הפילנתרופיות של שאנהן תהיה השפעה על התוצאה הסופית של הגירושין. שאנהן הקימה עמותה המתמקדת ב"אריכות חיים ושויון, רפורמה במערכת הצדק וכדור ארץ בריא". הנכסים המדווחים של העמותה, נכון לשנת 2019, עמדו על 16.7 מיליון דולר. לרוב, הסכמי גירושים, בעיקר ברמות ההון הגבוהות, כוללים סעיף תמיכה בעמותה של בן או בת הזוג. אם ברין אכן יתמוך בעמותה של גרושתו לעתיד, הוא יהנה ממוניטין חיובי, יחד עם הטבות מס.
מי אתה, סרגיי ברין
סרגיי מיכאילוביץ ברין נולד בשנת 1973 במוסקבה, בירת ברית המועצות לשעבר. בגיל 6 הוא היגר יחד עם הוריו לארצות הברית, ועשה את התואר הראשון שלו במתמטיקה, באוניברסיטת מרילנד. אחרי התואר השני עבר לסטנפורד, על מנת לכתוב את הדוקטורט שלו. בסטנפורד הוא פגש בלארי פייג', ויחד הם יזמו את הקמת מנוע החיפוש ששינה את פני האינטרנט בעולם, גוגל. המיזם יצא לאור בשנת 1998. ברין התעניין בכריית מידע, ופייג' התעניין בפיתוח העיקרון שלפיו ניתן למדוד את החשיבות של נייר מחקר, על פי כמות הציטוטים שלו במחקרים אחרים. השילוב הזה הניב מנוע חיפוש שגם יכול לדרג את התוצאות. נכון להיום, גוגל הוא מנוע החיפוש המשמעותי ביותר בעולם המערבי ובכלל. בסין המנוע השלט הוא ביידו וברוסיה – יאנדקס.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה