מדד האינפלציה המועדף של הפד' נותר גבוה אך מעט נמוך מהצפי

מדד מחירי מוצרי הצריכה עלה ב-4.7% לעומת שנה שעברה,ונותר סביב הרמות שנראו בפעם האחרונה בשנות ה-80, בזמן שהאנליסטים בוול סטריט צפו עלייה שנתית של כ-4.8%; קובעי המדיניות עוקבים מקרוב
 | 
telegram

האינפלציה נותרה גבוהה במהלך חודש מאי, אך נרשמה עלייה חודשית מעט נמוכה מהצפוי, כך על פי נתוני משרד המסחר, אחריהם עוקב באופן מסורתי הבנק הפדרלי.

מדד מחירי מוצרי הצריכה עלה ב-4.7% לעומת שנה שעברה, 0.2% פחות מהחודש הקודם אך עדיין סביב הרמות שנראו בפעם האחרונה בשנות ה-80. מנגד, האנליסטים בוול סטריט צפו עלייה שנתית של כ-4.8%. על בסיס חודשי, המדד, שאינו כולל מחירי מזון ואנרגיה תנודתיים, עלה ב-0.3%, מעט פחות מהערכת המוקדמות לעליה של 0.4%.

האינפלציה עלתה בחודש מאי ב-0.6%, הרבה יותר מהר מהעלייה שנרשמה בחודש הקודם (אפריל) ועמדה על 0.2%.העלייה שמרה על האינפלציה השנתית על 6.3%, כפי שהייתה באפריל וירידה קלה מ-6.6% שנרשמה במרץ, במה שהיה הנקודה הגבוהה ביותר מאז ינואר 1982.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

בנוסף, הדו"ח שיקף לחצים על הוצאות הצרכנים, המהוות כמעט 70% מכלל הפעילות הכלכלית בארה"ב. בעוד שההכנסה האישית עלתה במאי ב-0.5%, ההכנסה לאחר מיסים והיטלים אחרים, או הכנסה אישית פנויה, ירדה ב-0.1%. ההוצאה מותאמת לאינפלציה ירדה ב-0.4%, ירידה חדה לעומת עלייה של 0.3% באפריל. שיעור החיסכון האישי עלה לרמה של 5.4%, עלייה של 0.2% מהחודש הקודם.

בכירי הפד' עוקבים מקרוב אחר הנתונים הללו, תוך שהם מבקשים לשלוט באינפלציה הגואה. קובעי המדיניות של הבנק המרכזי בדרך כלל מעניקים דגש לאינפלציית הליבה משום שהם מאמינים שהמדיניות המוניטרית יעילה פחות בשליטה בעליות ובירידות של מחירי הדלק. עם זאת, יו"ר הפד, ג'רום פאוול, אמר בימים האחרונים שהוא גם עוקב מקרוב גם אחרי מחירי הדלק.

מדד המחירים לצרכן, שמודד מגוון רחב של סחורות ושירותים ונצפה יותר על ידי הציבור, עלה ב-8.6% במאי, רמתו הגבוהה ביותר מאז סוף 1981.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות