שימאו גרופ, יזמית נדל"ן גדולה משנגחאי, הגיעה לחדלות פרעון

הקשיים בסקטור הנדל"ן הסיני לא נעלמו וכעת חברת ענק נוספת מגיעה לחדלת פרעון, בנוסף לחברה אחרת שעשתה זאת בחודש שעבר; אוורגרנד צפויה להציג תוכנית לארגון מחדש של החוב הענק שלה בגובה 300 מיליארד דולר עד סוף החודש
 | 
telegram

משבר הנדל"ן בסין חוזר, או ליתר דיוק הוא אף פעם לא נעלם, רק היה מתחת לרדאר לזמן מה. 

חברת שימאו גרופ, היא יזמית נדל"ן גדולה משנגחאי, נאבקת מזה מספר חודשים בקשיי נזילות חריפים. כעת, פספסה החברה את תשלום החוב והקרן בגובה מיליארד דולר שהיתה אמורה לשלם ביום ראשון. כך לפי דיווח החברה לבורסת הונג קונג בה היא נסחרת. זו הפעם הראשונה שהחברה לא מצליחה לשלם את החוב נקוב הדולר שלה. 

מגזר הנדל"ן בסין נמצא בקשיים מאז שנת 2020. הטריגר שהניע את הקשיים הוא עצירת האשראי לסקטור מצד ממשלת סין, שהיה כמעט חסר הגבלה עד אותו זמן, והממשלה החליטה להגביל את התמריצים המוגזמים. התגובה הייתה היתדררות מהירה בשוק הנדל"ן וקשיי נזילות של היזמיות שנהנו מאשראי כמעט בלתי מוגבל והתרחבות מואצת.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

משבר הוחמר על ידי נגיף הקורונה שפגע עמוקות בכלכלת סין, במיוחד עקב המדיניות המחמירה שממשיכה בסין בניגוד לשאר העולם בשנה האחרונה. נושא משבר הנדל"ן בסין עלה לכותרות סביב הקשיים של ענקית הנדל"ן אוורגרנד, שאף נקלעה לחדלות פרעון בשנה שעברה. לחברה חוב בגובה 300 מיליארד דולר, והיא מנסה לארגן מחדש את החוב בסיוע הממשלה. על פי ההערכות היא  תפרסם את התוכנית עד סוף החודש. 

לפי חברת הדירוג מודי'ס לשימאו תשלומי חוב וקרן של 1.7 מיליארד דולר בשנת 2022 שמוחזקים על ידי משקיעים בנלאומיים, בנוסף לחוב ביואן בגובה של כ-1.4 מיליארד דולר המחוזק בידי משקיעים סינים, בנוסף לחוב משמעותי לבנקים ברחבי העולם. החברה שהוקמה בשנת 2001 מתמחה במתמחי מגורים גדולים ובתי מלון ברחבי המדינה. היא מחזיקה באחד מגורדי השחקים הגדולים בעולם הממוקם בשנגחאי ונקרא שנגחאי שימאו אינטנשיונל פלאזה. 

החברה לא פרסמה את דוחותיה הכספיים לרבעון האחרון של שנת 2021 כשהיא תולה זאת בסגרים, אך העריכה כי רווחיה נפלו בכ-62% בשנה. כעת מסרה החברה כי "עקב שינויים משמעותיים בסביבת המאקרו של סקטור הנדל"ן בסין מאז המחצית השניה של שנת 2021 והשפעת נגיף הקורונה, החברה חוותה ירידה משמעותית בחוזי המכירות בחודשים האחרונים, מה שצפוי להמשיך בטווח הקרוב עד שסקטור הנדל"ן הסיני יחזור להתייצב". החברה  הוסיפה שהיא במשא ומתן עם בעלי חוב נוספים שלא קיבלו את כספם. 

חברה נוספת מבייג'ינג, Sunac, אחת מחברות הנדל"ן הגדולות במדינה, פרסמה בחודש שעבר אזהרה שהתפרצות הקורונה האחרונה פגעה באופן משמעותי במכירות במרץ ואפריל והחמירה את קשיי הנזילות שלה, והודתה שהיא נכשלה בתשלום אגרות החוב נקובות הדולר שלה. לפי סקר שהתפרסם בשבוע שעבר מחיר הבתים ב-100 ערים בסין נחתך ביותר מ-40% במחצית הראשונה של השנה. 

הרשויות מנסות לסייע לחזק את הסקטור והורידה את ריבית המשכנתאות לאחרונה וכן את חוקי רכישת הבתים. ישנם סימנים ראשונים לשיפור מסוים ביוני, כשהירידה פחות דרמטית, אך הדרך לשיקום סקטור הנדל"ן הסיני עדיין ארוכה.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות