רמז למיתון - מחירי הנחושת רשמו ירידה של 22% ברבעון השני
מחירי הנחושת נסחרים כיום ברמה הנמוכה ביותר מאז נובמבר 2020; האם עוד ימשיכו לרדת? ומתי נראה עלייה?
שיעור ירידת מחירי הנחושת ברבעון אחרון היה הגדול ביותר מאז הרבעון השלישי של 2011. החוזים העתידיים על נחושת למסירה בספטמבר עמדו על 7.51 דולר לקילו - המחיר הנמוך ביותר בחוזה הפעיל מאז נובמבר 2020. נחושת נתפסת כאינדיקטור כלכלי מכיוון שהיא נמצאת במוצרים רבים בהם בנייה, מכשירי חשמל ביתיים וכלי רכב חשמליים. ירידת מחירים עשויה להצביע על תחזית פסימית כאשר החששות מפני האטה כלכלית עולמית הולכים ומתגברים.
הנחושת ראתה עליות מחירים חזקות גם ב-2020 וגם ב-2021, כשהאספקה העולמית שלה התדלדלה מאוד בעקבות המלחמה באוקראינה והסגרים בסין, בעוד הביקוש המשיך לגדול. מחירי הנחושת זינקו בצורה מרשימה משפל של קצת מתחת ל-4.4 דולר לקילו באפריל 2020 לשיאים מעל ל-11 דולר במרץ השנה – עלייה של כ-150% לשנתיים. בעוד שהשוק עלה קצת יותר מ-50% מהעלייה הזו, ההערכות בשוק מדברות כי ייתכן שהנחושת עוד תרד לפני שנראה את הזינוק במחירים.
לדאגות מהמיתון השנה הייתה השפעה ניכרת על השווקים. הסגרים בסין וההשפעה הפוטנציאלית על הפעילות הכלכלית שלה כצרכנית הגדולה ביותר של הנחושת הנמיכו את ציפיות הסוחרים ובעקבות כך הם החלו להימנע מחשיפה למתכת תעשייתית. עם זאת, ברור לכל כי מדובר בתופעה זמנית הרי לא ייתכן שסין לא תחזור לשלוט בשוק הייצור העולמי.
חרף העובדה שהטלטלה של השנתיים האחרונות אכן ערערה את כל שוק המתכות - לא נכון להסתכל עליה ככזו שתשפיע על השוק הזה בעתיד. הביקוש וצריכת הנחושת העולמית ממשיכה לעלות וגדלים ביותר מ-3% בממוצע בשנה כבר למעלה מ-100 שנים. ואם לא די בכך, קשה להעריך שההיצע יעמוד בקצב צמיחת הביקוש במהלך השנים הקרובות.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה