הצעת החוק שמאיימת על חברות התרופות בדרך לעבור; מה המשמעות?
על פי דיווחים בארה"ב, הצעת החוק הקוראת לאפשר לממשל לנהל משא ומתן עם חברות תרופות על מחירן של תרופות מרשם, בדרך להפוך לחוק, לאחר שהדמוקרטים בסנאט פרסמו הצעה, שעל פי הדיווחים תזכה לתמיכת כל חברי המפלגה בבית.
הצעת החוק, שפורסמה ביום רביעי, אינה מבשרת טובות עבור תעשיית התרופות, אך ככל הנראה השפעותיה כבר משתקפות במחירי המניות של חברות הפארמה הגדולות. היתרון הגלום בהצעה עבור החברות הוא שאם היא אכן תעבור, הדבר עשוי לנקות חלק מהחששות המעיבות על התחזית של המניות הללו בשנים האחרונות. ברקע, העובדה שהממשלים האחרונים, בהובלת שתי המפלגות תמך בהצעות שונות לתמחור תרופות, אך לא הצליחו להפוך אותן לחוקים.
הצעת החוק החדשה מתקנת הצעה שנידונה בשנה שעברה אך לא הצליחה לעבור את הסנאט. על פי הדיווח, שפורסם לראשונה בסוכנות הידיעות רויטרס, התוכנית, במידה ותעבור תאפשר ל-Medicare, תוכנית הבריאות הממשלתית בארה"ב, לנהל משא ומתן על מחירי 10 מהתרופות היקרות ביותר החל משנת 2026, כאשר עד שנת 2029 מספר התרופות יעלה ל-20. בנוסף, היא גם תעניש חברות שיעלו מחירים באופן מהיר יותר מהאינפלציה, בהתאם לתקרה שנתית של 2,000 דולר על עלויות הכנסה. התוכנית אמורה להפחית את הגירעון התקציבי הפדרלי ב-297 מיליארד דולר במשך 10 שנים.
על פי הדיווחים, ההצעה הובלה בהובלת הסנאטור ג'ו מנצ'ין, שטריפד בעבר תוכניות של הנשיא ג'ו ביידן, וזוכה לגיבוי של כל 50 הסנאטורים הדמוקרטיים. "הסנאטור מנצ'ין תמך זה מכבר בהצעות שיורידו את עלויות תרופות המרשם לקשישים, ותמיכתו בהצעה זו מעולם לא הייתה מוטלת בספק", אמרה הדוברת של מנצ'ין, לניו יורק טיימס.
החקיקה סביב מחירי התרופות מדירה שינה מעיניהן של חברות התרופות והמשקיעים לפחות מאז סוף 2015, כאשר הילרי קלינטון, אז בשלבים המוקדמים של הקמפיין שלה לנשיאות ב-2016, צייצה בטוויטר ש"הורדת מחירים" על תרופות מיוחדות היא "שערורייתית". בהתאם, התחזיות עבור חברות התרופות צנחו, כאשר המשקיעים הביאו בחשבון את פיקוח המחירים הצפוי.
בסוף 2014, NYSE Arca Pharmaceutical, המדד העוקב אחר מניות חברות התרופות נסחר לפי מכפיל רווח של 16.8. עד סוף 2015 ירד המכפיל ל-15.8, כשלמרות הדחיפה לה זככה הסקטור הודוות להצלחות הרפואיות והמסחריות של חברות הפארמה הגדולות, בעיקר על רקע התפשטות נגיף הקורונה, המדד נסחר כעת לפי מכפיל של 14.6. על כן, החברות והמשקיעים בתחום יקוו שהצעת החוק, שנחשפה ביום רביעי, על אף האתגרים שהיא מציבה לסקטור תסיר את העננה שמרחפת מעליו בשנים האחרונות.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
3.זה דווקא טוב לחברת טבע (ל"ת)אילן אלכסי 08/07/2022 09:53הגב לתגובה זו1 0סגור
-
2.השוק המעוות בעולם8 08/07/2022 09:36הגב לתגובה זו0 0שוק הבריאות בארה"בסגור
-
1.כנראה יסכן פיתוח תרופות ויהרוג סופית תרופות יתוםנ.ש. 07/07/2022 23:12הגב לתגובה זו0 2לכל מטבע שני צדדים. בכל הקשור לתרופות גנריות הרווחיות שלהן מועטה. אבל תרופות אתיות הרבה פעמים התמחור הגבוה שלהן מייצר עוד מחקרים של פיתוחי תרופות אחרים וגם מחפה הרבה פעמים על השקעות עתק שהושקעו בפיתוחים שלהם. יש חשש לא מועט שהם שפכו את התינוק עם הדליסגור