רוסיה ואוקראינה חתמו על הסכם הוצאת חיטה מהמדינה
המדינות ששרויות במלחמה ביניהן הגיעו להבנת לחידוש ייצוא התבואה מאוקראינה; הצעד עשוי להקל על המחזור העולמי בחיטה
רוסיה ואוקראינה חתמו על הסכם לחידוש היצוא של תבואה אוקראינית דרך הים השחור כבר בשבועות הקרובים. ההסכם נחתם באיסטנבול בתיווכה של טורקיה ובתמיכת האו"ם. העסקה משמעותית עבור אספקת המזון העולמית, אך גם מהווה הסכם ראשון בין שני הצדדים מאז פרוץ הלחימה בפברואר.
אוקראינה, כזכור, היא אחת מיצואניות החיטה הגדולות בעולם, ומאז שהצבא הרוסי סגר את המרחב הימי האוקראיני הופסק גם ייצוא התבואה. מיליוני טונות של חיטה נתקעו במדינה שסועת המלחמה ובערי הנמל האוקראינית כמו אודסה לא הצליחו לשלוח את הסחורות, מה שגרם למחסור עולמי בחיטה ולעליית מחירי המזון.
על פי משרד החקלאות של ארצות הברית, אוקראינה היא היצרנית המובילה בעולם של קמח חמניות, שמן חמניות וזרעים. היא גם היצואנית המובילה בעולם של מוצרים אלה. מבחינת ייצור החיטה, אוקראינה היא השביעית בגודלה בעולם לצד מצרים, אינדונזיה, טורקיה, פקיסטן ובנגלדש. מחירי החוזים העתידיים של חיטה בדצמבר בבורסה של פריז ירדו בכ-5% לאחר פרסום העסקה.
בתחילת השנה נסחר בושל חיטה במחיר של כ-7.6 דולר (בושל הינה יחידת מידה המשמשת למדידת נפח של סחורות יבשות; 1 בושל אמריקאי שווה לכ-35 ליטר). רוחות המלחמה בין רוסיה ואוקראינה הביאו לעליה במחירי החיטה לרמה של כ-8.5 דולר לבושל, ערב הלחימה. במחצית חודש מאי נרשם השיא במחירי החיטה והוא עמד על 12.78 דולר לבושל.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה