ג'נט ילן: "הכלכלה בהאטה וזה הכרחי - אבל זה לא מיתון". מה יהיו נתוני התמ"ג?
כלכלנים רבים רואים בשני רבעונים רצופים של התכווצות בתוצר המקומי הגולמי סימן למיתון. אמנם זו עשויה להיות אחת התוצאות שעליה עלולים להצביע נתוני התמ"ג ברבעון השני, שיפורסמו ביום חמישי בארצות הברית. יחד עם זאת, הצפי לרבעון השני הוא דווקא לצמיחה של 0.4%, לאחר התכווצות של 1.6% ברבעון הראשון.
"הכלכלה מאטה", הודתה שרת האוצר ילן אתמול בראיון. לדבריה, הצמיחה המהירה של 5.5% בשנה שעברה החזירה אנשים לעבודה, ושוק העבודה ממשיך להיות חזק עם ממוצע של 375,000 משרות פנויות בשלושת החודשים האחרונים. ילן אומרת שכלכלה שמציגה נתונים כאלה אינה כלכלה במיתון. לדבריה, "אנחנו נמצאים בתקופה של מעבר, שבה הצמיחה מאטה. זה הכרחי וראוי, ואנחנו צריכים לצמוח בקצב יציב ובר קיימא". היא הוסיפה ואמרה כי “מיתון הוא התכווצות רחבה המשפיעה על מגזרים רבים במשק. המצב פשוט איננו כזה".
עוד אמרה ילן בראיון שבנוסף לשוק עבודה חזק ולמגמות ההוצאות הצרכניות, התפוקה התעשייתית צמחה בחמישה מתוך ששת החודשים האחרונים. בנוסף, היא ציינה כי איכות האשראי של משקי הבית נותרה חזקה. היא אמנם אומרת שהאינפלציה היא "גבוהה מדי" אך צופה שפעולות הפד ישפיעו על המצב, ואילו הממשל יעשה מאמץ משלו להוריד מחירים, כולל קיצוץ הגירעון הפדרלי ושחרור נפט מרזרבות הנפט האסטרטגיות, במטרה להוריד את מחירי הדלק.
ילן עוד אמרה שהיא לא אומרת שארה"ב תימנע ממיתון, מכיוון שיש איומים באופק. יחד עם זאת, לדבריה הנתונים עדיין אינם מצביעים על האפשרות הזאת. לדבריה, ארה"ב צפויה לחוות האטה ביצירת מקומות עבודה חדשים. בנוסף, האינפלציה גבוהה לא רק בארצות הברית, אלא גם במדינות מחוץ לארה"ב. כמו כן, והמלחמה באוקראינה משפיעה לרעה על מחירי הנפט.
הנשיא ג'ו ביידן, שנמצא בבידוד בבית הלבן עקב הידבקות בקורונה, צייץ אתמול כי ב-21 מדינות בארצות הברית, שיעור האבטלה הוא 3% או פחות, זאת הפעם הראשונה בהיסטוריה.
הפד והחלטת הריבית הבאה
השבוע, החל מיום שלישי, יתכנס הפדרל ריזרב כדי להחליט על מהלך הריבית הבא שלו, עליו יודיע ביום רביעי. כלכלנים רבים צופים שהריבית תעלה ב-0.75%, בדומה להעלאה הקודמת ביוני. יחד עם זאת, יש כלכלנים שצופים מהלך דרסטי עוד יותר, של העלאת ריבית באחוז שלם.
מדד אמון הצרכנים לחודש יולי, שאמור להתפרסם ביום שלישי, צפוי לעמוד על 97, ירידה לעומת 98.7 ביוני.
נתון משמעותי נוסף, שיתפרסם ביום שישי, הוא נתוני ההכנסה וההוצאות האישיים לחודש יוני. על פי התחזיות, הנתונים יצביעו על עלייה של 0.5% בהכנסות לעומת החודש הקודם, בדומה לעליה של חודש מאי. ההוצאות צפויות לעלות ב-1%, לאחר שעלו ב-0.2% במאי
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.סין צמחה בעבר,לרון 25/07/2022 11:48הגב לתגובה זו1 0וכעת??? זה לא אומר לכם "משהו"?סגור
-
1.בדיעבדלרון 25/07/2022 11:47הגב לתגובה זו2 0יתברר בעוד שנה שכבר לפני שנה,כלומר היום,כבר היינו במיתון אך "למה להפחיד"?כידוע פסיכולוגיה יוצרת כלכלה,פרופ' לכלכלה ילן יודעת זאת היטבסגור
-
ברור שאנחנו במיתון כבר ממרץ ןהאינפלציהיובל 25/07/2022 17:41הגב לתגובה זו1 0האינפלציה מזמן עברה את קו 10 אחוזים. הם כולם משקרים כמקהלה אחת גדולה.סגור