פאואל במסיבת עיתונאים: מחוייבים להורדת האינפלציה; ארה"ב לא במיתון
במסיבת העיתונאים פאוול הדגיש את מחויבתו להורדת האינפלציה גם על חשבון היחלשות הכלכלה, אך הדגיש שארה"ב לא במיתון וצפה שבהמשך קצב העלאת הריבית יאט, אך שהעלאה "לא רגילה" עדיין יכולה להיות ראויה בפגישה הבאה
הבנק הפדרלי העדיף שלא להפתיע את השוק והעלה את הריבית ב-0.75% כצפוי, עדיין שיעור חד של העלאת ריבית ביחס למה שציפו בשוק אך לפני מספר חודשים.
לאחר ההעלאה התקיימה כרגיל מסיבת העיתונאים (לראשונה מאז פרוץ הקורונה באופן פרונטלי ולא דרך הזום) ובה הסביר יו"ר הפד ג'רום פאואל את המהלך, וגם דיבר על מצב הכלכלה כפי שהוא רואה אותה, ולאחר מכן השיב לשאלות העיתונאים.
פאואל פתח את מסיבת העיתונאים בחזרה על מחויבתו להורדת האינפלציה ("מאד מחוייבים") לטווח היעד של 2% לטובת אזרחי ארצות הברית. במהלך מסיבת העיתונאים הדגיש פאוול כמה פעמים את העובדה שהאינפלציה פוגעת בעיקר בשכבות החלשות ולכן הוא מחוייב מאד להוריד אותה. הוא ציין גם את שוק העבודה החזק, בעוד האינפלציה ממשיכה להיות הרבה מעל הרצוי.
יחד עם זאת הוא מכיר בכך שהכלכלה מתחילה להיחלש. הוא ציין את נתוני הייצור שנחלשו, וכן את שוק הדיור ואת השקעות העסקים שירדו אף הם. יחד עם זאת שוק העבודה ממשיך להיות חזק והביקוש אף הוא, לכן, לדעתו, היה נכון להמשיך להעלות את הריבית בשיעור יוצא דופן. פאוול ציין שמחירם של מספר סחורות החל לרדת לאחרונה, אך עלייה קודמת במחירם גרמה להמשך הזינוק באינפלציה.
צמצמוום המאזן ממשיך להיות כלי חשוב במאבק באינפלציה וחלק ממטרות מדיניות הפד.
עוד אמר פאואל כי בבנק המרכזי מחכים לסימנים ברורים לירידת האנפלציה. הוא ציין כי צפויה המשך העלאת ריבית, גודל העלאה תלויה בנתונים שיפורסמו. בהמשך צפויה האטה בקצב עליית האינפלציה בהתאם לנתונים הכלכליים, אך העלאה אגרסיבית עשויה להיות ראויה גם בפגישה הבאה בספטמבר. במענה לשאלה אמר פאואל שנראה להם נכון לקבל החלטה מפגישה לפגישה ולא מראש בהתאם לנתונים שמתפרסמים כל הזמן.
במענה לשאלת עיתונאית אמר פאוול שאם יהיה צורך הוא לא יהסס להעלות את הריבית ב-1%, אך בפגישה הנוכחית היה קונצנזוס להעלות את הריבית ב-0.75%.
עוד אמירה חשובה של פאוול היא ששיעורי הריבית הנוכחיים הם השיעור ה"ניטרלי", רמז למה שהוא רואה כריבית ראויה בהמשך גם לאחר הורדת האינפלציה.
פאואל נשאל האם הוא מסכים עם נשיא ארצות הברית שלא יהיה מיתון. פאוול ענה שזה הכרחי שהצמיחה תאט ושכך יקרה ככל הנראה. בבנק מצפים שתהיה גם היחלשות בשוק העבודה ושגם זה הכרחי כדי להחזיר את הריבית ליעד. פאואל לא התחייב לענות ישירות לגבי המיתון אלא רק הדגיש שחוסר יציבות במחירים הוא התרחיש הגרוע ביותר לכלכלה. משמעות התשובה היא שהוא מוכן לקבל מיתון, למרות שהוא נמנע מלהשתמש במילה מיתון במענה לשאלה הזו. קודם לכן אמר פאוול ש"לא חייב להיות מיתון".
עיתונאי נוסף שאל האם הוא סבור שארצות הברית נמצאת כעת במיתון לאור הנתונים שאמורים להתפרסם מחר, ופאואל ענה שלא, והדגיש במיוחד את שוק העבודה החזק שלא עולה בקנה אחד עם הגדרה של מיתון. הוא חזר על כך שוב לשאלת עיתונאי נוסף, שיש אמנם האטה מסוימת בצמיחה אך ישנם נתונים חזקים מאד שעולים מהשוק, והביקוש עדיין חזק ולכן המסקנה היא שהכלכלה נמצאת במסלול צמיחה עוד השנה. הוא התעקש על כך שישנו "מסלול" שיוביל ל"נחיתה רכה" שזה הדרך שבו הם הולכים שבו לא רואים נפילה בשוק העבודה.
לדברי פאוול הפד תופס את ה-PCE כנתון החשוב ביותר למדידת האינפלציה, יותר מאשר ה-CPI כיון שזה הנתון איתו האנשים מתמודדים בחיי היום יום. בסופו של דבר שני הנתונים מתאחדים לאורך זמן, אך הנתון החשוב ביותר הוא ה-PCE. שני המדדים מודדים אינפלציה, אך ישנם כמה הבדלים בדרך החישוב ובסל שנבדק בין שניהם. הפד מעדיף את מדד ה-PCE מזה כעשרים שנה. עוד ציין פאואל שגם אידנקס עלות העבודה שיפורסם ביום שישי יהיה חשוב. הוא אמר שישנם כמה אינדיקטורים לכך ששוק העבודה נחלש מעט.
במענה לשאלה נוספת אמר פאוול שהעובדה שציפיות האניפלציה יורדות היא סימן טוב, אך שהם צריכים להיות בוודאות גבוהה שהאינפלציה בדרכה חזרה לטווח היעד.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.שקרןאחד העם45 28/07/2022 06:06הגב לתגובה זו3 0שקרן נישאר שקרן. קונה אגחים במיליארדים. 51% מהעסקים הקטנים עומדים לפני פשיטת רגל. פיטורים בדרך ומיתון מעבר לפינה.סגור
-
1.היא לא במיתון כי שבוע שעבר המדינהברק 28/07/2022 00:44הגב לתגובה זו3 0שינתה את ההגדרה הרשמית של מה זה מיתון, זה כבר לא שני רבעונים של תוצר לאומי גולמי שלילי, פוליטיקאים תמיד יהיו שקרנים.סגור