עלייתם ונפילתם של סופטבנק ומאסיושי סאן, האם נוצרה הזדמנות?

החברה נסחרת בהנחה אל מול שווי הנכסים הנקי שהיא מנהלת, אך האמונה של המשקיעים במשקיע הסדרתי לאור ההפסדים העצומים בקרנות ההשקעה שלו נמצאת בשפל, מה האנליסטים חושבים והאם יש כאן פוטנציאל לתשואה יפה בשנים הבאות?
 | 
telegram
(2)

סופט-בנק SOFTBANK CORP ADR 0% SOFTBANK CO 28.13 0% SOFTBANK CORP ADR סגירה:0 פתיחה:0 גבוה:0 נמוך:0 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: ביצעה את אחת מהשקעות המיזם הטובות ביותר בכל הזמנים, כשהשקיע 20 מיליון דולר בעליבאבא ALIBABA GROUP 0% ALIBABA GROUP 88.59 0% ALIBABA GROUP סגירה:0 פתיחה:0 גבוה:0 נמוך:0 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: של ג'ק מא בשנת 2000. ההשקעה, הניבה תשואות ענק. גם לאחר שמכרה חלק מהמניות שלה, סופטבנק עדיין מחזיקה ב-34 מיליארד דולר ממניות עליבאבא. מי שאחראי על ההשקעה המוצלחת הוא מאסיושי סאן, מנכ"ל הבנק, המכונה "מאסא". מאז, הוא הפך למשקיע סדרתי, רק שבהמשך, לא הצליח לשחזר את הצלחת עליבאבא. 

המוניטין של מאסא כמשקיע מבריק הוביל להשקת קרן ההשקעות שלו (ויז'ן) ב-2017, קרן ההון הסיכון הגדולה ביותר אי פעם, שנועדה לנהל 100 מיליארד דולר, מאסא מיקד את הקרן בחברות שעומדות ליהנות מהשימוש הנרחב של תוכנות בינה מלאכותית בעתיד.

לאותה תזת השקעה של מאסא היו עליות ומורדות חדות כפי שניתן לראות במניית סופט-בנק עצמה. מאז 2019 הצליחה המניה להכפיל את עצמה, בזמן שהערכות השווי היו נדיבות בסקטור הטכנולוגיה והחברה רכשה בחזרה מניות של עצמה באגרסיביות. אבל על רקע כמה השקעות לא טובות של מאסא, יחד עם ירידה רוחבית במניות הטכנולוגיה, המניה מחקה מאז את כל העליות, וכעת נמצאת באותה רמת מחיר שהייתה ב-2019.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

קרן הויז'ן של מאסא, ועוד קרן קטנה יותר בשם ויז'ן 2, השקיעו ב-47 חברות שיצאו להנפקה, כולל אובר UBER TECHNOLOGIES +2.53% UBER... 73.25 +2.53% UBER TECHNOLOGIES סגירה:0 פתיחה:72.12 גבוה:73.63 נמוך:71.84 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: , דורדאש DOORDASH INC -2.51% DOORDASH INC 169.43 -2.51% DOORDASH INC סגירה:0 פתיחה:173.51 גבוה:173.51 נמוך:169.1 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: וקוולאלטריקס {QUALTRICS INTERNATIONAL INC} (שכל אחת מהן מתחילת השנה ירדה ביותר מ-20%), זאת בנוסף להשקעה הכושלת (מסתבר בדיעבד) בווי-וורק {WeWork} של אדם נוימן בזמנו, כשמסה העריך את חברת חללי העבודה המושכרים בכ-47 מיליארד דולר, ובסוף, יצאה החברה להנפקה בשווי מוערך של כ-9 מיליארד דולר.

בשבוע האחרון בדוח הכספי, דיווחה סופטבנק על הפסד של 24 מיליארד דולר, כולל הפסדים של כ-20 מיליארד דולר ביחד בשתי קרנות הויז'ן. הרבעון הקשה הפחית את התשואה המצטברת של קרן הויז'ן הראשונה בכמעט שליש, ל-20.4 מיליארד דולר, בהשקעה כוללת של 87.7 מיליארד דולר. לקרן הויז'ן 2, שהושקה ב-2019, יש כעת הפסד מצטבר של 9.3 מיליארד דולר על השקעות של 49.1 מיליארד דולר.

במסיבת עיתונאים שנערכה השבוע, מאסה התנצלה על הביצועים החלשים. "אני די נבוך ומתחרט", אמר. הקרנות של החברה האטו את קצב ההשקעות החדשות שלהן לאור המצב המאתגר.

סופטבנק היא הבעלים של חברת עיצוב השבבים ARM אותה היא רכשה ב-2016, מחזיקה באחוזים מעטים בחברות סלולר כמו טי מובייל וקבוצת טלקום הגרמנית, כמו גם בקבוצת בייסבול יפנית, וכמובן הנתח שלה בעליבאבא קרוב ל-35 מיליארד דולר. זה עוד לפני 2 קרנות ויז'ן עליהן כתבנו לעיל. מסה אמר בשיחת המשקיעים האחרונה: "המשקיעים עדיין לא סומכים על היכולת שלנו להרוויח היטב. אנחנו צריכים להוכיח את עצמנו בשנים הקרובות".

אך ישנו הפרש בין שווי הנכסים נטו שמחזיקה סופטבנק לבין ערך השוק שלה, שנמוך בהרבה באופן עקבי. הדבר מעיד על כך שסופטבנק קצת מתקשה עם היותה חברה ציבורית, וישנן השערות כי מאסה יכול להפוך את החברה לפרטית. מעבר לחברה פרטית יכול להקל על העבודה. סופטבנק תוכל להפסיק לעדכן כל רבעון את המשקיעים על ביצועי הקרנות שלה, מה שיפחית את הלחץ ובכך להדגיש את תוצאותיהן של הקרנות לטווח הקצר.

הקלף שיכול לעזור לסופטבנק מאוד, היא הנפקתה של ARM, אותה היא רכשה ב-32 מיליארד דולר. מאז רכישתה גדלה במידה ניכרת חברת עיצוב השבבים, אך אם ננקוט בגישה שמרנית נאמר כי במידה והיא תונפק ב-30 מיליארד דולר (נמוך ממחיר הרכישה). בתוספת 35 מיליארד הדולרים בקופה, יתרת המניות שיש לחברה בעליבאבא, וקרוב ל-10 מיליארד דולר מאחזקה בטי מובייל וכולי, נקבל נכסים נזילים בשווי העולה בהרבה על שווי השוק הנוכחי. זאת כשבקרן הויז'ן ישנם סטארט-אפים חבויים שעשויים להיות הצלחה גדולה, כולל ByteDance חברת האם של טיקטוק.

כאופציה שניה, יכולה סופטבנק לבחור להמתין עם הסייקל הדובי והקשה למניות הטכנולוגיה (שכבר משתפר בשבועות האחרונים). בשלב מסוים, שוק ההנפקות ייפתח מחדש, ומניות הטכנולוגיה צפויות לחזור לעלות, ואיתן ההשקעות של סופטבנק.

אנליסט ניו סטריט, פייר פראגו, מציין כי לסופטבנק יש תיק נכסים איכותי, והיא ממשיכה לקנות בחזרה מניות בהנחה של 50% משווי הנכסים הנקי. השקפתו נשענת על כך שבמידה וקרן הויז'ן תחזיר חצי מההפסדים שספגה עד כה, פוטנציאל הרווח במניית סופטבנק גדול.

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    אדם נוימן חחח we crushed.. (ל"ת)
    מוכרים בלבד ח 21/07/2023 15:48
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 1.
    רק עם נוימן הפסידו
    לקנות מהר 15/08/2022 23:15
    הגב לתגובה זו
    0 1
    והקיבוצניק הגיע עם רעיון דומה לפראיירים חדשים.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות