סין מגדילה את חבילת הסיוע לתשתיות ב-146 מיליארד דולר נוספים

הכלכלה השניה בעולם לא צומחת כפי שהממשל הסיני רוצה, ונראה שהוא נוקט בפעולות המנוגדות לחלוטין לשאר העולם. סין מורידה ריבית, מתערבת במשק ומספקת חבילות תמריצים. מדד האנג סנג נסק ב-3.7%, עליבאבא עולה ב-3%
 | 
telegram
(2)

סין מודיעה על חבילת תמריצים נוספת המתמקדת בתשתיות המדינה, המתווספות לחבילת הסיוע בשווי של 1.1 טריליון יואן, שיצאה לפועל מאז חודש מאי. נראה שלאחר שפגע המון בכלכלה, הממשל מנסה לחזק ולהחזיר את כלכלת סין למוטב.

הסגרים ההדוקים וההאטה בשוק הנדל״ן פגעו בצמיחה השנה בסין. חבילת הסיוע שהוכרזה, צפויה לעזור ברובה לתשתיות כמו כבישים ומבנים, וכנראה שעדיין לא תעזור יותר מידי לצמיחה של כלכלת סין, שרחוקה בהרבה מהיעד של 5.5% צמיחה שהציבה המדינה. גולדמן זאקס, צופה שסין תצמח בכ-3% ב-2022.

חבילת הסיוע היא השלישית בסדרת התמריצים שננקטו על ידי הפוליטיקאים בסין. לבנקים במדיניות זו, הוקצו 1.1 טריליון יואן ממימון מאז חודש יוני. הבנק המרכזי הוריד ריבית בשבוע שעבר, ובחודש מאי הודיעה סין על צעדי תמיכה בשווי 1.9 טריליון יואן.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

מדיניות הקורונה ההדוקה והמחמירה בסין אילצה עסקים להיסגר, ולמפעלים להיות מושבתים, לצרכנים לחסוך בהוצאות וכך, באופן טבעי, להאטה בצמיחה הכלכלית. הורדת הריבית שסין נוקטת, בשילוב עם חבילות הסיוע, גורמת לעידוד הצריכה הפרטית וההשקעה ובכך לכלכלה לחזור למוטב. ברבעון הקודם רשמה הכלכלה הסינית צמיחה מאכזבת של 0.4% לעומת צפי ל-1%. ביולי כבר מתפרסמים נתונים שליליים נוספים שמראים על חולשה בכל הפרמטרים שנבדקו. 

ההחלטות שמבצעת סין, עומדת בניגוד למגמה של מדיניות הבנקים המרכזיים ברחבי העולם, שהחלו דווקא להעלות את הריבית, וזאת כדי לנסות לרסן את האינפלציה שהחלה להשתולל השנה. כך למשל, בריטניה העלתה את הריבית, כך גם בארה"ב בה האינפלציה עומדת על 8.5%  - והפד' מצמצם את ההתערבות שלו בשוק האג"ח תוך כדי שמעלה את הריבית בחצי שנה האחרונה ל-2.5%. בסין, הדבר שונה, הורדות ריבית, התערבות של הממשל במשק וחבילות תמריצים.


תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    סין נסוגה עקב צרוף של גורמים
    לילי 26/08/2022 08:46
    הגב לתגובה זו
    0 0
    1 מדיניות הסגרים פוגעת בכלכלה הרבה מעבר לנזקים הישירים . 2 האוכלוסייה מזדקנת בנינים רבים עומדים ריקים כי אין ביקוש . 3 תשומות הייצור- חומרי גלם וכוח עבודה בסין עלו והעבירו את היצור להפסד .
    סגור
  • 1.
    סין נוהגת בדיוק נכון, זה ניהול כלכלה נכונה
    מיקו 25/08/2022 20:34
    הגב לתגובה זו
    0 3
    להוריד הריבית גם בישראל לתמוך ולעודג יצוא השקעות ענקיות במשק יש הרבה מה לעשות במקום להעלות ריבית
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות