ווריזון
צילום: אתר החברה

החברה שבאפט וויתר עליה למרות שהעלתה דיבידנד מדי שנה כבר 15 שנה

ווריזון נמצאת בשוק תחרותי, ולמרות שיעור דיבידנד גבוה, ואיתנו פיננסית שתאפשר להמשיך להעלות אותו בקרוב, נראה שהאתגרים שניצבים בפני ענקית התקשורת לא יאפשרו צמיחה שתצדיק קנית המניה
גיא טל | (1)

הדוחות שממלאת ברקשייר האת'וואי BERKSHIRE HATHAWAY A מידי רבעון וחושפות את אחזקותיה האקטואליות (F13) גילו שהחברה החליטה לוותר על ענקית התקשורת וריזון VERIZON במהלך הרבעון האחרון. יחד עם זאת, ישנו לפחות נתון אחד שסביר להניח שבאפט דווקא כן אהב בביצועי החברה: היא העלתה את הדיבידנד כבר 15 שנה ברציפות. אם למרות זאת הוא החליט לוותר עליה, ככל הנראה שאר הנתונים לא מעוררים תקווה. 

עקב הירידה שחוותה מניית החברה מתחילת השנה, שיעור הדיבידנד הוא הגבוה ביותר ב-10 השנים האחרונת ומגיע ל-5.8%.כמובן שלא תמיד כשחברה מעלה דיבידנד שעיור הדיבידנד עולה אף הוא, שכן ייתכן שערך המניה עלה ביותר מאשר שיעור ההעלאה של הדיבידנד. השילוב של מניה במגמת ירידה, כלומר השוק מצפה לירידה ברווחים שהיא מייצרת, יחד עם העבודה שהיא מעלה את הדיבידנד, גורם לכך ששיעור הדיבדנד (אחוז הדיבידנד משווי החברה) יעלה. יחד עם זאת בדרך כלל השוק "צודק", ולאחר ירידות מתמשכות בערך המניה בסופו של דבר תגיע גם ירידה ברווחים מה שיתבטא גם בכך שהחברה לא תצליח להמשיך בעלאות דיבידנד וייתכן שאף תאלץ להורידו. לאחרונה המתחרה AT&T AT&T INC נאלצה לחתוך את הדיבידנד לאחר שביצעה ספין אוף לחברה המדיה שלה, וזאת לאחר עשרות שנים של העלאה שנתית. 

אז באפט וויתר עליה לאחרונה, כנראה שהוא אינו רואה עוד פוטנציאל בתחום התחרותי שמאופיין בהשקעה גבוהה (סיבים אופטיים, דור 5, דור 6 וכו' - ע"ע בזק פה אצלנו), במורגן סטנלי מסכימים עקרונית עם באפט, אך האנליסט סימון פלנרי בכל זאת ראה כמה נקודות אור במאזן החברה. הוא מעריך שהחברה צפויה להעלות בקרוב שוב את הדיבידנד, כנראה בשיעור של 2% בספטמבר הקרוב. פעם אחרונה שבה העלתה החברה את הדיבידנד היתה בדיוק לפני שנה ב-2 לספטמבר 2021. 

לדברי האנליסט החברה מכוסה היטב מבחינת יכולת תשלום הדיבידנד בשיעורים הללו, שכן הדיבידנד מייצג רק 50% מהרווח ו-58% מתזרים המזומנים החופשי (FCF). לדעתו, גם ראינו סוג של שיא השנה בהשקעות שמבצעת החברה, ומכאן והילך הן ירדו. יחד עם זאת הוא מציין שלא נראה שבקרוב החברה תבצע תוכנית ביי-בק, אך יתכן שהיא תשקול זאת אם תזרים המזומנים החופשי ישתפר בשנת 2023 ומעבר לה. למרות הנקודות החיוביות הללו הוא נשאר בהמלצת "תשואת שוק" על המניה שכן הוא לא רואה איזה שהוא זרז חזק שיניע אותו להעניק דירוג חדש למניה בטווח הקצר. 

"שוק הסלולרי בארצות הברית ממשיך לגדול בצורה בריאה, כשנוספו 2.2 מיליון לקוחות ברבעון האחרון, אך ווריזון השיגה רק 12 אלף מתוכם, למרות שהיא משמשת גם כספקית של קומקאסט COMCAST CORP וצ'רטר CHARTER COMMUNICATIONS (מפעילות וירטואליות) שהוסיפו יותר מ-600 אלף לקוחות ברבעון האחרון" כתב פלנרי. לדבריו השוק עדיין מחפש סימני שיפור בכמה תחומים, במיוחד לאור העובדה שהחברה הורידה תחזיות לאחרונה

רוב האנליסטים ממשיכים להיות סקפטים ביחס למניה, 24 מתוכם ממליצים על המניה בהחזק ורק 7 בהמלצת קניה או קניה חזקה. מחיר היעד הממוצע הוא 52.49 דולר, לעומת מחיר נוכחי של 43 דולר. 3 מתוך 4 האנליסטים האחרונים שעדכנו את המלצתם הורידו אותה לעומת ההמלצה הקודמת. 

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    לרון 26/08/2022 07:08
    הגב לתגובה זו
    ומנייות התקשורת כמו ענף התעופה או הכדורגל אינם שווי השקעה,את הדיבידנד המשקיע משלם בין כה וכה לעצמו בניכוי מס,דיב.מראה רק על יציבות החברה