המניות הסיניות ברבעון קשוח, המדיניות המגבילה פוגעת קשות
ברבעון השני של השנה ראינו עד כמה הפעולות המגבילות של הממשל בסין פוגעות בלב ליבה של הפעילות העסקית של החברות הסיניות ועד כמה הדבר בא לידי ביטוי במספרים שהן מציגות. חלקן רשמו את הצמיחה בהכנסות האיטית ביותר בהיסטוריה, חלקן לא צמחו בכלל, חלקן אף ירדו בהכנסות בהשוואה לרבעון המקביל וחלקן גם רשמו הפסדים יותר מהתחזיות.
על מדיניות ה"אפס קורונה" בסין כבר דובר רבות, רק כעת אנחנו מתחילים לראות את ההשפעות גם במספרים. תעודת הסל של חברות הטכנולוגיה הסיניות ירדה בשנה האחרונה ב-38%, חלק גדול מהירידה הוא הפחד והתמחור העתידי של המשקיעים עוד מלפני חצי שנה, לנתונים המאכזבים שאנחנו רואים כעת.
חברת המסחר האלקטרוני עליבאבא ALIBABA GROUP -2.2% ALIBABA GROUP 88.59 -2.2% סגירה:0 פתיחה:90.2 גבוה:90.7 נמוך:87.23 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: רשמה הכנסות של 30.6 מיליארד דולר, מעל תחזיות האנליסטים, אך בפעם הראשונה בהיסטוריה, ללא צמיחה מהרבעון המקביל. חברת ההחזקות טנסנט TENCENT HOLDINGS LTD +2.47% TENCENT... 51.8 +2.47% סגירה:0 פתיחה:51.5 גבוה:52.82 נמוך:51.46 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: שמפעילה משחקי גיימינג ורשתות חברתיות רשמה הכנסות של 19.5 מיליארד דולר, ירידה של 4% לעומת התקופה המקבילה בשנה שעברה. ג'יי די JD.COM +4.95% JD.COM 35 +4.95% סגירה:0 פתיחה:34.25 גבוה:35.2 נמוך:33.66 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: , שחקנית המסחר האלקטרוני השנייה בגודלה בסין, רשמה הכנסות של 40 מיליארד דולר, צמיחה של 5% מהרבעון המקביל, הצמיחה האיטית ביותר של החברה מאז הנפקתה ויצרנית הרכב החשמלי אקספנג XPENG +0.87% XPENG 12.74 +0.87% סגירה:0 פתיחה:12.7 גבוה:12.81 נמוך:12.34 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: רשמה הפסד גדול מהצפוי תוך כדי האשמה של מדיניות הקורונה המגבילה. מדובר בחברות גדולות אשר שוות יחדיו יותר מ-700 מיליארד דולר.
מדיניות האפס קורונה המגבילה, כוללת סגרים ארוכים וממושכים למחוזות מרכזיים אשר משביתה מפעלים ועוצרת התפתחות כלכלית, הרבה בגלל זה - כלכלת סין צמחה רק ב-0.4% ברבעון השני, המכירות הקמעונאיות גם כן ירדו משנה לשנה והיו מתחת לצפי האנליסטים על רקע ההתפרצויות מחדש של הנגיף.
בצד החיובי - נראה כי ממשל סין מתחיל ״להירגע״
הממשל מבין את הפגיעה הרצינית שהוא גורם לעצמו, למה לעצמו? בסופו של דבר סין מנסה להיות המעצמה הגדולה בעולם, ועם פגיעה עצמית בחברות הכי גדולות שלה, הסיכוי שלהם מול ארצות הברית הגדולה הוא קלוש. בחודשים האחרונים, ממשל סין הוריד כבר את הריבית פעמיים, ואף הזרים חבילות סיוע למשק, הכל בכדי לעודד את הכלכלה מחדש לצמוח בקצב שסין רגילה אליו בשנים האחרונות. על רקע הנתונים, נקווה כי מגזר הטכנולוגיה של סין לא יפגע עוד הרבה מהסביבה הרגולטורית הנוקשת שסין מציגה.
לא זו בלבד, סין פועלת בכל הכוח להסדיר את אי ההבנות בינה לבין ארה״ב בקשר לחברות שנסחרות בוול סטריט. לאחרונה נחתם הסכם המסדיר את העניין, בכך שבסין יתנו לרגולטורים האמריקאים גישה למסמכים החשבונאיים של החברות הסיניות.
המשקיעים יצטרכו לשים את הדברים החיובים של השקעה במניות הסיניות, אל מול הדברים השליליים, ולא יהיה טעות לומר שיש הרבה לשים על כפות המאזניים. רק הזמן יגלה האם בנקודת הזמן הנוכחית המניות הסיניות הן הזדמנות, ובעוד כמה שנים נגלה למפרע שהעתיד שלהן ורוד, או שמא המדיניות המגבילה, שכוללת סגרים, רגולטור נוקשה וקנסות תשאר לעוד זמן רב ותאפיל על העתיד הזה.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה