הנפט בחודש הגרוע ביותר מאז נובמבר, לאן ילך מכאן?
מחיר הנפט מסוג WTI ירד בחודש אוגוסט ב-10% אל 87 דולר, החודש הכי גרוע שלו מאז נובמבר 2021, שם ירד בחודש בכמעט 20%. על רקע הנתון, השווקים צפויים להמשיך להיות אופטימים ולצפות להמשך ירידה של האינפלציה, שעליית מחירי האנרגיה הייתה מהגורמים המרכזיים לעליה החדה ולשיא של 40 שנה במדד המחירים לצרכן.
הירידה מגיעה על אף הציפיות שמדינות קרטל הנפט עשויות לשקול קיצוץ בייצור בפגישה הבאה שלהם, המכונה OPEC, כך על פי השמועות. קיצוץ בייצור הנפט משמע היצע נמוך יותר של המשאב, אל מול ביקוש גדול מאוד, מה שעשוי לתרום לעליית מחירו, בנתיים זה לא קורה. בפגישה האחרונה של OPEC, ב-3 באוגוסט, הסכימו מדינות הנפט על עלייה מתונה בייצור של 100 אלף חביות ליום בספטמבר, אנליסטים צפו התווספות של 150 אלף חביות לייצור.
במרץ האחרון, מחירי הנפט הגולמי מסוג WTI והברנט עלו מעל 130 דולר לחבית בעקבות פלישת רוסיה לאוקראינה. רוסיה היא מרכיב מאוד גדול בעניין הנפט. משהו שאי אפשר להתעלם ממנו. הזינוק במחירי הנפט בתקופת הפלישה מוכיחה זאת. באותו רגע נראה כאילו רוסיה תבטל את היותה יצואנית נפט ענקית, מה שגרם לזינוק. אך לא כך הדבר, רוסיה על אף המלחמה עדיין מייצאת נפט למדינות, אחת מהסיבות למה מחיר הנפט נרגע.
דאנקן, מנהל השקעות ב-Brandes Investment Partners התייחס לנקודה הזאת: "הביקוש היה חזק, והיו חששות משמעותיים מאספקה של הנפט הרוסי, אך החששות משיבושים באספקה באופן משמעותי של הנפט הרוסי לא התממשו״. כתוצאה מכך, תוך פחות מחצי שנה, שוק הנפט הפך מ-פאניקה לגבי האספקה בעקבות אובדן תפוקה רוסית, להבנה שרוסיה עדיין ממשיכה לייצא, ובנוסף עשויה לקבל גם בוסט מאיראן. מה קשורה איראן? בשבוע האחרון ישנם חששות מתוכנית הגרעין של איראן, נתון היכול להקל על הסנקציות שהמערב מטיל עליה, ובכך לאפשר לה לייצר עוד נפט ולייצא אותו.
במקביל, עוד נתון שתורם להיחלשות הנפט היא התחזית לביקוש שנחלשת. נתונים כעת מצביעים על כך שחלק מהכלכלות ברחבי העולם נמצאות במיתון, מה שיחליש במעט את הביקוש לנפט. התוצר המקומי הגולמי של ארה"ב ירד רבעון שני ברציפות, מיתון טכני.
ראינו לפני כשבועיים איך נתונים חלשים של מכירות וייצור מהכלכלה השניה בעולם, סין, שלחו את הנפט לירידות.
כשמדברים על נפט אי אפשר שלא להתייחס לגורם אולי המרכזי שיוצר היצע נמוך, קידוח הנפט. יש מחסור בהשקעה בקידוח ומציאת בארות נפט חדשות. בין היתר בשל העלייה בעלות הקידוח. יש רק כ-655 אסדות נפט שקודחות כיום ברחבי העולם, אבל כשהמחירים היו סביב 60 דולר לחבית נפט, כ-825 אסדות קידוח נפט היו פעילות. כאמור, בשל עלות הקידוח שעלתה. ככל שיקדחו פחות, כך ההיצע יקטן.
מנגד לכך, יש תמיד את האפשרות שהמלחמה באירופה תגמר. אף אחד מאיתנו לא יודע מתי זה יקרה, אך כתוצאה מהמהלך הזה הרבה דברים יוכלו להיפתר ולהקל לא רק על עולם הנפט והסחורות, אלא גם על המניות.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
4.אז למה הדלק לא יורד ל 2 שקלדורון 01/09/2022 15:54הגב לתגובה זו0 0חצופיםסגור
-
3.צחוקיהודה 01/09/2022 15:25הגב לתגובה זו0 0מה זה עוזר לאזרח הפשוט שהנפט יורד אנחנו לא נהנים מזה צוחקים עלינו עם הורדת של 20אגורות שזה אומר 6שקלים למיכל מלא ומי בא עם מיכל ריק לגמרי לתחנת דלק אז הרווח הוא4שקלים בערך עוד מעט הנפט יעלה האסורה ומאיתנו יקחו שקל שלם אז הכול שקר אחד גדולסגור
-
2.מה גרוע שהנפט יורד?!תומר 01/09/2022 14:57הגב לתגובה זו1 1שירד עוד עוד....להוריד את האינפלציהסגור
-
1.מחיר הנפטבעל דונם 01/09/2022 14:19הגב לתגובה זו4 1צמצום הקידוחים + החורף המתקרב + מלחמה באוקרינה שלא נגמרת באופק מראה כי הנפט ימשיך להיות ברמת מחירים של 90 -100 דולר ואולי אף יותר .... וזה משאיר רווחים מאוד יפים לחברות הנפט המפיקות נפט וגז . והמבין יבין .... לא רואה כרגע שינוי ב 2023 לביקוש במחירים אלו .סגור
-
ברגע שיחתמו על הסכם עם איראן (ל"ת)עופר 01/09/2022 15:51הגב לתגובה זו1 0סגור