הגברים בארה"ב חזרו לעבוד אחרי הקורונה. הנשים פחות - פער השכר גדל
הרבה יותר נשים בארה"ב בגילאי השלושים נשרו משוק התעסוקה מאשר גברים, בעקבות מגיפת הקורונה. כמה? חצי מיליון יותר נשים. כעת המגמה היא חזרה לעבודה, אבל גם זו לא קורית בצורה שוויונית. בחודש אוגוסט שיעור השתתפות הנשים בכוח העבודה הגיעה ל-58.4%, למעשה זה 1% מתחת לשיעור ההשתתפות של נשים לפני הקורונה. נשמע מצוין באחוזים, אבל במספרים מדובר על 98 אלף פחות משרות. גברים לעומת זאת ״התאוששו״ וכעת חולשים על 338 אלף משרות יותר מאשר בפברואר 2020.
אבל גם אמהות עובדות שנמצאות בכוח העבודה האמריקאי מתמודדות גם הן עם פערי השכר. בהתבסס על ניתוח חדש של המרכז הלאומי למשפטי נשים, אמהות עובדות במשרה מלאה הרוויחו רק 74 סנט בשנת 2020 על כל דולר שהרוויחו אבות שעובדים. הפער היה גדול עוד יותר כשמסתכלים על צבע עור, כאשר לנשים ממוצא לטיני שילמו פחות ממחצית - 47 סנט על כל דולר של גבר, ולאמהות אפרו-אמריקאיות שילמו רק 52 סנט.
האם מדובר באפלייה על רקע מגדרי או אולי דווקא מציאות לפיה נשים בוחרות במקצועות מסוימים? (אולי בגלל ציפיות שהן יהיו עם הילדים) לפד' במיניאפוליס יש תשובה חלקית, שם מזהירים כי הפער הזה עלול להתרחב: "אם נשים עם ילדים ימשיכו לעבוד מהבית ולהתפשר על משכורות נמוכות בעקבות גמישות שמציעה העבודה, הפער עלול להתרחב". לפי נתוני הלשכה למחקר עבודה, 42% מהנשים עבדו מהבית בשנה שעברה לעומת 35% מהגברים.
כשמעסיקים מתחילים לצמצם חלק מההטבות שהוצעו במהלך הקורונה, כמו חופשת הורות בתשלום וגמישות בשעות, יש חשש שיותר ויותר נשים ״יורידו הילוך״ בקריירה שלהן או יעזבו את העבודה, מה שיפגע עוד יותר בעצמאות הפיננסית שלהן חוששים בארה"ב.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה