סין מנסה לעצור את נפילת היואן: מורידה שוב את הרזרבה למט"ח בבנקים

לאור היחלשותו של היואן אל מול הדולר הבנק המרכזי של סין יוריד את סכום המט"ח אותו מחוייבים בנקים וגופים פיננסים להחזיק
 | 
telegram
(1)

הבנק המרכזי של סין הודיע כי יוריד את דרישת יחס הרזרבה למט"ח מ-8% ל-6% בעוד כעשרה ימים. הבנק מסר כי מטרת הורדת היחס היא "לשפר את היכולת של גופים פיננסים להשתמש בהון מט"ח". המהלך של הבנק המרכזי מגיע לאחר שפל של שנתיים אל מול הדולר. מאז תחילת 2022 נחלש היואן ב-8% אל מול הדולר, מה שמשפיע רבות על מדיניות הסחר של המדינה. החלשות המטבע הסיני לא הגיעה בפתאומיות ונגרמה בגלל כמה סיבות.

הסיבה הראשונה להחלשותו של היואן הסיני לא תלויה דווקא בסין. הדולר בשנה האחרונה הלך והתחזק אל מול רוב המטבעות של רוב מדינות העולם, זאת לאחר מגמת העלאות הריבית של הבנק המרכזי בארה"ב - הפד. ככל שהריבית בארה"ב עולה, כך התשואה על הדולר עולה (דרך אג"ח ממשלתי או פקדונות בנקאיים למשל), מה שמוביל משקיעים רבים המחפשים מקום סולידי שיפיק להם תשואה סבירה קונים דולרים בכדי להפקיד אותם או שמא רק בכדי להחזיק אותם בזמן שהערך שלהם עולה אל מול המטבע המקומי. אותו הדבר תקף לגבי המשקיעים בסין, אשר אפילו אם רבים מהם לא יקנו דולרים בעזרת יואן, מספיק שמשקיעים אחרים בעולם יעשו זאת במקומם- ימכרו יואן בכדי לקנות דולרים, בכדי להעלות את הביקוש לדולר ולהחליש את היואן. 

הסיבה השניה למצבו של היואן מול הדולר אכן נוגעת דווקא לסין. סין נמצאת מאז המשבר הקורונה בתקופה מאוד קשה מבחינות רבות. כמובן שהקורונה נמצאת בראש ובראשונה, כאשר עד היום יש סגרים בסין, מה שהוביל לכך שמפעלים רבים הפסיקו לייצר ולפעול ובעצם פגעו בייצוא של המדינה. סין מסתמכת רבות על ייצוא בכל הנוגע לחוזק הכלכלי שלה, כאשר אין ייצוא, פחות חברות ומדינות צריכות את היואן איתו ישלמו כדי לקנות את המוצרים המיובאים ובמצב זה הביקוש למטבע יורד וכך גם חוזקו. בנוסף לכך, סין נמצאת בימים אלו במשבר דיור במימדים גדולי היקף, מה שמשפיע רבות על החוזק הכלכלי של המדינה. שוק הנדל"ן חובה קשיים גדולים מאוד, כאשר הביקוש לבתים חדשים יורד ופוגע בכלכלה של מדינה שנשענת רבות על דיור.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

הורדת דרישת יחס הרזרבה צפויה להגדיל את נזילות הדולר בסין, כאשר היום סך הרזרבות עומדות על 953 מיליארד דולר, המשמעות היא שחרור של 19 מיליארד נוספים לשוק בסין. ככל הנראה מה שעומד מאחורי הרעיון של המהלך הוא עצם השחרור של הדולרים האלו לשוק, מה שבעצם "יציף מעט" את השוק בדולרים ואולי יעזור להחליש את הדולר אל מול היואן. הפעם האחרונה בה הוריד הבנק המרכזי של סין את היחס הייתה באפריל, אז ירד היחס ב-1%.

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    העיקר שבנק ישראל יושב על 200 מיליארד דולר (ל"ת)
    אוהד 05/09/2022 18:56
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות