ספינה של מארסק
צילום: unsplash

המשך הירידה במחירי השילוח לא מבשר טובות לחוששים ממיתון כלכלי

בעוד שלארגון הסחר העולמי היו תחזיות כי היקף הסחר יעלה השנה, אי הוודאות סביב התחזית גדלה עקב הסכסוך המתמשך באוקראינה, סגרי הקורונה בסין, עליית הלחצים האינפלציוניים, והמדיניות המוניטרית הצפויה להתהדק מצד הבנקים המרכזיים
דור עצמון | (2)

תעריפי השילוחים הימיים ממשיכים את מגמת הירידה ככל שנפח הסחר העולמי מואט בעקבות ירידת הביקוש לסחורות, כך עולה מהנתונים העדכניים של ארגון S&P Global Market Intelligence.

בעוד שתעריפי ההובלה ירדו גם בגלל מציאת פתרונות לשיבושים בשרשרת האספקה​​במהלך מגפת הקורונה, חלק ניכר מההאטה בביקוש למכולות ולספינות נבע מתנועת מטענים דלילה יותר. "רמת הגודש בנמלים, שפחתה בצורה ניכרת בעקבות הירידה בשילוחי המטענים, היא אחת הסיבות העיקריות לירידה משמעותית בתעריפי ההובלה", ציין הארגון. "בהתבסס על ציפייה לנפח סחר חלש יותר, אנחנו לא צופים שוב עומס גבוה במיוחד ברבעונים הקרובים".

תעריפי ההובלה של מכולות ומטענים - או כלי שיט המובילים חומרי גלם וסחורות בתפזורת - ירדו במהלך שלושת החודשים האחרונים, לאחר שברבעון השני הגיעו לשיא ברבעון השני. "בשל העונתיות של השוק, תעריפי ההובלה מגיעים בדרך כלל לשיא ברבעון השלישי; עם זאת, על פי התחזית האחרונה של שוק ההובלה של הארגון, הרבעון השני יישאר כנראה השיא של 2022", נמסר.

המודלים של תחזית שיעורי ההובלה של החברה חזו גם שמדד מחירי השילוחים הימיים צפוי לרדת בכ-20% עד 30% לשנה לפני שנראה התאוששות קלה ב-2024. הדבר מדגיש את הסיכויים הגוברים למיתון עולמי, כאשר הביקוש של הצרכנים דועך על רקע עליית יוקר המחיה והאינפלציה.

"קיפאון בצמיחה בסחר העולמי הינו סימן מרכזי לשפל עולמי", הדגיש לאחרונה ברומטר הסחורות האחרון של ארגון הסחר העולמי, מדד המספק מידע בזמן אמת על מסלול הסחר. דו"ח הברומטר שפורסם באוגוסט הראה שנפח הסחר העולמי ירד. הצמיחה משנה לשנה ברבעון הראשון של השנה הואטה ל-3.2%, ירידה מ-5.7% ברבעון האחרון של 2021.

בעוד שלארגון הסחר העולמי היו תחזיות כי היקף הסחר יעלה השנה, אי הוודאות סביב התחזית גדלה עקב הסכסוך המתמשך באוקראינה, סגרי הקורונה בסין, עליית הלחצים האינפלציוניים, והמדיניות המוניטרית הצפויה להתהדק מצד הבנקים המרכזיים. כתוצאה מכך, כל שינוי במדיניות סגרי הקורונה בסין או הסכמי הפסקת האש במלחמת רוסיה-אוקראינה עלולים להעלות שוב את תעריפי ההובלה היבשים, ומנגד, כל האטה נוספת בביקוש לסחורות ולצריכה תגרום להורדת התעריפים. בנימה חיובית, התקלות שאירעו בשרשרת האספקה ​​העולמית ממשיכים לדעוך ולהתכווץ למרות שהיסטורית הם עדיין ברמות גבוהות.  

תגובות לכתבה(2):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 2.
    יעקב 09/09/2022 10:08
    הגב לתגובה זו
    שורט על צים עדב22 רווי ענק לונג דאקס כברה3 או 4 אחוז ללא היום מניות גרמניות. עולות 3 ימים לונג אס אנד דפי 4 ימי עליות לונג נסדק 4 ימי עליות מניות גוגל פייסבוק עלו יפה ויעלו
  • 1.
    העיקר שימחקו את הטיפשים השורטיזם (ל"ת)
    מוטי 09/09/2022 10:06
    הגב לתגובה זו