״שני זרזי שוק פוטנציאליים: נתוני אינפלציה טובים והפסקת אש באוקראינה״
״מתוך ציפייה למחזור הידוק ממושך של מדיניות מוניטרית מצד הבנקים המרכזיים, עברנו לעמדה הגנתית יותר בתיקים שלנו על ידי הקטנת חלק ההון במהלך אמצע אוגוסט. מכרנו את ראלי המניות של הקיץ על ידי נקיטת פוזיציה קצרה בחוזים עתידיים על S&P 500. גישה זו מאפשרת לנו להישאר מושקעים תוך ניהול עומס הסיכון הכולל של התיק בנפרד״.
״בשנים האחרונות, השווקים פיתחו נטייה לעלות בצורה בלתי פוסקת לפני שהם קורסים באופן פתאומי. מניסיוננו, קל יותר להוריד גידור לאחר ירידה בשוק ולקחת רווח, מאשר לפרוס מחדש כספים טריים בתקופה שבה סביר להניח שהסנטימנט יהיה שלילי, הפחתת עומס הסיכון הכולל בתיקים שלנו סייע בבירור לביצועים, שכן אחרי הכל, הפד לא שינה את המסלול שלו״.
אז לאן אנחנו הולכים מכאן? בשלב זה אנו רואים שני זרזי שוק פוטנציאליים שיכולים להפוך את הגל לטובה בעתיד הקרוב:
1. נתוני אינפלציה טובים מהצפוי בארה"ב: ״השבוע יפורסם מדד המחירים לצרכן (CPI) לחודש אוגוסט. בזמן שישנם סימנים מעודדים לכך שיחסי היצע/ביקוש מאוזנים יותר מתהווים בארה"ב, הביקוש מואט בעוד שמגבלות ההיצע מתרופפות והאינפלציה במדינה נותרת מבוססת מאוד. זאת בניגוד מוחלט ליבשת אירופה, בה האינפלציה מונעת כיום בעיקר על ידי חשבונות אנרגיה גבוהים יותר״.
״יתרה מכך, סממן אחד לא יספיק על מנת את הפד או את המשתתפים בשוק שהאינפלציה כעת תחת שליטה מספיקה. כעת עם הלחץ הפוליטי המתהווה מוושינגטון לקראת בחירות אמצע הקדנציה, נראה ״כמה נזק״ הפד מוכן לספוג לצורך מימוש יעד האינפלציה שלו, העומד על 2%. סך הכל, אנו רואים בהשפעת הפורטפוליו של תרחיש כזה נמוכה למדי, שכן תגובת שוק חיובית עשויה להיות בהיקף מוגבל ולפיכך ניתנת לניהול בהתחשב במיצוב הנוכחי שלנו״.
2. הפסקת אש באוקראינה: ״בסוף השבוע הודיעה רוסיה על הפסקה מחודשת של אספקת הגז לאירופה דרך צינור נורד סטרים 1. הפעם התברר כי מאחורי קנה המידה יש יותר מאשר רק תקלה טכנית ועבודות תחזוקה נלוות. רוסיה הבהירה כי היא תחדש את המשלוחים רק אם יוסרו הסנקציות המערביות נגד מוסקבה. במידה והמשא ומתן יוביל להפסקת אש באוקראינה ולחידוש מלא של אספקת הגז, אנו מצפים לתגובת שוק אלימה״.
״תרחיש כזה יועיל באופן משמעותי לאירו ולנכסים שבשליטת האירו. מבחינה זו, אנו מרגישים בנוח עם המיקום הנוכחי שלנו, מכיוון שהוא מאפשר לנו להסיר גידורים במהירות רבה, לשנות את העמדה ההגנתית שלנו לעמדה התקפית יותר, ובכך להנות באופן מידי בעת התאוששות השוק. בעוד שדרך ההתנגדות הקטנה ביותר נותרה מטה עבור השווקים העולמיים לעת עתה, יש להזכיר למשקיעים שדברים יכולים להשתנות די מהר בסביבה טעונה (גיאו) פוליטית - גם לטובה. מנקודת מבט של בניית תיקים, הדבר מצריך שיקול דעת מדוקדק מתי ובאילו נסיבות להסיר את הגידור שלנו ולהפיק רווחים״.
בהתייחסות לבנקים המרכזיים
״אירועי ג'קסון הול בשבוע שעבר והשלכותיו על השווקים אישרו כי התנהלות הבנק המרכזי היא מניעי מרכזי בשוק בשלב זה, ע״י השפעתה על הסביבה, עם יכולת לשנות מהותית את כיוון השוק בטווח הקצר. אלו המחזיקים בגישה ניצית שולטים בוויכוח לעת עתה במאמצים שלהם להעביר את המסר של 'מה שרק צריך'.
״לשם המחשה, נשמעו קולות בבנק המרכזי האירופי (ECB) הדנים בצורך בריביות מדיניות מעל שיעורי האינפלציה הנוכחיים, במיוחד בתקופה שבה גוש האירו בקושי יצא מהדיכוי הפיננסי. הבנק המרכזי של אנגליה הוא הבנק המרכזי הראשון שהרחיק לכת כדי לקבל בגלוי את האפשרות של מיתון מלא כדי להחזיר את יציבות המחירים״
״כתוצאה מהאמור לעיל, הפגישות של הבנקים המרכזיים לספטמבר צפויות להיות תוססות, כשכולם אמורים להיפגש ולהחליט על העלאות ריבית נוספות. סדר היום הצפוף והשיח התקשורתי המלווה את פגישות אלו, סוללים את הדרך לתנודתיות מוגברת בשווקים, מכיוון שהם מספקים שפע של הזדמנויות להמשך הנחיה (שגויה) של הבנק המרכזי. למרבה המזל, חברי ועדת השוק הפתוח הפדרלית של הפד יהיו כפופים בקרוב (11.09) ל"תקופת האפלה", שבמהלכה הם אינם רשאים לדון בגלוי במדיניות המוניטרית לקראת פגישתם הרגילה הבאה״.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה