
חברות אמריקאיות ימשיכו לדווח על פגיעה בהכנסות וברווחים בשל התחזקות הדולר
נתוני האינפלציה בארה"ב הפתיעו משקיעים רבים, גם את שוק המט״ח. הדולר (הדולר הרציף) זינק ב-2.5%. זאת על רק הציפייה להמשך העלאות ריבית ואף בשיעור חד יותר מהמצופה. כידוע, העלאות ריבית עוזרות לדולר כאשר הן ״מייקרות״ אותו, הופכות אותו ליותר ״קשה להשגה״, כאשר לא כל אחד יכול לקחת הלוואה בריבית אפסית, הכסף כבר לא ״זול״ יותר.
לפני פרסום נתוני האינפלציה השוק נתן סבירות של 25% להעלאת ריבית של 0.5%, וסבירות של 75% להעלאה של 0.75% בפגישה הבאה במהלך החודש. כעת, לאחר הנתונים, השוק עדיין מתמחר סבירות גבוהה של 70% להעלאה של 0.75%, אך הסבירות ל-0.5% התחלפה בסבירות להעלאה של 1% שלם, דבר שלא היה כבר כמה עשורים.
בבית ההשקעות נומורה, שינו את ההערכה לגבי הריבית והם סבורים-מעריכים שנכון יותר להעלות את הריבית ב-1% על רקע הנתונים. לטענתם, למרות הירידה במחירי הסחורות, אינפלציית הליבה עלתה ב-0.6%, שיעור גבוה מאוד, מה שמעיד על כך שהאינפלציה, היא לא רק מחירי האנרגיה.
דולר רציף > למסחר הרציף לחצו כאן דולר ארה"ב > לשער היציג לחצו כאן אירו רציף הדולר מול סל המטבעות US DOLLAR INDEX האירו לעומת הדולר אירו / דולר -0.2%
- פאוול מזהיר - האינפלציה עלולה לעלות, הצמיחה תרד; הירידות מתחזקות
- מדד המחירים במרץ עלה ב-0.5% - מעל הציפיות
התחזקות של שער הדולר אל מול סל המטבעות, עלולה להוות רוח נגדית לא קלה כנגד החברות, שכן חלק גדול מהן מוכר מחוץ לארה״ב ומקבל בעצם תמורה נמוכה יותר על מכירת המוצרים ואספקת השירותים. כבר ברבעון האחרון, ראינו את חברות הביג טק מזכירות את צמד המילים 'Foreign Exchange' בהקשר להתחזקות הדולר מעל 10 פעמים.
למה זה משפיע עליהן? ניקח דוגמא שקלית, אפל מוכרת באירופה, כמות נכבדת מהכנסותיה מגיעות משם, ליתר דיוק, 23% מהכנסות אפל מגיעות מאירופה. דוגמא אקראית: בתחילת שנת 2022 הדולר/יורו היה שווה 0.88. משמע, אם אפל רשמה הכנסות של 10 יורו, בהמרה לדולרים, אפל רשמה הכנסות דולריות של 11.36. כעת, יחס הדולר/יורו עומד על 1.001 בעקבות התחזקות הדולר, משמע, עם הכנסות באירופה של 10 יורו, בהמרה למטבע הדולר, אפל תרשום הכנסות של 10 דולר. אותן הכנסות ביורו, אך לא אותן הכנסות בדולר שקטנות, בעקבות עליית ערך מטבע הדולר.
כמה הביג טק חשופות לאירופה? אפל כאמור, עם 23% מהכנסותיה ברבעון האחרון חשופה לאירופה, שווה ערך ל-19.2 מיליארד דולר. מטא, ברבעון האחרון דיווחה כי התחזקות שער הדולר פגעה ב-1.2 מיליארד דולר מהכנסותיה, בדומה לאפל, ההכנסות מאירופה אצל מטא מהוות כ-25% מסך ההכנסות. באמזון, ההכנסות מאירופה היוו 10% בשנת 2021, וגם בדוח האחרון ציינה כי התחזקות הדולר לא פגעה בה קשות. מיקרוסופט, הודיעה בדו״ח האחרון, כי התחזקות הדולר פגע לה בהכנסות של 595 מיליון דולר, וגם ברווח ב-4 סנט למניה.
- איך להשקיע עכשיו? "פחות מניות, יותר אג"ח, תזהרו מ-FOMO"
- אשרי המאמין: כן פייט צופה הכנסות של 685 מיליון דולר
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
במידה ו-שער הדולר ימשיך להתחזק, עם המשך הנתונים החמים מהכלכלה האמריקאית, המשך הטון הניצי מצד הפד והמשך העלאות הריבית, לא נמנע כי החברות אשר מוכרות באירופה ימשיכו לדווח על הפסדים שנגרמים בשל שערי החליפין.