הריחוק מסין יוצא לפועל; אפל מתחילה לייצר את האייפון 14 החדש בהודו

החברה כבר ייצרה בעבר חלק ממוצריה בהודו אך לא בהיקף משמעותי וגם לא את מוצרי הדגל החדשים שלה. עד כמה החברה תעזוב את התלות בייצור הסיני?
 | 
telegram
(4)

ענקית הטכנולוגיה  APPLE +0.33% APPLE 229.27 +0.33% APPLE סגירה:0 פתיחה:228.17 גבוה:230.72 נמוך:228.16 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:  כבר מזמן מבינה שהיא תלויה יותר מדי בייצור הסיני, דבר המגביל עליה מאוד - הממשל לא ידידותי, סגרי הקורונה לא מפסיקים ואי אפשר לדעת מה יקרה במצב בו תהיה הסלמה עם האמריקאים. בשבוע שעבר דווח כי החברה מתכננת להעביר חלק מסוים מהייצור של המוצרים שלה להודו. החברה הודיעה כי היא רוצה להוציא 25% מהמוצרים שלה מייצור בסין עד 2025, כך נטען לפי ג'יי פי מורגן, אשר צופים נתון של 5% עוד השנה. היום החברה הודיעה כי התוכנית אכן יוצאת לפועל והודו, אשר עד עכשיו ייצרה בעיקר מכשירים ישנים של החברה, תתחיל לייצר את סדרת האייפון 14 החדשה.

בהודעת החברה נמסר: "סדרת אייפון 14 החדשה מציגה טכנולוגיה פורצת דרך בנוסף ליכולות בטיחות חשובות. אנחנו מתרגשים לייצר את  הסדרה בהודו". החברה תמכור את האייפונים גם בהודו וגם תייצא אותם לשאר העולם, כאשר אזרחי הודו יוכלו להתחיל לרכוש את האייפונים בהודו כבר בימים הקרובים.

הצפי לתחילת ייצוא של אייפונים מהודו עמד עד לא מזמן על מספר חודשים אך אפל הצליחה להתגבר על המכשולים הרבים, כולל שרשראות האספקה, והצליחה להגיע למצב הרצוי בכמה שבועות בודדים. על פי הדיווחים הראשונים החברה עבדה עם היצרן שלה - Foxconn, במטרה להגיע להרכבה של האייפונים בהודו כחודשיים לאחר תחילת ההפצה העולמית, מה שהיה אומר שהייצור היה מתחיל רק בתחילת נובמבר.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

אפל התחילה לייצר אייפונים עוד ב-2017, עם דגמי ה-SE, ונראה כי  החברה מאמינה ביכולות הייצור של המדינה ומעדיפה בהרבה את הנגישות של הממשל ההודי למערב, לעומת הממשל הקומוניסטי בסין. הבחירה של אפל בהודו, הגיעה ככל הנראה הודות לראש הממשלה מודי, אשר כבר מאז שנכנס לתפקידו בשנת 2014 דחף להגדלת הייצור במדינה. החברה החלה לפתוח חנויות במדינה רק לפני כשנתיים ועד שנה שעברה היא שלטה ב-3.8% בלבד משוק הסמארטפונים, כאשר מרבית הצרכנים פנו לאופציות יותר זולות כמו של חברת שיאומי הסינית.

ג'ף פו, אנליסט מחברת Haitong, אמר כי "הודו היא יעד ייצור אטרקטיבי כעת הודות לכוח העבודה הזול שהיא מספקת בנוסף לכך שאפל מחפשת להתרחק מסיכונים גיאופוליטים. בכדי להפוך את הודו לאתר ייצור מרכזי בעולם, אפל תעזור למדינה להאיץ את קצב הייצור שלה". בחודש יוני הציגה ממשלת הודו תוכנית בסך של יותר מ-6.5 מיליארד דולר לתמרוץ חברות בינלאומיות ומקומיות להגדיל את היקף הייצור של מוצרים אלקטרונים במדינה.

החברה כאמור מנסה כבר זמן מה להתרחק מהתלות הסינית בגלל שלל סיבות. לסין, משבר עם החברות הסיניות עצמן, כאשר הרגולטורים מכבידים על החברות הסיניות באמצעות רגולציות נוקשות שפוגעות בהן. שנית, יש כמובן את  המשבר עם טיוואן - סין טוענת שטיוואן היא חלק מהשטח שלה, מה שעלול להסלים לפלישה של סין ליטוואן. אחד האירועים שהחריפו את היחסים בין שתי המדינות בחודשים האחרונים במיוחד היה ביקורה של ננסי פלוסי בטיוואן, אשר לאחריו התחילה סין לבצע תרגילים צבאיים אל מול חופי טיוואן. בנוסף לכל, לסין יש גם משבר עם ארה״ב, אשר יכול להגביל מאוד את אפל במקרה ויחריף. אם כל זה לא מספיק, מדיניות ה-״אפס קורונה״ ממשיכה לפגוע בכלכלה, עם נתוני קמעונאות חלשים, ביקושים בדעיכה וגם תמ״ג מתחת לצפי.

תגובות לכתבה(4):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    להיפך
    ביבי 27/09/2022 18:37
    הגב לתגובה זו
    0 0
    זהטוב זה טוב
    סגור
  • 2.
    תמשיכו ככה,תייבשו את הסינים
    טוב מאוד 27/09/2022 09:26
    הגב לתגובה זו
    0 0
    החארות האלה צריכים ללמוד לקח, לקחו את כל מאות המיליארדים שקיבלו מהמערב והשקיעו בייצור נשק , טילים ושלל פצצות ותחמושת, מדינה מסוכנת מאוד, להתרחק מהם כמה שאפשר...
    סגור
  • 1.
    מיוצר בסין, מיוצר בהודו, מה מיוצר בארצות הברית? (ל"ת)
    8 26/09/2022 21:41
    הגב לתגובה זו
    5 1
    סגור
  • כסף…והרבה (ל"ת)
    אנונימי 27/09/2022 09:45
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות