האם ה-S&P 500 יזנק ב-25% או שהאנליסטים (שוב) טועים?

חששות ממקרה ליהמן ברדרס שיתרחש בבריטניה - מה קרה בפעם הקודמת שהתמוטט בנק? וגם -  אגרות חוב ארוכות בדירוג גבוה המבטיחות תשואה גבוהה לשנים ארוכות

 | 

מאקרו - מה גורם לאנליסטים לצפות שמדד ה-S&P 500 יזנק ב-25%?
בין מיליוני היהודים שהצטופפו בבתי הכנסת בתפילות ראש השנה היו לא מעטים שבזמן אמירת המילים "תכלה שנה וקללותיה" בפיוט "אחות קטנה" חשבו גם על הקללות של שוק ההון של שנת תשפ"ב שזה עתה הסתיימה. אווירת נכאים שוררת בשווקים בחודשים האחרונים. למרות שבזמן כתיבת שורות אלו אנחנו אחרי יום מסחר עם עליות של 2% במדדים המובילים בניו יורק, זה נראה כמו משהו מקרי תוך רצף הימים והשבועות האדומים שמעיבים על השוק מאז נתוני האינפלציה האחרונים.

אם נסכם כמה מהמפגעים של שוק ההון בימים האחרונים נקבל: תשואות האג"ח ממשיכות במסען למעלה ומהוות אלטרנטיבה אמיתית לשוק המניות, הדולר האמריקאי בשיא וזה  רע (לחברות האמריקאיות הגדולות הפעילות בשווקים הבנלאומיים, לחובות של מדינות אחרות, בעיקר מתפתחות ועוד) היואן הסיני בשפל וגם זה רע (כי זה מעיד על החולשה של הכלכלה השניה בגודלה בעולם ומנוע הצמיחה המרכזי של הכלכלה העולמית בעשורים האחרונים). המותג החזק בעולם, אפל, מאט את קצב הייצור של המוצר אולי הנמכר ביותר בעולם מבחינת הכנסות – האייפון, (מה שמעיד בצורה מובהקת התחלה של סימני חולשה של המגזר הצרכני החזק עד כה), מחירי הבתים רשמו ירידה חודשית נוספת (אם כי עדיין מציגים עליה בשיעור שנתי), ובריטניה נכנסה לסוג של סחרור מוזר.

בריטניה שווה עוד מילה או שתיים. מה שהתרחש שם אמש והיה אחד הגורמים לשינוי הכיוון במסחר בוול סטריט, ובכלל בשבוע האחרון, יכול להיכנס למילון תחת ההגדרה של "איך לזרוע אי וודאות וספקולציות בשווקים". רק לפני שבוע המשיך הבנק המרכזי, שהיה הראשון להעלות את הריבית, במדיניות המצמצת עם העלאת ריבית נוספת. מיד לאחר מכן הודיעה ראש הממשלה החדשה על מדיניות מנוגדת של הקלה פיסקלית הכוללת הורדת מיסים, שעלולה דווקא לתרום לאינפלציה. הליש"ט, בתגובה, נחת לשפל היסטורי ותשואות האג"ח של בריטניה התחילו להזכיר את אלו של יוון (שדווקא די התייצבה לאחרונה), ואז פתאום הבנק המרכזי מצטרף לממשלה ומודיע על רכישת אג"ח ארוכות טווח באופן זמני, כלומר, שוב מדיניות מרחיבה, בצעד הפוך לגמרי ממה שנקט אותו בנק בדיוק רק שבוע אחד קודם לכן.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

ממשלות שלא שומרות על ריסון תקציבי בתקופות משבר זה לא חדש, אך בנק מרכזי רציני כמו זה הבריטי שנוקט בשני צעדי מדיניות שסותרים ומבטלים אחד את השני בתוך פחות משבוע זה כבר די מפתיע שלא לומר מעורר חששות. בפיננשל טיימס דיברו על "רגע ליהמן ברדרס" (או בעברית דיסקונטאית: "בנק בינוני על סף קריסה") שגרם לשינוי הכיוון המפתיע של הבנק המרכזי. השמועות מדברות על חדלות פירעון אפשרית בגופים גדולים בבריטניה לנוכח הירידות הפתאומית ופוזיציות ממונפות שהן נקטו בהן שהיו עלולות להביא למרג'ין קול (מכירה כפויה) ותגובת שרשרת שתביא לקריסה כלכלית. האזהרות הגיעו לבנק המרכזי בצלילים עולים ויורדים – זו אזעקת אמת, והבנק מיהר לפעול. שמועות הן רק שמועות, אך קראו מה שנמסר מטעם הבנק המרכזי ושפטו בעצמכם: "ככל שחוסר התפקוד של השווקים ימשיך או יורע, יהיה בכך סיכון ליציבות הפיננסית של הממלכה המאוחדת. זה יוביל להידוק לא מוצדק של המצב הפיננסי ולירידה בזרם האשראי לכלכלה הריאלית" – הבנק מציין במפורש "סכנה ליציבות הפיננסית" – לא אמירה טריוויאלית מצד בנק מרכזי.

קניית האגרות בשוק אמורה להוריד את התשואות מעט ולתמוך במטבע. בשבוע הבא היה אמור הבנק המרכזי להתחיל להיפטר מכמעט טריליון ליש"ט של אג"ח ממשלתי שהוא מחזיק במאזניו, שהצטברו עוד במשבר 2008 ותפחו עוד ועוד בזמן משבר הקורונה. כעת, יהיה לו קצת יותר לירות במאזן מהן הוא יצטרך להיפטר. לדברי הבנק הוא עדיין מחוייב להפחית 80 מיליארד ליש"ט ב-12 החודשים הקרובים, מה שנראה כעת, לאחר תוכנית הרכישות החדשה בגובה 69 מיליארד, והשבירות שמפגינה הכלכלה הבריטית, כיעד קצת לא ריאלי.  

בריטניה היא מקרה קיצון של חוסר היציבות הכלכלי העולמי. השווקים קיפצו אמש בחדווה על רקע ההודעה, אך על פניו לא נראה שמדובר במגמה שיכולה לתפוס אנרגיה. העליות ככל הנראה מתבססות על התקווה שהבנק המרכזי בבריטניה הוא הסנונית הראשונה המבשרת על בוא ההרחבה הכמותית הנוספת גם מעבר לים. כמה רמיזות של בכירי הפד' שייתכן שצריך לחשוב האם המדיניות הנוכחית לא אגרסיבית מדי סייעו ככל הנראה לפרץ האופטימיות הלא רציונלי. עדיין, רוב ההערכות הן שאנו בדרך למיתון. חברת המחקר Ned David מעריכה את הסיכוי למיתון עולמי בשנת 2023 ב-98% - כמו בשנת 2020 ובשנת 2008. נד דייויס לא לבד. על פי סקר שערך הפורום הכלכלי העולמי 7 מתוך 10 כלכלנים מעריכים כי מיתון הוא מציאות סבירה. המיליארדר סטנלי דרקנמילר מעריך שנחווה "נחיתה קשה" במהלך שנת 2023.

ובינתיים, בתוך המציאות הכאוטית הזו מתפרסם מחקר של חברת Factset שנראה שלקוח מעולם אחר, או שהגיע במסע בזמן משנת 2021 העליזה. החברה המתמחה במחקרי שוק לקחה את כל תחזיות האנליסטים על כל 500 החברות המרכיבות את מדד ה-S&P 500 וגילתה שלפי ההערכות שלהם אנו צפויים לראות ב-12 החודשים הקרובים זינוק של 25.7% במדד. מדובר על ההפרש בין מחיר האמצע בטווח התחזיות של האנליסטים למניות השונות אותן הם מסקרים לבין מחיר הסגירה של המניות הללו ב-22 בספטמבר. מחיר היעד לפי החישוב הזה הוא 4727 נקודות למדד הסנופי בעוד 12 חודשים לעומת 3719 נקודות בסוף המסחר אמש (28 בספטמבר). לא רק שהאנליסטים מראים פה אופטימיות מפתיעה, הם גם עקביים בכך כבר חודשיים. בעוד שמחיר היעד הממוצע לפי התחשיב הזה ירד בעקביות, ואיבד 11.1% ב-6 החודשים שמסוף ינואר ועד סוף יולי, בחודשיים האחרונים הוא נותר יציב בטווח שבין 4720 ל-4750.

האנליסטים, החיים ככל הנראה בלה לה לנד רוצים לשכנע אותנו בין השאר שמגזר שירותי התקשורת יזנק ב-37%, מגזר המידע הטכנולוגי יטפס  ב-31% ומגזר הנדל"ן החבוט יחזור לחיים עם עליה שנתית של קרוב ל-31%. מכל 500 החברות המרכיבות את המדד רק לגבי 12 חושבים האנליסטים שהם ירדו בתקופה זו. אז האם האנליסטים יודעים מה שאנחנו לא, או אולי ישנו גורם אחר שלא לקחנו בחשבון?

אם לשפוט על פי ביצועי העבר, הרי שאפשר להחזיר לבוידם את צהלות השמחה. לאחרונה, ההפרשים בין תחזיות האנליסטים למציאות העגומה הם עצומים. בספטמבר 2021 חזו האנליסטים שהסנופי יהיה ב-5049 נקודות בסוף ספטמבר של שנת 2022. המציאות הצביעה על 3758. ממוצע הפספוסים ב-15 השנים האחרונות הוא צנוע יותר ועומד על 8.2% "בלבד" כלפי מעלה.

אז מה גורם לאנליסטים לפספס, בדרך כלל כלפי מעלה? ראשית נציין שהשיטה של לקחת את ממוצע מחירי היעד האחרון שפורסם על ידי אנליסט כלשהו מבלי לקחת בחשבון את זמן הפרסום נראית קצת מוזרה. האנליסטים לא מעדכנים את מחיר היעד על בסיס יומי, וחלק מהנתונים חוזרים הרבה אחורה, לתנאי שוק שונים לחלוטין. לקחת נתון שפורסם במאי השנה ולהכניס אותו לממוצע רק מפני שהוא לא עודכן בינתיים נראה לא רלוונטי כלל בשוק כל כך דינמי.

בנוסף, כדאי לשים לב להטיות הטבעיות של האנליסטים. ישנם ניגודי אינטרסים מובנים של גופי ההשקעות שמעסיקים את האנליסטים (אם החברה שמעסיקה אותך מחזיקה פוזיציה משמעותית במניה, גם אם באגף אחר של החברה, תתקשה לפרסם המלצה שלילית שתפיל את המניה), שלא לדבר על "אנליזות קנויות" (לעיתים בעקיפין, כפי שהשתרש משום מה בארץ בבדיחה שקרויה האנליזות של פורסט  סאליבן).

סיבה נוספת להמלצות האופטימיות יחסית היא שרוב האנליסטים מחפשים "מה לקנות" לצורך גופי ההשקעות בהם הם עובדים או ללקוחותיהם. מיעוט יחסי נמצא ב"סל סייד". אנליסט משקיע זמן רב בניתוח מניה, אם המסקנה תהיה שהחברה אינה ראויה לקניה, העבודה תלך על פי רוב לאיבוד וכל עמלו ירד לטימיון. גם אם לא מדובר בהטיה מודעת, זה בהחלט יכול להשפיע על האנליסט.

בנוסף, גם השיחות עם מנהלי החברה הנדרשות כחלק מהעבודה השוטפת עלולה לגרום להטיה. לא פעם מדובר באנשי עסקים ממולחים שהם בעצם גם אנשי "מכירות" של המניה וניחנים בכושר שכנוע, או באמת הם במצב של שכנוע עצמי עמוק שהחברה שהם מנהלים נמצאת בדרכה הבטוחה למעלה, ומגייסים את כל כשרונם הרטורי כדי להעביר את זה גם לאנליסט המסקר. המפגש עם פרץ האופטימיות של המנהלים משפיעה על היכולת לקרוא את הנתונים באופן קר ולשחרר אנליזה נקיה מהטיות.

נראה לכאורה שאת המשקפיים הוורודות באופן קיצוני של האנליסטים על פי הנתונים שמספקת חברת Factset ניתן לייחס לאנליזות לא מעודכנות והטיות כאלה או אחרות, ופחות לניתוח ריאלי של מצב הכלכלה, שוק המניות בכללו, והחברות עצמן אותן מנתחים האנליסטים הללו. אם באמת בסוף שנת תשפ"ג הבאה עלינו  לטובה נראה זינוק של 25% במניות (וויתרנו מראש על ה-0.7% הנוספים) או אפילו 10%, נראה שרוב מוחלט של המשקיעים יחייכו בהקלה בתפילות ראש השנה של שנת תשפ"ד.

מיקרו – אגרות חוב קונצרניות ארוכות בדירוג גובה ובתשואה של מעל 5%
קשה להעריך עד מתי יימשך המצב הנוכחי בשווקים בו תשואות אגרות החוב מזנקות לאחר שנים שהן דוכאו עד עפר ולא היוו כמעט אלטרנטיבת השקעה. המצב בו תשואות האג"ח הממשלתי של ארצות הברית מזנקות למעל 4% מביא באופן טבעי את אגרות החוב של החברות, גם הגדולות והמבוססות ביותר, למצב בו הן ישלמו מעל 5% לאורך שנים ארוכות (לפני מס). אמנם כעת עדיין מדובר בתשואה ריאלית שלילית שכן האינפלציה גבוהה יותר, אך מי ש"תופס" תשואה כזו לאורך זמן יזכה לשנים רבות של תשואה ריאלית חיובית, אם וכאשר האינפלציה תחזור לרמות נורמליות, כפי שמקווים בפד (ובכל העולם).

הסיכון המרכזי הוא כמובן לפשיטת רגל של החברה המנפיקה את האג"ח. גם חברות גדולות עלולות לקרוס, במיוחד בתקופה משברית כפי שאנו חווים כעת. סיכון נוסף הוא שהתשואות ימשיכו לטפס ויגרמו להפסדי הון בטווח הקצר- בינוני. באגרות ארוכות הפסדי ההון עלולים להיות משמעותיים. אולם למי שלא מתרגש מתנודות זמניות, יש אפשרות "לקבע" תשואה יפה לטווח לא קצר. נציג כמה אגרות שנראות מעניינות, אך נדגיש שלפני כל השקעה יש לבצע אנליזה של החוסן הפיננסי של החברה המנפיקה, ואין בדברים משום המלצה כזו או אחרת. כל האגרות שברשימה מדורגות בדירוג A1 על ידי חברות הדירוג מודי'ס (למעט האחרונה).

אגרות החוב של חברת   3M COMPANY -1.21% 3M COMPANY 128.59 -1.21% 3M COMPANY סגירה:0 פתיחה:129.01 גבוה:129.27 נמוך:128.2 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:  שצפויות להיפדות סופית רק בספטמבר של שנת 2046 יתנו לכם תשואה שנתית של 5.64%
 3M CO.DL-MEDIUM-TERM NTS 2016(16/46))

לחברת סיסקו  CISCO SYSTEMS -0.91% CISCO SYSTEMS 56.79 -0.91% CISCO SYSTEMS סגירה:0 פתיחה:56.71 גבוה:56.94 נמוך:56.35 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:  ישנה אגרת חוב עם מועד פדיון אחרון בשנת 2040 שמעניקה 5.563% בכל שנה.
(CISCO SYSTEMS INC.DL-NOTES 2009(09/39)).

בנק ההשקעות מורגן סטנלי  MORGAN STANLEY +0.09% MORGAN STAN 133.9 +0.09% MORGAN STANLEY סגירה:0 פתיחה:133.26 גבוה:133.95 נמוך:131.93 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:  מחזיק סדרת אג"ח שתיפדה סופית בינואר של שנת 2030 ותשלם עד אז קופוון של 5.85%.
MORGAN STANLEYDL-FLR MED.-T. NTS 2019(19/30)).

אינטל  INTEL CORPORATION -2.92% INTEL... 24.11 -2.92% INTEL CORPORATION סגירה:0 פתיחה:24.43 גבוה:24.54 נמוך:24.1 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:  אולי לא מככבת בשוקי המניות, אבל אגרת החוב שלה שתיפדה בסוף שנת 2042 תיתן לכם ריבית שנתית של 5.68%
 (INTEL CORP.DL-NOTES 2012(12/42)).

גם לחברת המשקאות פפסיקו  PEPSICO INC -1.02% PEPSICO INC 156.72 -1.02% PEPSICO INC סגירה:0 פתיחה:157.87 גבוה:157.87 נמוך:155.85 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:  ישנן אגרות ארוכות מאד שתיפדנה סופית רק בשנת 2042 ומשלמות ריבית שנתית של 5.18%.
 PEPSICO INC.DL-NOTES 2012(12/42).
אלו שיפדו בשנת 2040 משלמות 5.16%.
PEPSICO INC.DL-NOTES 2010(10/40)

אם נגדיל מעט את הסיכון לחברה המדורגות בדירוג A2 על ידי מודי'ס (אך עדיין "גדולה מדי מכדי ליפול") נוכל למצוא גם את האגרת של בנק אוף אמריקה  BANK OF AMERICA -0.41% BANK OF AME 46.53 -0.41% BANK OF AMERICA סגירה:0 פתיחה:46.08 גבוה:46.55 נמוך:45.96 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:  שתשלם את תשלומה האחרון בפברואר של שנת 2038 ומשקפת תשואה שנתית של  6.52%.
(BANK OF AMERICA CORP.DL-NOTES 2008(38).

למי שמעוניין בזרם יציב ובטוח יחסית של הכנסה דולרית לאורך שנים ארוכות, במיוחד בתקופה כה תנודתית בשווקי המניות, ייתכן שזה רגע מתאים להגדיל חשיפה לאגרות אלו (ואחרות) שן בדירוג גבוה ובעלות מח"מ ארוך שיעניקו בדיוק את זה - תשואה יציבה לאורך זמן.

תגובות לכתבה(32):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 24.
    יום שישי שהחל בתיקון מעלה סיים עמוק למטה ואומר שהדובים
    suzi 02/10/2022 07:55
    הגב לתגובה זו
    0 0
    הדובים רק עכשיו מתעוררים. מי שלא נזהר ונשאר עם האגו זה כנראה מה שישאר לו
    סגור
  • השוורים גרשו אותם, בינתיים (ל"ת)
    בינתיים 04/10/2022 17:51
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 23.
    להציל את קרן הפנסיה
    יעל 30/09/2022 19:40
    הגב לתגובה זו
    0 0
    להעביר את קרן הפנסיה למסלול השקלי וגם את קרנות ההשתלמות, שוקי המניות בחצי שנה הקרובה יקרסו.
    סגור
  • עכשיו באים מיצקה? (ל"ת)
    סיסרא 03/10/2022 03:29
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 22.
    קניית האגרות בשוק אמורה להוריד את התשואות מעט ולתמוך..
    טל 30/09/2022 11:02
    הגב לתגובה זו
    0 0
    קניית האגרות בשוק אמורה להוריד את התשואות מעט ולתמוך במטבע. אפשר הסבר בבקשה למה המטביע יתחזק אם התשואות תרדנה? האם לא נכון לחשוב שאם ירידת תשואות=ריבית נמוכה יגרום לחוסר כדאיות לרכוש לישט ועצם כך בגלל ביקוש נמוך יותר הוא לא יחלש? תודה.
    סגור
  • טען עוד
  • 21.
    מחק יתקן חד למעלה (ל"ת)
    שרון 29/09/2022 22:11
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 20.
    המנוף נופל מגובה רב ונשבר
    אשרי הממונפים 29/09/2022 20:37
    הגב לתגובה זו
    0 0
    כל גאוני הפיננסים והאופציות 2008 ותאוות הבצע פה.
    סגור
  • קריסת שוק המניות החלה.
    יורם 30/09/2022 19:50
    הגב לתגובה זו
    0 0
    השוק יקרוס בחודשיים הקרובים, מומלץ להעביר את קרן הפנסיה למסלול השקלי.
    סגור
  • 19.
    חחחח (ל"ת)
    אולי אתה טועה ? 29/09/2022 19:23
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 18.
    האגח הארוך שווה קניה
    בעל מחזורי הפאניקה משנות ה 70 עד 2000 ,כל פעם שאיג 29/09/2022 18:36
    הגב לתגובה זו
    3 0
    בעל מחזורי הפאניקה משנות ה 70 עד 2000 ,כל פעם שאיגרות החוב הארוכות נפלו,לא היה להם קונה בשום תשואה. משקיעים פחדו. האמיצים הרוויחו עשרות אחוזים. כך יקרה גם הפעם. 5-7% תשואה באגח אמריקאי של חברות טובות ל 10-15 שנה יניב רווחים עצומים כשהכל יירגע עוד שנה. גם בארץ מצב דומה
    סגור
  • 17.
    חח, חישבו עליה על בסיס מחיר ממוצע חזוי של מניה
    אחד 29/09/2022 15:07
    הגב לתגובה זו
    1 0
    רוב המניות רחוקות מאוד ממחיר הממוצע החזוי שלהם ואם זה היה מדד למשהו אז פשוט היינו משקיעים במניות שרחוקות מהממוצע התחזיתי. ברור שזה לא קורה וזה לא מדד לכלום
    סגור
  • 16.
    שלא יפרסמו .השורטיסטים עם מטומטם מפסידן (ל"ת)
    יצחק 29/09/2022 14:59
    הגב לתגובה זו
    2 0
    סגור
  • 15.
    MORGAN STANLEYDL-FLR MED.-T. NTS 2019(19/30)
    אסף 29/09/2022 14:27
    הגב לתגובה זו
    1 0
    איפה נסחר האג"ח MORGAN STANLEYDL-FLR MED.-T. NTS 2019(19/30) שצויין בכתבה זו?
    סגור
  • 14.
    שלא יפרסמו .השורטיסטים עם מטומטם מפסידן (ל"ת)
    יצחק 29/09/2022 14:22
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 13.
    השורט נקרא היום
    לרון 29/09/2022 13:30
    הגב לתגובה זו
    2 0
    הצאר "פוטים"
    סגור
  • 12.
    מי שלא מפניםראש ממשלה,אין ראשת
    לרון 29/09/2022 13:29
    הגב לתגובה זו
    1 0
    והימנים העולים שבדיה איטליה "שמרנים" לא מבשרים טובות לעולם
    סגור
  • 11.
    המשחק הכלכלי גלובלי
    לרון 29/09/2022 13:27
    הגב לתגובה זו
    2 0
    היום דומה למשחק כדור בים,מתמסרים ולא יודעים מתי החול יפילם,איזה יופי !
    סגור
  • 10.
    רק לונג השורט מפסידן וחוטף כל הזמן (ל"ת)
    אמיר 29/09/2022 12:25
    הגב לתגובה זו
    2 1
    סגור
  • 9.
    חותם שיקרה 100 אחוז יקרה (ל"ת)
    איתן 29/09/2022 12:18
    הגב לתגובה זו
    2 0
    סגור
  • 8.
    בטוח שכן כי השורטיסטים תמיד מפסידים (ל"ת)
    יוסי לוי 29/09/2022 12:17
    הגב לתגובה זו
    1 1
    סגור
  • 7.
    המצב לא טוב? כל אחד לעצמו ולנפשו...יש לשמור על הפינות
    איצ מחשבות 29/09/2022 11:45
    הגב לתגובה זו
    1 0
    יענו כאילו המרכז מאובטח...והוא ממש לא
    סגור
  • 6.
    מה שקורה בבריטניה יקרה בכל העולם
    נ.ש. 29/09/2022 11:24
    הגב לתגובה זו
    2 0
    די להסתכל בחשבון הריפו של הפד שלא יורד מ2 טריליון דולר כבר תקופה ארוכה מאד. כדי להבין שהם לא צמצמו את המאזן אל רק העבירו את ההקלה הכמותית חשבון. והעלאות ריבית מתי שהוא תשפיע כי זה אומר שמשלמים יותר ריבית יומית. בבריטניה שאין את הדברים האלו צפוי שהעלאות ריבית יתנו את ההשפעה של זה על המערכת הבנקאית. ולא זה לא צפוי להיות יותר קל ככל שהריבית תעלה. לגביי האגח שהם קנו הם בעיקר רצו להרגיע את התשואות מול התוכנית הממשלתית ופחות על המערכת הבנקאית. אבל לירידת התשואות יש גם השפעה של שוק הריפו בבריטניה
    סגור
  • 5.
    מנהיגות גרועה
    אמיר 29/09/2022 11:16
    הגב לתגובה זו
    3 0
    דווקא עכשיו בתקופת מלחמת עולם 2.5 נזכרו לצמצם את המאזן? העלו ריבית ל 3.5% יופי עכשיו תנו לשוק לעשות את שלו. איפה היד הנעלמה, על תתערבו וכו'.
    סגור
  • היד הלא נעלמה
    יותר טוב 29/09/2022 13:32
    הגב לתגובה זו
    2 1
    של ביבי וועדת בכר שכיסחו לך את החסכונות?
    סגור
  • 4.
    עוד 25% למטה לפחות
    גל 29/09/2022 11:08
    הגב לתגובה זו
    10 1
    כבר אין כלים מלאכותיים לעצור את הנפילות
    סגור
  • 3.
    ביידן ופאוול הרסו לכל המשקיעים את החג50-90%צלילות.עצוב
    8 29/09/2022 10:52
    הגב לתגובה זו
    3 2
    כל מה שבנה טראמפ ב4 שנים ביידן הרס .והרס גם את החלום האמריקאי . מחק לכולם את הכסף פשיטות ררל .פיטורין . נדלן מתרסק .מדד הפחד טס ועוד . עשירים ועניים כולם איבדו עד 90% מההון זה מטורף . איפה טראמפ ?????
    סגור
  • זה לא ביידן
    גל 29/09/2022 11:10
    הגב לתגובה זו
    7 0
    אני חושב שביידן הוא אדיוט סנילי, אבל הפעם זה לא קשור אליו. ברגע שהבנק המרכזי הדפיס בשנתיים האחרונות 40% מהדולרים בעולם, זה חייב היה להוביל לאינפלציה ועכשיו אי אפשר יותר להנשים בצורה מלאכותית את הכלכלה. ודרך אגב את ההדפסה של הטריליון הראשונים עשה טראמפ
    סגור
  • זה רק ביידן וגם טראמפ
    נ.ש. 29/09/2022 11:52
    הגב לתגובה זו
    0 0
    הפד הדפיס בעשור האחרון הרבה מאד כסף וזה לא יצר אינפלציה ואותו דבר עם הריבית זה לא יצר אינפלציה. הסיבה היא שזה לא באמת היה הזנה ממאקרו למיקרו שיוצר אינפלציה. האינפלציה היחידה שהייתה זה בסוף 2018 וזה בעיקר בגלל שטראמפ הצליח להחזיר את המספר המקומות עבודה שהיו לפני משבר 2008 כלומר עד אז לא חזרו מספר מקומות העבודה. אז מה יצר את הבלאגן. חלוקת הכסף של טראמפ. ועוד יותר חלוקת הכסף של ביידן הייתה ההזנה הראשונה ממאקרו למיקרו. והיא יצרה את האינפלציה. הבעיה גם הייתה שבעוד שההוצאה של טראמפ היתה מבוקרת והגיונית של ביידן הייתה לא הגיונית בעליל ויצרה גידול בביקוש שיצר בתורו אינפלציה וזה עוד בלי לחשבן אז הגדלה של החוב הלאומי של ארה"ב
    סגור
  • 2.
    השקעה באג"ח ארוך,
    לרון 29/09/2022 10:09
    הגב לתגובה זו
    3 1
    מסוכנת כמעט כמו מניות
    סגור
  • 1.
    חוסר יציבות בבריטניה
    לרון 29/09/2022 10:07
    הגב לתגובה זו
    1 0
    שינסו השקעה בקריפטו,מחר יום שישי בואכה אוקט
    סגור
  • איזה כייך לנסות למצוא/או שלא את המטבע מתחת לפנס...
    ללרון 29/09/2022 11:43
    הגב לתגובה זו
    1 0
    שפר עמדות שאם לא הרי תיכחד (ברכושך!) למד מגרימבר התותח שמוחק לך תגובות שכבר עלו או לא מעלה בכלל..
    סגור
  • לא לדאוג לי
    לרון 29/09/2022 13:24
    הגב לתגובה זו
    0 0
    לכייח זה ב"ח"
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות