האם יש קשר בין החוזים העתידיים למסחר הרציף?

משקיעים רבים נותנים קרדיט גדול מידי לתנועות החוזים העתידיים, שנתונים לספקולציות וגורמים שונים לרבות המסחר באירופה ואסיה ונתוני מאקרו. האם יש קורלציה בין תנועות החוזים למסחר הרציף או שמא הם אינדיקטור חיוני רק לפתיחת המסחר?
 | 
telegram
(4)

כמה פעמים נכנסתם וראיתם שהחוזים על המדדים בשעות לפני הצהריים מסמנים על פתיחה חדה באדום, וכשנכנסתם שוב לבדוק את תיק ההשקעות בסיום המסחר התברר כי היום נגמר בטריטוריה חיובית (או ההפך)? כנראה שפעמים רבות. לרוב, החוזים העתידיים על המדדים לא מייצגים את המסחר הרציף, החוזים משפיעים רק על פתיחת המסחר. משם, מצטרפים שחקנים גדולים ומשפיעים על כיוון השוק כשבכלל הדינמיות של השווקים הפיננסים ובעיקר וול סטריט התנודתית, גורמים לכך שהמתאם בין החוזים ובין המסחר השוטף, לא גבוהים. בכ-40% מהפעמים אין קשר בין החוזים ובין סגירת יום המסחר.  

בדרך כלל, תנועות החוזים מושפעות ממספר גורמים שהם עוד לפני שהאמריקאים מתעוררים. הגורמים האלו עשויים להשפיע על המדדים ועל המסחר בוול סטריט, אבל השחקנים העיקריים עדיין לא ניתחו אותם ולא בטוח שהם יפעלו כפי שהשחקנים בחוזים העתידיים צופים. 

התנועות במדדים מעבר לים - באירופה ואסיה, מהוות גורם משמעותי שמשפיע על החוזים העתידיים. מכל מקום, חשוב גם להבין את עוצמת המסחר. החוזים בשעות הבוקר (לפי שעוננו) הם עם מחזורים נמוכים ולכן עם משמעות קטנה על ההמשך.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

חוסר החשיבות של החוזים העתידיים בא לידי ביטוי גם כאשר צפוי לצאת נתון כלכלי חשוב. למשל, בימים שנתון מדד המחירים לצרכן, מתפרסם בשעה 15:30 (בדרך כלל) לחוזים ולתנועה שלהם טרם פרסום הנתון, רלבנטיות נמוכה להמשך, כיוון שהכל תלוי וצפוי להשתנות בהתאם לנתונים.

בדרך כלל, כאשר לירידות/עליות בחוזים יש סיבה עמוקה, המגמה צפויה להימשך לתוך המסחר הרציף ולעיתים קרובות עד לסיום המסחר. דוגמא טובה לכך היא ה-13 בספטמבר, מדד המחירים לצרכן האחרון בארה״ב. עם יציאת המדד, בשעה 15:30, החוזים צנחו במעל 2%, זאת בעקבות הגעת הנתונים מעל צפי האנליסטים, אותה מגמה לא השתנתה במסחר הרציף כאשר הנאסד״ק רשם ירידות במסחר הרציף של 2.5% נוספים לתנועה שאירעה בחוזים, ובכך נפל ב-5.5% ביום אחד.

כאשר לתנועות בחוזים אין סיבה עמוקה מאחוריהן, תוך כדי מחזור-ווליום מסחר נמוך, ניתן להבין שמדובר בתנועות שעשויות להשתנות במסחר הרציף. 

בנוסף, במהלך עונת הדוחות העמוסה, כל הדוחות הכספיים יוצאים לפני פתיחת המסחר (במסחר המוקדם), או אחרי סגירת המסחר (במסחר המאוחר שלאחר הסגירה). כאשר יוצא דוח של חברה שמשפיעה על המדדים כמו אפל, גוגל, אמזון ועוד, נוכל לראות באמצעות החוזים העתידיים, עד כמה הדוח השפיע על המדד כולו. כלומר, לכל דוח חשוב יש השלכה כוללת על החוזים העתידיים. חשוב לציין שהחוזים העתידיים ניתנים בכל השעות - כלומר, גם לפני תחילת המסחר אבל גם מיד אחריו.

החוזים, הם אלה שמכתיבים לרוב כיצד המדדים ייפתחו את יום המסחר. כמו טרום מסחר במניות, רק של המדדים. במידה והחוזים יראו ירידה של 2%, המדדים צפויים לפתוח בירידה דומה.

המניות והמדדים נסחרים רק 6 וחצי שעות ביממה. משמע, 27% מיממה שלמה, מה שמשאיר 73% לחוזים העתידיים. בעקבות העובדה שמדובר רק ב-27%, היה צורך גדול ב-״אינדיקטור״ שמספק למשקיעים תובנות מה קורה גם מחוץ לשעות המסחר, וכך החלה השיטה של המסחר בחוזים העתידיים וקביעת שערים שוטפים גם מחוץ לשעות הפעילות. 

החוזים העתידיים הם על כל המדדים כאשר לרוב מתרכזים בחוזים העתידיים על המדדים המובילים - הדאו' ג'ונס, ה-S&P500 והנאסד"ק. לא מדובר בנתון סתמי, אפשר לקנות ולמכור על פי החוזים העתידיים, כלומר, זה אמיתי לחלוטין. אמיתי, אבל כאמור לא בהכרח קובע את המשך המסחר.  

לסיכום - המשקיעים שנבהלים בעת החוזים מראים על פתיחה אדומה, צריכים לבדוק האם יש סיבה עמוקה מאחוריי הירידות. זה בהחלט אינדיקציה למה שצפוי בהמשך, אבל לא בטוח שאינדיקציה מאוד עמוקה. מנגד, גם המשקיעים ששמחים כאשר החוזים מראים על עליות, צריכים לנסות להבין עד כמה העליות בחוזים מוצקות. 

החוזים נתונים לתנודתיות בעקבות הווליום הנמוך, הנתונים הכלכליים וביצועי הבורסאות באירופה ובאסיה. יש להשתמש בחוזים כאינדיקטור חיוני להבנת מומנטום השווקים באותו יום המסחר, ומה הצפי לפתיחה, אבל זה בהחלט לא פרמטר עם קורלציה מאוד גבוה לסגירה של יום המסחר. 

תגובות לכתבה(4):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 4.
    כתבה חלקית
    י 27/10/2022 00:05
    הגב לתגובה זו
    1 0
    מעבר להסבר הראוי על הקשר בין המסחר בחוזים למסחר האמיתי, יש תופעה שחוזרת על עצמה כמעט מדי יום ושמעידה על מניפולציה במסחר בחוזים והכתב מתעלם ממנה: בחודשים האחרונים, כמעט מדי יום, לקראת הפתיחה בת"א (כנראה גם באירופה) או מיד לאחר הפתיחה, חלה צלילה חדה בחוזים שגורמת למסחר להפתח בירידות. עשרות פעמים החוזים אפילו היו ירוקים, החל מפתיחת המסחר בהם (אחת בלילה אצלנו) עד בסמוך לפתיחה ואז מגיעה נפילה מוזרה בהם. זה לא קורה סתם. מי שרוצה פתיחה שלילית, מבין שבשביל זה צריך להפיל את החוזים ואכן זה מה שקורה. כיוון שבאותו זמן, השעה בארה"ב היא אמצע הלילה, קל לבצע את המניפולציה. לא מזמן בנק גדול בארה"ב נקנס בדיוק על זה, מניפולציה בחוזים עתידיים. הגיע הזמן לבדוק את המסחר ההזוי הזה.
    סגור
  • 3.
    ביזיון מוחלט
    חכם חנוכה 12/10/2022 11:53
    הגב לתגובה זו
    5 0
    מדינת חלם, נכון שיש כמה מניות דואליות אבל לא ייתכן שבורסה מקומית עם עוצמה בכלכלה תלך שבי אחרי חוזים של הנאסדק... לצערי זה בדיוק ככה
    סגור
  • 2.
    אז ב 60% הממקרים יש התאמה
    אנונימי 12/10/2022 11:14
    הגב לתגובה זו
    0 2
    בין החוזים למסחר
    סגור
  • 1.
    כל הכבוד לביז ולכתב
    יפה 12/10/2022 10:22
    הגב לתגובה זו
    5 5
    אולי יצור קצת יותר הבנה אצל המקטרים יום יום
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות