לקראת פתיחת שבוע המסחר בוול סטריט - האנליסטים מנתחים
שלושת המדדים המרכזיים סגרו בשפל שנתי חדש בשבוע המסחר החולף, בזמן שמדד הפחד קפץ ב-6%. זאת על רקע חששות המשקיעים מהמשך העלאות הריבית כתגובה נגררת לאינפלציה שהגיעה מעל צפי האנליסטים באוגוסט האחרון. אנליסטים רבים טוענים כי הפד נוקט במדיניות לא נכונה, הוא מסתכל על העבר ועל פי זה מבצע פעולות, במקום להסתכל על העתיד.
מדד ה-S&P 500 ירד ב-3%, כמו גם מדד הנאסד״ק, הדאו ג'ונס ירד ב-2.9%. עם סיום השבוע נסגר גם חודש ספטמבר, שידוע כחודש רע לשווקים, והוא המשיך את המסורת. הנאסד״ק נפל ב-10%, ה-S&P 500 נחתך ב-9.6% - החודש הגרוע ביותר שלו מאז הקורונה, הדאו ג'ונס צנח ב-9%.
תשואות האג״ח המשיכו להכביד על המדדים
תשואת האג״ח ל-10 שנים סגרה שבוע שביעי רצוף של עליות. לאחר שהשבוע היא גם קבעה שיא בכך שחצתה את רף ה-4% לראשונה מאז 2008. היא עלתה השבוע ב-0.142% וכעת על 3.833%. התשואה לשנתיים אשר רגישה יותר למדיניות הפדרל ריזרב והעלאות הריבית עלתה ב-0.071% וכעת עומדת על 4.28%.
השבוע - שבוע נתוני תעסוקה, אילו נתוני מאקרו יתפרסמו השבוע?
ביום שני בשעה 17:00 יתפרסם מדד הייצור ISM, שיתן תמונת מצב על התפוקה בארה״ב. ביום שלישי בשעה 17:00 יתפרסם נתון המשרות הפתוחות שיעדכן על מצב התעסוקה. ביום רביעי בשעה 13:00 יתכנסו מדינות קרטל הנפט לפגישת אופ״ק ויקבעו את קצב ייצור חביות הנפט. ביום שישי בשעה 15:30 יתפרסמו נתוני התעסוקה הכוללים שכר שעתי, שיעור אבטלה ומספר המשרות החדשות שיצטרפו למשק.
נתוני התעסוקה יהיו קריטים לשווקים כיוון שהפדרל ריזרב נושא את עיניו אל עבר התעסוקה בתקווה לראות היחלשות בשוק העבודה, שעדיין הדוק וחזק. שוק תעסוקה חזק ואבטלה נמוכה משמעותם היצע קטן של עובדים בעבור כל משרה ובכך, שכר גבוה יותר לעובדים, שבסוף מתגלגל לאינפלציה. בנוסף, מעולם לא היה מיתון בארה״ב ללא חולשה בשוק התעסוקה, וכל עוד הוא לא נחלש, לפד תהיה רוח גבית להמשיך להעלות את הריבית.
החברות המדווחות השבוע מועטות, אך כבר משבוע הבא עונת הדוחות תחל, ובינתיים: ליוויס חברת הביגוד תדווח ביום חמישי, טילריי TILRAY INC -2.17% TILRAY INC 1.35 -2.17% סגירה:0 פתיחה:1.38 גבוה:1.39 נמוך:1.33 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: חברת הקנאביס תדווח בשישי.
בית ההשקעות מיטב, ביחד עם הכלכלן הראשי, אלכס זבז'ניסקי התייחסו לתשואות האג״ח שממשיכות לעלות: ״עליית התשואות הארוכות בארה"ב משקפת בעיקר גורמים טכניים - ההתרחשות הנוכחית בשוק האג"ח האמריקאי מאוד לא שגרתית. ציפיות האינפלציה הגלומות ירדו חודש האחרון בשיעור חד של בין 0.6% בשנתיים ל-0.4% ב-10 שנים לרמות של כ-2%״.
״באותה התקופה, התשואה לשנתיים עלתה בשיעור חד של 0.85% ול-10 שנים ב-0.75%. כעיקרון, עליית התשואות אכן גורמת בדרך כלל לירידה בציפיות האינפלציה, אך במינונים קטנים הרבה יותר. עלייה חדה בתשואות תוך ירידה חדה בציפיות האינפלציה מעיד על השפעה של גורמים טכניים/כמותיים על התשואות כגון רמת הנזילות, היחס בין הביקוש להיצע ולא כלכליים כגון ציפיות לשינויים בריבית ובאינפלציה״.
בנוסף, מיטב גם צופה כי האינפציה תמשיך לרדת בארה״ב: ״סימני הירידה הצפויה באינפלציה ניכרים היטב בירידה במחירים של כל סוגי הסחורות, ירידה חדה במחירי התובלה והקלה משמעותית בשרשרת ההספקה. כל הסקרים וגם הציפיות הגלומות בשוק האג"ח משקפים ירידה בציפיות האינפלציה.
בשורה התחתונה, במיטב מאמינים כי תשואות האג״ח האמריקאיות קרובות לשיא במחזור הנוכחי של העלאות הריבית - ״היום קל יחסית ל-FED להפגין נחישות במלחמתו באינפלציה. אולם, המבחן יהיה קשה הרבה יותר כאשר האבטלה באמת תתחיל לעלות וההאטה בכלכלה תורגש היטב בכיסו של הצרכן. ה-FED בהנהגה הנוכחית כבר הראה לא פעם "הפכפכות" ולא בטוח שיצליח להתמיד בקו הנחוש לריסון מדיניות לאורך זמן״
במזרחי טפחות עם הכלכלן הראשי יוני פנינג, התייחסו להחלטת הבנק המרכזי באנגליה, לרכוש אגרות חוב לטווח ארוך מחדש, בשילוב עם העלאות ריבית: ״עבור רבים, מהלך הבנק האנגלי סימן קו חדש לתשואה המרבית שבנק מרכזי רואה כמתקבלת בשלב הזה. ומהווה, במובן זה, סמן ראשון לפיבוט של המדיניות העולמית. בתשואת האג"ח ל-10 שנים בארה"ב, לדוג', התשואות צנחו לאחר הודעת ה-ECB מסביבת 4.0% ל-3.70%״.
״למרות התמתנות התשואות, שווקי המניות בעולם המשיכו במסעם דרומה, על רקע חששות ליציבות הכלכלה העולמית. כאשר ה-S&P 500 טבל אל מתחת לרמת 3,600 הנקודות בשישי. שבירת השפל במדדי המניות הוסיפה לספקות לגבי כוונת הפד להמשיך ליישם מדיניות מצמצמת עם תגובת השווקים הנוכחית. עם זאת, בהיעדר התבטאויות יוניות באופן מובהק מצד הפד, השווקים עדיין מייחסים סבירות של כ-70% להעלאה של 0.75% על ידי הפד בעוד כחודש״.
בבנק הפועלים, התייחסו לרחשי המאקרו בעולם, שהשפיעו על השווקים: ״רצף של אירועים שליליים הביאו לגל של שנאת סיכון בשווקים הפיננסיים. רוסיה סיפחה שטחים באוקראינה, התפתחות שהופכת את הסיכוי להסדר קרוב לקלוש. צינור הגז נורדסטרים 1 חובל, והסיכוי לגז רוסי בחורף למדינות אירופה הפך גם הוא לקטן. האינפלציה הייתה גבוהה מהציפיות הן בארה"ב והן באירופה, והבנקים המרכזיים, תחת תחושה של איבוד שליטה, המשיכו להיות ניציים. הצעדים שנקטה ממשלת בריטניה לתמיכה במשקי הבית ושצפויים להביא להגדלת החוב״.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
3.תשואות אגחתשואות אגחאנונימי 04/10/2022 14:45הגב לתגובה זו0 0לרכוש אגח usa לשנתיים תשואה מעל 4אחוז לא רעסגור
-
2.תשואות אגחתשואות אגחאנונימי 04/10/2022 14:45הגב לתגובה זו0 0לרכוש אגח usa לשנתיים תשואה מעל 4אחוז לא רעסגור
-
1.האמת היתכסחנו ובגדולחמודי את חמודי 02/10/2022 20:55הגב לתגובה זו2 1לאן שפנינו בכל סוג של השקעה , הפסדנו ובגדול זה העונש על הניפוח שבוצע בבורסות במשך חמש שנים רצופותסגור
-
מה זה שטות זה?מפיטום 02/10/2022 22:33הגב לתגובה זו2 0מי היתכסח ובגדול? ההפך קלווסות...הכל(הרוב 99%? במצב נפלא והרבה יותר מזה..... למה כל זה מגיע לנו? מה עוללנו שזה פוקד אותנו יום יום ושעה שעה ושנה שנה ושניה שניה.... לימדו להיות פיקחים וחכמים ולשמוע בקול האהבלים הטובים מכם במאות דרגות....בהאיוש והאיוש.סגור