״אנחנו במשקל יתר במניות הסיניות״, האם יש מקום לאפסייד?

בלומברד אודייר אומרים כי הפוטנציאל במניות הסיניות לקראת היציאה מסגרי הקורונה הוא גדול; לטור של גרינברג - סין היא הבעיה הגדולה; מה הפתרון?
עומר רוסו |

סין מתחזקת וארה"ב מחליטה לנסות לעצור את ההתחזקות הזו. אולי זה מאוחר, אולי זה יעזור, אבל בינתיים הממשל האמריקאי מונע ייצוא של שבבים מתקדמים לסין. זה חלק ממלחמת הסחר שהחלה והתעצמה בתקופה של דונלד טראמפ כנשיא, אבל במלחמה הזו, לפחות בינתיים, כולם מפסידים.

מניות השבבים בנפילה חופשית בחודשים האחרונים, המניות הסיניות שסבלו מכך שהממשל הסיני הצר את צעדיהן ושהממשל האמריקאי חושש מהנגישות שלהם למידע, לא מתאוששות.

המלחמה הזו בין המערב לסין, אומנם נעשית לרוב מתחת לפני השטח, אבל העוצמה שלה מתגברת וסין גם מדברת על הסלמת האירועים ומאיימת להיכנס-לכבוש את טיוואן שמבחינתה היא שטח סיני.

קחו את כל הבעיות האלו, והם לא הכל ותבינו למה פרשן וול סטריט של ביזפורטל, שלמה גרינברג סבור שסין היא הבעיה הגדולה של הכלכלה ושל השווקים - לטור של גרינברג - סין היא הבעיה הגדולה; מה הפתרון?.

מנגד, המניות הסיניות שירדו בשיעור חד, לכאורה בהינתן מכפילי הרווח העתידיים, נראים בתמחור נוח. 

סטפן מונייה, מנהל ההשקעות הראשי של הבנק השוויצרי המתמחה בבנקאות פרטית, לומברד אודייר, טוען כי המניות הסיניות אטרקטיביות. לדעתו, מניות סיניות צפויות ליהנות מהפתיחה המחודשת של המדינה והרנמינבי, המטבע הסיני, ימשיך להיסחר ברמות הנוכחיות.

מונייה התייחס לבחירות לקונגרס הקרובות - "הקונגרס ה-20 של המפלגה הקומוניסטית הסינית שיחל ב-16 באוקטובר, צפוי לאשר את הנשיא שי ג'ינפינג לכהונה שלישית וחסרת תקדים, לאחר אישור, מצב הכלכלה הסינית צפוי להשתפר. הצורך בשינוי מדיניות בסין רחב, המדינה זקוקה למנועי צמיחה מקומיים כדי לקזז את היחלשות בייצוא ולעמוד ביעדים הכלכליים״

הכלכלה הסינית התרחבה ב-0.4% ברבעון השני של 2022, וככל הנראה גדלה בספטמבר כשמדד מנהלי הרכש במדינה עלה מ-49.4 ל-50.1, העלייה הראשונה מזה חודשיים המעידה על התרחבות כלכלית. הוא צופה שסין תרשום צמיחה של 3.3% ב-2022, פחות מיעד ה-5.5% שלה, ותתרחב ב-5.5% ב-2023. 

קיראו עוד ב"גלובל"

״תחזיות אלו כמובן תלויות בפתיחה מחדש שתחל ב-2023 ובתמיכה נוספת במדיניות הפיסקלית והמוניטארית. לאחר צנע פיסקאלי שווה ערך ל-4.7% מהתמ"ג ב-2021, בייג'ין הוסיפה תמריצים בהיקף של 2.9% מהתמ"ג, התמיכה השנייה בגודלה בעשור האחרון לאחר התמיכה לכלכלה לאחר התפרצות הקורונה ב- 2020״

לטענתו, ״אם רוחות הצמיחה יתגברו במהלך שאר שנת 2022, הממשלה עשויה להוציא עוד יותר כספים כדי לשמור על התאוששות. במאמץ להגביר את הצמיחה, הבנק העממי של סין (PBoC) הוריד את הריבית על הלוואות והלוואות הבין-בנקאיות והגדיל את הנזילות בכלכלה, גם כאשר בנקים מרכזיים אחרים מתמודדים עם אינפלציה גבוהה וריבית מטפסת. סביר להניח שהמדיניות המוניטרית תישאר נוחה בזמן שסין ממשיכה לבנות מחדש את תעשיית הנדלן שלה ולנהל את הירידה בסחר״.

מונייה התייחס גם להיחלשות הרנמינבי (המטבע הסיני) והמניות הסיניות: "במשך חלק ניכר מהמחצית הראשונה של 2022, סין נהנתה מעודף בחשבון השוטף שהפחית את רגישות הרנמינבי לדולר האמריקני החזק. עם זאת, סין חוותה משיכות רבות של תיקי השקעות כשהמשקיעים חיפשו תשואות גבוהות יותר הנקובות בדולר, והחולשה האחרונה בייצוא הסחורות ביטלה חלק מהחוסן היחסי של המטבע. כתוצאה מכך, הרנמינבי פוחת כעת, בהתאם למטבעות רבים אחרים מול הדולר״.

הוסיף כי ״בעוד אנו מצפים שמדיניות בריאות ציבורית רגועה יותר תסייע לצמיחה ב-2023, תיירות חוץ סינית עשויה להחליש את הרנמינבי על ידי יצירת זרימת הון מסוימת. הצעדים האחרונים להגנה על המטבע, כולל קביעת שערי החליפין של PBoC, כולם מטרתם להגביל את מהירות הפיחות. אנו רואים את שער החליפין של USDRMB יישר בטווח 7.15 רנמינבי פר דולר במהלך 12 החודשים הבאים״.

מה עשה הבנק השיוויצרי? ״אנו בלומברד אודייר מיצבנו את התיקים כך שיהנו מהפתיחה המחודשת של הכלכלה הסינית – אנו במשקל יתר במניות סיניות ביחס לשווקים מתעוררים אחרים, ומחיר המניות הסיניות ממשך להיות אטרקטיבי בעוד המתאם עם שווקי מניות עולמיים אחרים נותר נמוך״.

סטפן מונייה מסכם: ״אנו רואים את הצמיחה מואצת לתוך השנה הבאה, הודות לתמיכה פיסקלית נוספת, והקלה הדרגתית בהגבלות הקורונה. בנוסף, עמדת החוב הנקוב ברנמינבי שלנו מגודרת במטבע, ותואמת את עמדת PBoC כבנק המרכזי היחיד שעדיין מנהל מדיניות מוניטרית מתאימה״.  

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה