טושיבה תימכר עבור 19 מיליארד ד': קפצה 11% בוול סטריט

חברת JAPAN INDUSTRIAL PARTERNS הודיע כי תרכוש את החברה תמורת 2.8 טריליון יין - פרמיה של 26% על מחיר הסגירה האחרון; בעקבות כך זינקה המניה 7% בבורסה ביפן; גוף המימון דיווח כי ישקיע סכום של כטריליון יין ברכישת המניות של החברה, בעוד שיתרת הסכום תתקבל על ידי הלוואה שיקח הגוף מבנקים שונים במדינה
 | 
telegram
(1)

חברת הטכנולוגיה היפניה טושיבה  {TOSHIBA CORP} דיווחה כי תמכר תמורת 19 מיליארד דולר לגוף מימון מקומי. בתגובה לכך, קפצה המניה ב-11% אחוזים בטרום המסחר בוול-סטריט וב-7% במסחר היפני. מאז תחילת השנה עלתה החברה בכ-17%.

רוכש החברה דיווח כי במידה וישלים את העסקה, יוודא כי משקיעים חיצוניים יוכלו לחבור כלכלית לחברה דרך כל מכשיר פיננסי בו היא תיסחר, זאת לאחר שנים בה החברה לא ממש אפשרה פעילות שכזו. הרוכש הציע סכום של כ-2.8 טריליון יין (כאמור, 19 מיליארד דולר), עבור החברה, אשר מהווה פרמיה של 26% על מחיר הסגירה האחרון.

הגוף הרוכש – JAPAN INDUSTRIAL PARTNERS, פנה לגופים טכנולוגיים נוספים ברחבי יפן, כאשר חברות כמו גוף המימון אוריקס כבר הודיע שיצטרף, בעוד שחברות נוספות כמו צ'ובו אלקטריק פאוור הודיעו כי גם הן שוקלות להצטרף לעסקה. הקרן הרוכשת הייתה מעורבת בעסקים קודמים בבורסה היפנית, כגון רכישת ענף המצלמות של חברת אולימפוס, וענף מחשבי הנייד של חברת סוני בשנה שעברה.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

חברת טושיבה הסתבכה לאחרונה בשורה ארוכה של הפרות בתחומי ראיית החשבון והממשל היפני. ניסיונותיה של החברה לפתור את הבעיות הללו נעלמו בשנים האחרונות בעקבות מחלוקות רבות בין הנהלת החברה לציבור ולחברות שמשקיעות בה.

גוף המימון צפוי להשקיע סכום של כטריליון יין (6.82 מיליארד דולר) על ידי קנייה של מניות של טושיבה, בעוד ששאר הסכום יגיע בעזרת הלוואות אותן יקח הגוף מהבנקים השונים. מכיוון שהרוכשת הודיעה כי תקנה את מניותיה של החברה, צפוי שסכום זה ישתנה בעתיד הקרוב, זאת בהתאם לתנועת המניה בבורסה היפנית והאמריקאית.

החברה נמצאת בתהליכי מכירה כבר כמה חודשים טובים. טרם ידוע על כמה הצעות רכישה עברה טושיבה, והאם המיקום של הקרן הרוכשת באמת כזה חד משמעי, זאת כאשר אנליסטים רבים מאמינים שמדובר עדיין במרוץ פתוח בין JAPAN INDUSTRIAL PARTNERS לחברה יפנית נוספת - JAPAN INVESMENT CORP - אשר אף מקבלת תמיכה מהמדינה. גורמים המעורים בפרטים מדווחים כי בעבר שקלו שתי החברות לרכוש את טושיבה ביחד, אך מאז התפצלו דרכן.

כבר תקופה ארוכה שמשקיעים רבים בטושיבה תהו לאיזה כיוון תלך החברה, בעוד שגופי השקעה גדולים בין לאומיים אף הפצירו בחברה לשקול את מכירת מניותיה לגופים פרטיים. לחצים אלו גברו בשנה האחרונה לאחר שהממשלה היפנית החליטה כי מדובר בחברה חשובה מידי, אשר יכולותיה אסטרטגיות עבור המשך קיומה של יפן כמדינה ריבונית, וסרבה למשקיעים בין לאומיים להחזיק בחברה באחוזים גבוהים מידי.

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    השורטיסטים כמו נעליים טיפשים ומקבלים (ל"ת)
    איתמר 13/10/2022 15:31
    הגב לתגובה זו
    0 1
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות