יורדת מהעץ - ראש ממשלת בריטניה מפטרת את שר האוצר לאחר 6 שבועות
בסוף חודש ספטמבר השנה הודיעה ממשלת בריטניה על הורדת מיסים, הודעה שטלטלה את השווקים הבריטיים. המטרה היית להחליש את העול של עליית המחירים עבור אזרחי המדינה, בזמן שהאינפלציה בממלכה עומדת על 10%. הורדת המיסים היית חלק מסדרת החלטות של ראשת הממשלה החדשה שנכנסה לתפקיד אחרי בוריס ג'ונסון, את ההחלטות ובניית המדיניות החדשה בנתה יחד עם שר האוצר, קוואזי קווארטנג שמכהן פחות משישה שבועות בתפקיד.
ההחלטה של הממשלה על הורדת המיסים, זעזעה את השווקים הבריטיים. השוק הבין כי צעד זה של הורדת מיסים ע"י הממשלה, לא שרק לא יוריד את העול מהאזרחים אלה יעלה את האינפלציה בבריטניה יותר, היות והורדת מיסים תוביל להכנסה פנויה זמינה יותר עבור האזרחים, שלא יחשבו פעמיים מלבזבז את הכסף הפנוי, ובכך להשאיר את האינפלציה בעינה. ההחלטה הזו הובילה את הליש"ט ליפול לשפל כל הזמנים מול הדולר בזמן שהתשואות על האג"ח של ממשלת בריטניה מזנקות. כעת ראש ממשלת בריטניה ליז טראס מפטרת את שר האוצר שלה קוואזי קווארטנג ומבטלת חלקים מתוכנית קיצוצי המסים היומרנית שבנתה עימו ושגרמה לסערה בשווקים, כל זאת בכדי לשרוד את הלחץ הפוליטי והכאוס הכלכלי שנגרמו כתוצאה מפרסום התוכנית.
שר הבריאות ושר החוץ לשעבר - ג'רמי האנט, הוכרז כמחליפו של קוארטנג. כריס פילפ, המזכיר הראשי של משרד האוצר, הוחלף גם הוא באדוארד ארגר. במסיבת עיתונאים בו הוכרז על המינוי החדש, אמרה טראס כי ברצונה להרגיע את השווקים, וכי שר האוצר החדש אנט, חולק באותן שאיפות כלכליות כמותה. כמו כן ביטלה טראס את ההתחייבות לבטל את העלאת מס החברות מ-19% ל-25%, החלטה יקרה מאוד שתוסיף לקופת המדינה כ-19 מיליארד ליש"ט עד 2026.
שר האוצר היוצא קוארטנג מסר: "האווירה הכלכלית השתנתה במהירות מאז שפרסמנו את תוכנית הצמיחה ב-23 בספטמבר. בתגובה, ביחד עם הבנק של אנגליה ועם בכירים נוספים במשרד האוצר, הגבנו לאירועים האלה, ואני מודה לכפופים לי על המחויבות שלהם, חשוב עכשיו כשאנחנו מתקדמים להדגיש את המחויבות של ממשלתכם למשמעת פיסקלית. התוכנית הפיסקלית לטווח בינוני היא חיונית למטרה זו, ואני מצפה לתמוך בך וביורש שלי כדי להשיג זאת מהספסל האחורי".
אין ספק שליז טראס פתחה את הקדנציה שלה על רגל שמאל ועם סיבוב פרסה מביך - אם נודה על האמת טוב עבורה ועוד יותר עבור אזרחיה שהיא בוחרת לחזור בה עכשיו ולהודות בטעות, ולא בזמן מאוחר יותר שהנזק יעשה בלתי הפיך. האינפלציה בממלכה הגיעה למספרים דו ספרתיים וצפוי שלמרות הירידה שחלה בחודש האחרון, המחירים ימשיכו לעלות לנוכח החורף הקרוב והמלחמה באוקראינה.
שני הגורמים שכנראה משפיעים ביותר על כלכלה של מדינה מסוימת הם המדיניות הפיסקאלית, אשר נקבעת על ידי הממשלה, והמדיניות המוניטרית של המדינה, אשר נקבעת על ידי הבנק המרכזי. הבנק המרכזי והממשלה צריכים לפעול בצורה מקבילה אחד לשני בכדי להבטיח את היציבות של הכלכלה במדינה. ממשלת בריטניה עשתה בדיוק ההפך - בזמן שהבנק המרכזי מנסה להילחם באינפלציה היא עשתה צעד שכאמור, רק אמור להעלות אותה. הדבר הוביל את הבנק המרכזי של המדינה לחזור בו מהמדיניות המוניטרית שלו והוא הודיע כי יחזור לרכוש אגרות חוב של הממשלה בכדי להוריד את התשואות על אותן האגרות בחזרה למטה.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.ברור שהם עובדים עבור בעלי ההוןממשלה מושחתת 15/10/2022 09:51הגב לתגובה זו0 2מדובר בביטולי נס שערורייתים שבאים להטיב עם העשירים הגדולים באנגליה, שר האוצר פוטר כי העז להטיל מס על העושר, מדובר בכושי מסכן, אם הוא היה לבן היה נשאר בתפקידו, הגזענות חיה וקיימת באנגליהסגור
-
1.הפתרון פשוטיובלי 15/10/2022 09:12הגב לתגובה זו0 0שתלמדו מאיתנו להדפיס כסף ללא גבול ולזפוך לשוק לבסוף כל חודש לקבוע שאין אינפלציה כי כל פריט שמחירי עולה לא ניכנס למדדסגור