המדד בהונג קונג צנח היום ב-6% - הנה כל הסיבות
שי ג'ינפינג, מנהיגה של סין בעשר השנים האחרונות, נבחר אתמול לכהן בפעם השלישית ברציפות לחמש שנים נוספות – בעקבות כך נפל מדד הטכנולוגיה בהונג-קונג ב-9% לרמתו הנמוכה ביותר מאז 2009. סין פרסמה את נתוני הצמיחה שלה ברבעון השלישי, דבר שהמשיך להקשות על המסחר בהונג-קונג בכלל, ובמניות הסיניות בפרט.
אתמול נבחר שי ג'ינפינג לשלוט בסין בפעם השלישית ברציפות, הפעם הראשונה שדבר כזה קורה מאז השליט הידוע מאו דזה-דונג. בעקבות כך, צנחה הבורסה בהונג קונג ב-6%, כאשר שנגחאי איבדה כ-1%. הנפילות הן על רקע הבחירה המחודשת של ג'ינפינג, כאשר הידק את אחיזתו בשלטון, וכמו כן על רקע נתונים כלכליים שפירסמה סין (באיחור של שבוע) אשר הציגו האטה בכלכלה.
חברות הטכנולוגיה הן אלו שנפגעו בצורה החמורה ביותר, כאשר החברות הגדולות בתחום כמו עליבאבא, טנסנט ו-JD צנחו בכ-6% גם הן בבורסה בהונג קונג. הנפילה בענף ברורה, שכן זה כבר תקופה ארוכה בה שי מטיל אימה על מניות הטכנולוגיה, זאת לאחר הפעלת סנקציות שאיימו למחוק אותן מהמסחר הכפול בבורסה האמריקאית, וכי איים שהחברות לא תוכלנה להיסחר גם בהונג קונג.
לקריאה נוספת:
>> הבעיה הגדולה היא סין - מה הפתרון?
>> אירוע צמרת בפוליטיקה הסינית מגיע; למה זה צריך לעניין אותנו?
>> המכוניות הסיניות כובשות את כבישי ישראל; הנה כל מה שצריך לדעת
>> המניות הסיניות ברבעון קשוח, המדיניות המגבילה פוגעת קשות
המדד ההונג-קונגי הכללי נמצא ברמתו הנמוכה ביותר מאז אפריל 2009, בעוד שמדד חברות הטכנולוגיה איבד לא פחות מ-9% ביממה האחרונה.
בנוסף, סין דיווחה – באיחור של שבוע - כי התמ"ג במדינה צמח בכ-3.9% אשתקד, זאת לעומת התחזיות שהעריכו עליה 3.4%. את התחזיות צריכה הייתה לפרסם סין ב-18.10. הצמיחה מציגה גידול של כ-0.4% ביחס לרבעון הקודם, ומביא את סך הגידול בשלושת הרבעונים האחרונים לכ-3% בתמ"ג.
עד כמה שסין לכאורה "הכתה" את התחזיות, מדובר בנתון נמוך בהרבה מיעד ה-5.5% שקבעה לעצמה המדינה. הגורם שהשפיע בצורה המהותית ביותר הוא מדיניות אפס קורונה שהטילה ממשלת סין בשנה האחרונה, ובייחוד ברבעון השני, דבר שהוביל לא מעט בתי השקעות לצמצם את תחזית צמיחת התמג לכ-3%, וכזו שהובילה לפגיעה מהותית בשרשראות ההספקה, הייצור והייצוא – לא רק עבור סין, אלא גם עבור חברות בינלאומיות שפועלות במדינה כמו אפל או טסלה.
בתוך כך, בקונגרס של סין לא דווח אם מדיניות הקורונה הזו תיגמר בקרוב, או שמא תימשך.
כמו כן ובמסגרת הדו"ח אותו פרסמה, דיווחה סין כי הייצוא שלה – ענף מרכזי מאוד בצמיחת הכלכלה הסינית – "הכה" גם הוא את התחזיות כאשר עלה ב-5.7%, זאת לעומת הצפי שעמד על סביב ה-4%. מנגד, הייסוף במטבע הדולר, (הפיחות במטבע הסיני) הובילו לכך שמבחינת הייצוא במונחים דולרים, המדד עלה רק ב-0.3%, מתחת לתחזיות שעמדו סביב ה-1%.
נתון נוסף שהקשה על הדוח ועל המשקיעים להאמין ביכולת של סין להמשיך לצמוח בטווח הארוך הוא גם שוק הנדל"ן המקומי. נתוני מכירת הנדל"ן במדינה עמדו בסה"כ על גידול של כ-2.5%, קיטון מנתון זה אשתקד, אז עמד על כ-5.8%.
הצמיחה בשירותי הקייטרינג צנחה ב-1.7% גם היא בחודש ספטמבר לעומת אשתקד. כך גם בענפים רבים נוספים הקשורים לשוק הדיור, כמו מכירה של ריהוט, מכשירי חשמל לבית וחומרי בנייה, שגם צנחו בחודש הקודם לעומת אשתקד.
מנגד, דווקא בשוק מכירת הרכבים – שם הערך שהמדינה מפיקה ממנו גדול מאוד ביחס לגודל שלו, קפצו המכירות בכ-14.2% בחודש הקודם לעומת אשתקד.
כמו כן, פירט הדו"ח לגבי נתוני האבטלה בסין. בחודש ספטמבר עלה אחוז ההבטלה בכ-5.5% מתוך סך תושבי הערים (בייג'ין, שנגחאי וכיוצא בזה), כאשר אחוז האבטלה בקרב צעירים בין הגילאים 16-24 נותר גבוה הרבה יותר, ועומד על סביב ה-17%.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.סין רצה אחורהאורן 24/10/2022 12:41הגב לתגובה זו0 0אוכלוסיה מתכווצת. חסומה טכנולוגית. חוסר יכולת יצוא שירותים מתקדמים. חוסר אמינות. הודו נוגסת ביצור.סגור
-
1.מעניין כמה זמן העמדת הפנים הזו עוד תימשך (ל"ת)חנוך 24/10/2022 12:16הגב לתגובה זו3 0סגור
-
כדור השלג החל להתגלגל - ריבית>סין>נדלן>שירותים>בנקים (ל"ת)לילי 24/10/2022 16:46הגב לתגובה זו1 0סגור