תלויה בהיברידיות - האם מניית WeWork יכולה לשלש את עצמה?
חברת {WeWork} המספקת שירותים של משרדים וחללי עבודה, נסחרת לפי שווי שוק של כ-1.8 מיליארד דולר, אחרי שמנייתה נפלה מאז כניסתה לתוך ספאק לפני שנה ב-75% למחיר של 2.5 דולר. השווי הזה מבטא את הכישלון של אדם נוימן, היזם והמייסד של החברה ושל וסופטבנק המשקיע הגדול שהזרים כספים לפי שווים של 10 מיליארד דולר ויותר. הכוונה היתה לגייס בוול סטריט והחברה פרסמה לפני שלוש שנים תשקיף להנפקה לפי שווי של 47 מיליארד דולר. השוק לא התלהב מהמודל העסקי, סופטבנק רשמה מחיקות גדולות, נוימן נשלח הביתה אבל עם מיליארדים. זה נשמע אבסורד וזה די נדיר , אבל נוימן הפך למיליארדר בשעה שהמיזם שלו נכשל כישלון חרוץ.
שווי של 1.8 מיליארד דולר לחברה כיום, אחרי שהושקעו בה מיליארדים רבים, הוא כישלון, אבל אולי כעת זו הזדמנות טובה - כך לפחות מעריכים חלק מהאנליסטים בוול סטריט. החברה עברה שנתיים קשות - משבר הקורונה השבית את עסקי החברה חללי העבודה והמשרדים שמספקת החברה נותרו ריקים כי רוב הציבור העובד עבד מהבית. ברבעון הראשון של שנת 2022 הציגה החברה סימני התאוששות דיווחה על צמצום ההפסד שלה ברבעון ועל העלאת הרף התחתון של תחזית ההכנסות שלה לשנת 2022 כולה. ברבעון השני של השנה החברה הציגה את בעיית שריפת המזומנים של החברה - שתזרים המזומנים של החברה הציג מינוס של 300 מיליון דולר לעומת תחזית אנליסטים שצפו 260 מיליון דולר.
עם זאת, תקופה מאקרו כלכלית לחוצה כמו שהשוק האמריקאי יכול לשחק תפקיד חיובי עבור ווי-וורק. מעסיקים יעדיפו להתחייב לטווח הקצר עבור השכרת משרדים ולא לטווח הארוך לאור חוסר הוודאות - כעת נשאלת השאלה האם מניית ווי-וורק מעניינת? יש המאמנים שהמניה יכולה לשלש את מחירה?
אנליסט בית ההשקעות BTIG, תומאס קאתרווד, מעריך שהחברה שווה פי 3 ממחירה בשוק. "החברה יכולה להרוויח ממחזורים גדולים וביקוש גבוה למרחבי העבודה של החברה", ציין קאתרווד, שמעניק מחיר יעד גבוה פי שלוש ממחיר המניה כעת, והמלצת קנייה.
מספר גורמים מסבירים להערכתו את ההתפרקות של מניית החברה עד היום - קיים חשש שהביקוש לשטחי עבודה גמישים ולטווח קצר עלול לקפוא, בדיוק באותו האופן שבו שוק השכרת המשרדים צנח על רקע לחצים מאקרו כלכליים, וממעבר לעבודה היברידית, שמייתרת את הצורך בהשכרת שטחי עבודה שלא לצורך. דאגה נוספת עבור ווי-וורק היא העובדה שיתכן והחברה תצטרך לגייס הון נוסף, והחברה עשויה להיתקל בבעיות מימון בשל החובות הכבדים שיש לחברה.
קאתרווד אופטימי לגבי מצבה של החברה, הוא סבור שהחברה תעבור ל-EBITDA חיובי כבר ברבעון הראשון של שנת 2023, יחד עם תזרים מזומנים מפעילות שוטפת שתהפוך לחיובית כך על-פי קאתרווד, תזרים שיחזיק את החברה עד סוף השנה ללא הצורך בלגייס הון נוסף. תזרים חיובי יאפשר לחברה לפרוע ולפדות חובות בטווח הקרוב ולשקול פידיון חובות נוספים עד אמצע שנת 2025.
קאתרווד מסביר שהמעסיקים ימשיכו לתעדף יכולת גמישות בבחירת משרדים לטווח הקצר ולא בהכרח שטחי משרדים לטווח הארוך בלבד, תעדוף מהסוג הזה פועל באופן ישיר לטובתה של ווי-וורק. בסביבה מאקרו כלכלית לוחצת מעסיקים יחששו לקחת משרדים לטווח ארוך בתקופה של אי וודאות, ויתעדפו את השכרת המשרדים וחללי העבודה לטווח הקצר. הציפיות הן שמגמה חיובית מהסוג הזה צפויה להניע את שיעור התפוסה של ווי-וורק מעל ל-83%, שיא שנקבע ברבעון השני של 2019 (טרום קורונה), "הכרת המותג של ווי-וורק, בשילוב נכסים הממוקמים במחוזות עסקיים עם ביקוש גבוה, אמורה להוביל את החברה לביצועים טובים יותר למרות החולשה המתמשכת של מגזר המשרדים המסורתי".
לשנת 2023, האנליסט, תומאס קאתרווד מעריך כי הכנסות החברה יעמדו על 3.9 מיליארד דולר, ה-EBITDA יסתכם ב-71 מיליון דולר, ותזרים המוזמנים יעמוד על 130 מיליון דולר. עבור שנת 2024 הוא מצפה שההכנסות יעמדו על 4.2 מיליארד דולר, ה-EBITDA יסתכם ב-292 מיליון דולר, ותזרים המזומנים יעמוד על 61 מיליון דולר, ומצפה שמגמת השיפור תימשך.
התמונה תתבאר כאשר ווי-וורק תפרסם את דוחותיה ב-10 בנובמבר. השוק והמשקיעים יבחנו את מצבה הפיננסי של החברה ויגיבו בהתאם. אם המניה תשלש את עצמה? נמתין לדוח הרבעוני ונראה. זה נראה רחוק כרגע מהמציאות.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.מעניין אם האנליסט קנה מניות שלהםנראה לי שלא 05/11/2022 23:58הגב לתגובה זו1 0הרי אם הוא מאמין שהמנייה שווה פי 3 מהמחיר שלה, זו השקעה מצויינת בשביל הכסף שלו.סגור