מאסק מנסה לדרבן את העובדים – האם השיטות שלו טובות?

מאסק מדבר על שנה קשה בפתח, על חשש מפשיטת רגל - הוא מנסה לדרבן את העובדים (אלו שלא פיטר) ודורש מהם לחזור לעבוד במשרד - זה יכול להצליח
 | 
telegram

אלון מאסק מנסה לדרבן את העובדים בטוויטר – האם השיטות שלו נכונות וטובות? זה התחיל בפיטורים המוניים. אלון מאסק נכנס לטוויטר ופיטר מעל מחצית מהעובדים. הדבר הבא הוא להחזיר את העובדים (אלו שהוא לא פיטר) לעבוד במשרד. מאסק מאמין בעבודה במקום העבודה ולא בבית. יש בזה משהו, אפילו הרבה.

זה נמשך באזהרה לעובדים – אנחנו עלולים להיות לקראת פשיטת רגל, תתעוררו, צריך להעלות את ההכנסות מהמנויים – הוא מנסה להסביר שיש מלחמה, צריך להתגייס, לעבוד קשה. הוא מסביר בעקיפין את הפיטורים ההמוניים (לא היתה ברירה אלא לפטר ולחסוך בהוצאות). המטרה להחדיר מוטיבציה בעובדים.

מאסק, על פי הדיווחים בתקשורת האמריקאית קיים פגישות עם רבים מעובדי החברה (לא רק דרגי הניהול הבכיר) ואמר שהולכים לתקופה מאתגרת והוא לא יכול לשלול את האפשרות שטוויטר תיקלע למצב בעייתי ולכיוון של פשיטת רגל.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

רק לפני שבועיים וחצי נסגרה עסקת טוויטר - מאסק  ושותפיו שילמו 44 מיליארד דולר על החברה ולמרות זאת נדרשת עבודה רבה להוציא אתצ טוויטר מהבוץ. בצד השני של המשוואה – מטסלה. אם נדרשת עבודה רבה על טוויטר, האם למאסק יהיה זמן להתעסק על טסלה?

"טוויטר לא תצליח לשרוד את ההאטה הכלכלית המתקרבת" בלי להעלות את ההכנסות ממנויים" כתב מאסק לכל עובדי החברה, "העלייה הזו נדרשת כדי לקזז את הירידה בהכנסות מפרסום".

מאסק חושש מהפסד של מיליארדים רבים בשנה הבאה, אבל לא נראה שהוא באמת חושש מפשיטת רגל, גם אם יהיו הפסדים של מיליארדים, למשקיעים שהזרימו 44 מיליארד דולר, זה לא סכום שהופך עסקה מטובה לגרועה ולפשיטת רגל. הם יתמכו בה.

נראה שהאמירות של מאסק לגבי החששות מהשנה הבאה לצד החזרת העובדים למשרדים, נועדה לייצר "מוד" של עבודה. מאסק מנסה להחדיר בכולם מוטיבציה, מנסה להחזיר את הבייסיק לחברה שכנראה היתה עם אבטלה סמויה גדולה ולא יעילה. 

האם לעובדים זה טוב? אולי הם חוששים משנה הבאה, בטוח שהם עוד לא יודעים לעכל את מאסק, אבל מה הברירות שלהם - בחוץ לא פשוט, חברות הייטק מפטרות ומתייעלות, זה כבר לא שוק של עובדים כפי שהיה לפני חצי שנה-שנה. הם פשוט יצטרכו להפשיל שרוולים ולהביא תוצאות. לא רק הם. הנהלות החברות שינו בשנה האחרונה את המסרים  - זה כבר לא באופן מוחלט, העובד תמיד צודק ולעובד מגיע הכל. זה חזר להיות יחסים הדדיים. העובד צריך להכין ולסיים מטלות ובמקביל הוא נהנה מתנאים שוטפים. 

כך או אחרת, מאסק אכן פסימי לקראת שנה הבאה. מאסק אמר לאחרונה כי הוא מעריך שהמשבר הכלכלי עלול להימשך עד אמצע 2024. בשאלה שהופנתה אליו בציוץ בטוויטר בה נשאל עד מתי לדעתו יימשך המיתון הכלכלי, ענה מאסק: "רק מנחש, אבל כנראה עד אביב 2024".

במקביל, גם ג'ף בזוס, מייסד אמזון צייץ  - "צריך להקטין את הסיכונים כהכנה לתקופה כלכלית קשה שלפנינו" הציוץ לווה בסרטון של מנכ"ל גולדמן זאקס, דיוויד סולומון, שאמר בראיון ל-CNBC כי הוא חושב שיש "סיכוי טוב" למיתון בארה"ב. דברים אלו מצטרפים לדבריו של ג'יימי דיימון, מנכ"ל ג'יי.פי מורגן שהזהיר כי תמהיל "מאוד מאוד רציני" של רוחות נגד עשוי להטות את הכלכלה האמריקאית והעולמית למיתון עד אמצע השנה הבאה. 

עם זאת, אתמול היתה נקודת האור הראשונה - נשברה החומה הבצורה של האינפלציה וסוף סוף היא החלה לרדת. האינפלציה הסתכמה לקצב שנתי של 7.7%, בעוד הכלכלנים ציפו ל-8%. זה הזניק את המניות ובמיוחד מניות הטכנולוגיה. הנאסד"ק זינק ב-7.4%. זה יפה ומרשים, אבל זאת וול סטריט, זה עדיין לא המיין סטריט. בעסקים, בשטח, צפוי מיתון גם אם הבורסות יאוטטו אחרת. 

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות