התרומה החיובית של קריסת FTX
לאחר שכבר ירד ב-70% מהשיא של נובמבר 2021 ועד 5 בנובמבר, המשיך הביטקויין לצנוח ב-23% נוספים בעקבות ההתמוטטות של בורסת הקריפטו FTX. מאז נובמבר 2021 איבד הביטקוין קרוב ל-78%.
לחישות על בעיות ב-FTX כבר התרוצצו בוול סטריט, אבל עצמת ומהירות הנפילה הפתיעה את וול סטריט, את המשקיעים ובמיוחד את התקשורת שבמהלך השנים 2020-21 הפכה את המייסד והמנכ"ל של FTX, סם בנקמן-פריד, לכוכב-על בתעשייה, ל"מלך הקריפטו", שהתקשורת השוותה למשקיעים כמו ווארן באפט וג'י פי מורגן ואת החברה שבנה לפדרל ריזרב של המטבעות הדיגיטליים.
"טיפול לא נכון בכספי לקוחות" כתבה Binance בעדינות כסיבה לביטול הצעת הרכש לחברה. Binance הגישה הצעה לא מחייבת לרכוש את הבורסה הקורסת, אך יום אחרי היא ביטלה את הצעתה. היא הוסיפה בהודעת הביטול שגם הסתבר לה שכבר מתנהלות חקירות מטעם הרשויות על החברה ומנהליה. השבוע הוסיף Changpeng Zhao, מנכ"ל Binance ואמר שבנקמן-פריד, "שיקר למשתמשים וללקוחות שלו, לבעלי המניות שלו ולרגולטורים". בנקמן-פריד, רק בן 30, בן לאחת המשפחות המיוחסות של קליפורניה, שבשיאו הוערך בשווי 26 מיליארד, איבד את רוב הונו וכעת גם יצטרך לעבור את שבעת מדורי הגיהנום שמעבירה התביעה בארה"ב במקרים מסוג זה. זה אגב הספור הרגיל של "הכתרת מלכים וחיסולם בוול סטריט" שחוזר על עצמו מפעם לפעם.
התקשורת, לבטח הרשתות החברתיות, אוהבת סיפורי הצלחה כמו של בנקמן פריד ואוהבת יותר התרסקויות של מצליחנים שכמוהו. SBF, כפי שהבחור כונה בתקשורת, יצר עניין עצום בשנים 2020-21 כאמור כאשר מטבעות הקריפטו בראשות הביטקוין, הפכו לספור הגדול של וול סטריט. אפילו טען שישתלט על אפליקציית המסחר Robinhood (סימול:HOOD) ובשנה שעברה אמר שברגע שה-FTX תהיה מספיק גדולה הוא יבלע את בורסת הנגזרים הגדולה בעולם CME Group (סימול:CME) "או את Goldman Sachs (סימול:GS)".
מומלץ מאוד לקרוא את קורות חייו. הבחור, בעל קסם אישי ויכולות שכנוע ושיווק, שבתוך זמן קצר הצליח לבנות אימפריה פיננסית מבוססת קריפטו, הוא אחד מאותו סוג של אנשים שמפעם לפעם מופיעים בשוק ההון והופכים, בעזרת התקשורת, לנערצים בוול סטריט (ולא רק), אנשים שמשכנעים מגוון של משקיעים, ממנהלי ענקיות ניהול נכסים ועד למשקיע הקטן, להשקיע איתם או אצלם ולפתע מתרסקים ובהתרסקות שלהם מאיימים על שוק ההון כולו.
הנזק שנגרם לעולם הקריפטו וכמובן למשקיעים במטבעות ובסלי הקריפטו (שכולם התרסקו) גדול מאוד, אבל בהחלט לא סוף הדרך למטבעות הקריפטו. הנזק שנגרם לשוק ההון כולו מזערי. סקטור הקריפטו כולו שווה כ-900 מיליארד דולרים בתוך שוק מניות לבדו ששווה, לאחר כל הירידות, מעל 41 טריליון ובורסת FTX, למרות ההפחדות בתקשורת, זה לא בית ההשקעות ליהמן.
אבל לנפילת FTX ולרעש של התקשורת בנושא יש גם תרומות חיוביות. הראשונה היא שמה שקרה ל-FTX ולמשקיעים יפעיל לחץ גדול לזירוז הרגולציה על התחום כולו, רגולציה שבבית הנבחרים ובבנק המרכזי האמריקאי כבר הניחו את הבסיס להפעלתה. התרומה השנייה היא שהמשקיעים יתחילו להפריד/לנתק את הקשר בין השקעות בקריפטו להשקעות בטכנולוגיית הבלוקצ'ין. הקשר הזה שהוא תוצאה של העובדה שהביטקויון היה "היצירה העסקית" הראשונה של מערכת הבלוקצ'ין ועובדה זו "הסתירה" את התרומה העסקית הפוטנציאלית של טכנולוגית הבלוקצ'ין לכל הסקטורים הכלכליים. במילים מובנות יותר נאמר שמטבעות הקריפטו גזלו מהבלוקצ'ין את הכבוד המגיע לה כטכנולוגיית שיבוש משמעותית ונגיע לכך בהמשך.
הכתבה הזו אינה אנטי-קריפטו בכלל. הדעה שלנו היא שהמטבע הדיגיטלי יהפוך בעתיד ולאחר שתאוכף הרגולציה, לאמצעי תשלום מוביל גלובלית וזאת בשל העובדה שהדורות שמחליפים את דור הבייבי-בומרס מאמצים אותו והאימוץ רק ילך ויתרחב עם ההתפשטות של מהפכת האינפורמציה והעברת מושכות הכלכלה לדורות ה-Y וה-Z. אבל התנאי לכך כאמור הוא בהפעלת רגולציה נוקשה על עולם הקריפטו כולו, כולל על תשתיות הבלוקצ'יין לצורך יצירת המטבעות. אם הרגולציה לא תופעל בקרוב נראה יותר ויותר מקרים מהסוג שראינו עם FTX מה שעלול להוביל ללחץ ציבורי לחיסול טוטלי של המטבעות.
הכתבה הזו מוקדשת לבלוקצ'ין שעלילות FTX והספקולציה המתמשכת במטבעות הדיגיטליות פוגעות בו, מעכבות את ההתמזגות של הטכנולוגיה המופלאה הזו. הבלוקצ'יין, כטכנולוגיה, לא פותח בשביל המטבע הדיגיטלי (למרות שכרגע זו הפעילות העיקרית שלו) אלא כמערכת שעוזרת לחברה עסקית להישאר בקדמת העקומה בהשוואה למתחרים.
ארגונים כבר משתמשים כעת ב"שרשרת בלוק" כדי לאבטח את הנתונים שלהם, לצמצם חוסר יעילות בשרשרת האספקה וברשת הלוגיסטית ובניהול קניין רוחני. בלוקצ'יין כבר נכנס, בתחום האבטחה בעיקר, בתעשיית המזון, לניהול נתוני בריאות, לגיוס כספים והשקעות ועוד כיוון שהמערכת מציעה התייעלות, אבטחה, יציבות, עקיבות ושקיפות ברחבי רשת מבוזרת. היא מתאימה לשימוש במקרים מגוונים שהפכו קשים לתמיכה בתשתית מסורתית שמתקשה, ככל שהטכנולוגיה מתקדמת, לתפקד ביעילות.
81 מתוך 100 החברות המובילות בארה"ב כבר אמצו את הטכנולוגיה והיום כבר ברור שהרבה יותר חברות יאמצו את הטכנולוגיה לטובת היתרונות שהיא נושאת בפעילות שלהן. העובדה שרוב המשקיעים עדיין מזהים את הבלוקצ'ין עם המטבעות היא טעות!
דוגמה לפוטנציאל שאינו קשור בקריפטו - נושא ניהול זהויות דיגיטלי (digital identity management) שמתבצע על תשתיות בלוקצ'ין. זהות דיגיטלית ואישורים הניתנים לאימות מספקים דרך מהימנה ואמינה להוכיח מי אתה, הן באינטרנט והן בעולם הפיזי. ככל שיותר עסקאות עוברות באינטרנט, היכולת להוכיח את זהותך באינטרנט בצורה בטוחה, מאובטחת ומהימנה מאפשרת לך לנווט בעולם הדיגיטלי בביטחון וזה לפני שנוגעים בניהול זהויות לצרכים בטחונים. תחום זה לבדו יהיה גדול פי כמה לעומת המטבעות. חברת הייעוץ דלויט עשתה מחקר על הנושא של "עתיד ניהול הזהויות בארגון", והסיכום הוא, "אם ארגון מקבל את הזהות הדיגיטלית שלו כמו שצריך, זה מוביל ליותר יעילות, יותר הכנסות וליתרונות טרנספורמציה עם חווית משתמש משופרת לעמיתים, מסע דיגיטלי מבדל עבור לקוחות או אזרחים.
"ארגונים שמונעים ע"י נתונים עולים על המתחרים שלהם והם בעלי סיכוי גבוה פי 23 להשיג לקוחות חדשים. זהות דיגיטלית היא גם הבסיס לצמיחה כוללת", אתם רואים ארגון שלא יאמץ טכנולוגיה כזו? (לקריאת הדוח).
קצת היסטוריה: טכנולוגית הבלוקצ'ין היא אחת הטכנולוגיות שהגיעו למיין סטריט (לצרכן) בתוך משבר 2008 לצד טכנולוגיות כמו הטלפוניה האלחוטית החכמה, המכונית החשמלית, המסחר המקוון, הענן, ה-IOT והשימוש בבינה המלאכותית, טכנולוגיות שבאמצעותן נבנה גשר המעבר שהתחיל את ההתמזגות של מהפכת הטכנולוגיה לתוך הכלכלה הישנה.
בלוקצ'יין הוא סוג של מסד נתונים, ספר חשבונות ציבורי לרישום עסקאות ללא צורך בצד שלישי כדי לאמת כל אחת מהן. הבלוקצ'יין מופץ על פני הרשת בין אנשים (עמית לעמית,P2P). הוא מורכב מגושי נתונים המקושרים יחד ליצירת שרשרת רציפה של רשומות בלתי ניתנות לשינוי. כל מחשב ברשת שומר עותק של ספר החשבונות כדי למנוע נקודת כשל בודדת. בלוקים מתווספים בסדר עוקב והם קבועים ועמידים בפני חבלה.
הקשר לקריפטו נוצר כי הגרסה העסקית הראשונה של הפרוטוקול והתוכנה של הבלוקצ'יין, שפותחה בנובמבר 2008 על ידי אדם מסתורי בשם Satoshi Nakamoto היתה יצירת הביטקוין. הבלוקצ'יין הופיעה בשוק בינואר 2009 ובאוקטובר 2009 כרה Nakamoto את הביטקוין הראשון ששוויו אז היה פחות מסנט. מהר מאוד הסתבר שבהרכבים שונים של הבלוקים שבשרשרת, יכול הבלוקצ'יין, לתמוך באין ספור מטבעות כמו הביטקוין ולכן ריבוי המטבעות. בבורסה נסחרות 2903 מטבעות כאלו. העובדה שבנובמבר 2021 הגיע מחיר הביטקוין ליותר מ-68,000 דולר, היא שחיזקה הקשר (חלום התעשרות) ש"חיבר", למשקיעים, בין הבלוקצ'ין למטבעות הדיגיטליים. בתי ההשקעה (בהובלת קתי ווד וקבוצת ARK שלה) הבינו איזה פוטנציאל מייצגת הטכנולוגיה וכבר ב-2018 התחילו להופיע סלים שכינו עצמם "סלי בלוקצ'ין", הסל BLOK היה הראשון.
הבעיה, מבחינת המשקיעים, היתה שבגלל הקשר לביטקוין הם הבינו שלמעשה מדובר ב"סלי קריפטו מתוחכמים" וברובם השקיעו בסלים אלו "כדי לפזר סיכונים" אבל התעלמו לחלוטין מהפוטנציאל האמיתי של הבלוקצ'יין. אלא שהיקף הפעילות בתחום הבלוקצ'ין אצל החברות שמפתחות או מאמצות את הטכנולוגיה למגזרים השונים (לא למטבעות הדיגיטליים) חברות כמו IBM, ACN, TSM, INTC, AMZN, MSFT ואפילו WMT, זעיר יחסית לפעילות הכוללת ולכן כללו חברות כאלו בסלי הבלוקצ'ין הראשונים אבל במשקלים נמוכים. המשקלים הגבוהים ניתנו, ככל שערך מטבעות הקריפטו עלה, לחברות שעיסוקן במטבעות ולמטבעות הדיגיטליים עצמם.
האם אפשר להשקיע בבלוקצ'ין שאינו קשור במטבעות הדיגיטליים? האמת היא שאין עדיין דרך להשקיע ב"חברת בלוקצ'ין" שאינה קשורה למטבעות הדיגיטליים. חברות שמתמקדות בפתוח ובהתאמת מערכות בלוקצ'יין (שהצלחתן תתבטא במחיר המניה) הן ברובן הגדול פרטיות עדיין, אבל, בעשור האחרון מוקמות חברות כאלו כמו פטריות שלאחר הגשם והסיבה שלא הגיעו לציבור הייתה בעיקר מהחששות לחוסר בגרות הטכנולוגית.
דוגמה לחברה כזו תוכלו לראות כאן, חברת טכנולוגיית בלוקצ'יין שבונה פתרונות לעתיד עם הטכנולוגיות המשמעותיות ביותר של המילניום. במאמר, "50 חברות בלוקצ'יין סוללות את הדרך לעתיד" תוכלו לראות מגוון "חברות בלוקצ'ין" מובילות שביניהן תמצאו את IBM, COIN (שלצד הקריפטו מפתחת תשתיות פיננסיות שונות), HOOD שמפתחת פלטפורמות מסחר ואפילו Lemonade (סימול:LMND) "שלנו" שמשלבת בינה מלאכותית ובלוקצ'יין. הדעה שלנו היא ש-IBM תוביל בתחום אבל זה הימור נטו.
אבל הירידות בקריפטו גררו גם את כל סלי הבלוקצ'ין לנפילות ונוצר מצב מעניין בחלק מאותם סלים שהיו אמורים להתמקד בבלוקצ'ין כטכנולוגיה, סלים כמו BLOK או BKCH. מנהלי הסל BLOK, כדוגמה, שמנוהל אקטיבית, הוסיפו את המשפט, "BLOK פונה לבורסות קריפטו, לחברות העוסקות בכריית מטבעות קריפטוגרפים ומפתחי יישומי בלוקצ'יין חדשים". כלומר, מפתחי יישומי בלוקצ'ין חדשים הם הפחות חשובים מבחינת משקלם בסל. מדובר בחברות כמו PYPL, IBM ,INTC, WLM (כן, וולמארט), ACN, TSM (טאיוואן סמיקונדקטורס), ORCL ועוד כמה ענקיות שכולן בסל אבל "הודחקו" לקרן זווית ואיזה מניות שקלו הכי הרבה בסל ערב נפילות הקריפטו? חברות קריפטו. כיוון שאלו נפלו, פחות או יותר כמו הביטקוין נוצר מצב שחברות הענק שהזכרנו עברו לאחרונה להובלה מבחינת המשקל.
בהחלט יכול להיות שרמת המחירים הנוכחית של סל כמו BLOK מתחילה להיות מעניינת גם בגלל השינוי במשקלי המניות המרכיבות וגם בגלל שמדובר בסל שמנוהל בצורה אקטיבית שמן הסתם, לאחר FTX ומשבר הקריפטו ישימו הדגש על הטכנולוגיה ולא על הקריפטו.
כיוון שאין צורך למהר לשום מקום מומלץ להיכנס לבדיקה כאשר חשוב לזכור שהבלוקצ'ין, שאינו קשור בקריפטו, עדיין בחיתוליו. סל מהסוג של BLOK נראה מעניין ברמת המחירים הנוכחית ו-IBM המניה המובילה בו כרגע אבל המשך ההתדרדרות בקריפטו ימשיך לפגוע גם בסל הזה.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
20.שלמה. תודה על הכתבה המפורטת. מה דעתך על טסלה.דרומי 21/11/2022 14:09הגב לתגובה זו0 0באם מאסק יפרוש מתפקיד המנכל כמו ששמועות אומרות. האם החברה תעמוד בכך?סגור
-
19.למהלשלמה 21/11/2022 07:23הגב לתגובה זו0 0להכניס ראש בריא....תן לגיא טל ,מי זה?,לעשות את העבודה השחורה כדרכו בקודשסגור
-
18.הבורסה האוסטרלית ASX הודיעה שפרויקט הבלוקצ'יין שלה נכשללידיעת שלמה 21/11/2022 02:34הגב לתגובה זו1 0הפרויקט בוצע ע"י חברה בשם דיגיטל ASX שאותה הובילו ישראלים בשיתוף פעולה עם הבורסה עצמה, ובהשקעה של ענקיות ביניהן IBMסגור
-
יודע ומתפלא שסגרו הפרויקט רק כעתשלמה גרינברג 21/11/2022 13:37הגב לתגובה זו4 0נכון, ישראלים היו ממקימי DIGITAL ASSET Holdings, LLC (יובל רוז ושאול כפיר) שהייתה סטאטראאפ למעשה כשהבורסה באוסטרליה החליטה להשתמש בטכנולוגיה שלהם (ה DLT). מה הקשר לטכנולוגיית הבלוק צ'ין מלבד השיווק של ג'י פי מורגן שדחפה להם אותה, תנסה ללמוד הסיבות והעובדות לסגירה בבקשה.סגור
-
17.ההונאה הגדולה בהיסטוריה.קריפטו.הדור הצעיר אכל אותהJ 19/11/2022 23:10הגב לתגובה זו1 0זאת רק ההתחלה כל הכסף בעולם מתרסק . הבורסות בצלילות . גל פיטורין ענק .וביידן שותק .סגור
- טען עוד
-
16.מהפיכת הבלוקצ׳יין היא בסדרי הגודל של מהפיכת האינטרנטאנונימי 19/11/2022 22:59הגב לתגובה זו1 1כמו שבתחילת האינטרנט דיברו עליו כמקדם פשיעה, וכל השיחות נסובו בנושאי האקרים ווירוסים. ככה גם בבלוקצ׳יין. זו נטייה של התקשורת לפרגן רק בדיעבד ולפחד מהחדש. נראה שאתם האתר הישראלי היחיד שמבין את הטכנולוגיה בינתיים. (וקריפטו ג׳נגל). בוואינט עוד מתקשים להבין למה בדיוק משמש תהליך הכרייה ורק מציינים כל הזמן שזה מזהם. נשאר רק לחכות ולקוותסגור
-
15.תודה רבה ושבת שלום (ל"ת)t.elimeleh 19/11/2022 19:07הגב לתגובה זו5 0סגור
-
14.גם אליזבט הולמסרגולציה 19/11/2022 16:59הגב לתגובה זו2 0מתרנוס שתשב 11 שנים והונתה משקיעים לבטח גם פה יש משהו מאוד חיובי,אה כן יבנו עוד בתי כלאסגור
-
13.איך בדיוק תשלוטרגולציה 19/11/2022 16:57הגב לתגובה זו0 0על הנושא הקריפטוגני? אה כן כמו ששולטים על פישינג של האקריםסגור
-
12.איך בדיוק תשלוטרגולציה 19/11/2022 16:55הגב לתגובה זו0 0על הנושא הקריפטוגני? אה כן כמו ששולטים על פישינג של האקריםסגור
-
מאוד פשוט. כל מדינה שתחפוץ בכך - תכרה מטבע משלרז 20/11/2022 13:13הגב לתגובה זו3 0עצמה. העסק יהיה מפוקח, וזה יורידו את השווי של כל השיט-קוינ'ס ל0 עגול.סגור
-
11.לפתות אנשיםלמה 19/11/2022 16:53הגב לתגובה זו1 0תמימים? כמו התקשורת שחייבת לפרסם כל פיגוע ובכך יוצרת דרייב לפיגועים נוספיםסגור
-
10.יחליטומחר 19/11/2022 16:37הגב לתגובה זו0 0שקנית סל קריפטו אזי שלם טיפ לרשות המיסים ע"י פתיחת תיק,ושנית להתעסק עם משהו שנעלם מהחשבון ע"י לחיצת כפתור של מישהו?,נו באמת,תענוגסגור
-
9.מרתקחבר 19/11/2022 15:49הגב לתגובה זו5 2תודה שלמה מרתק כרגיל בקשה סקירה לשני תחומים המחשוב קוואנטי ותחום הקנאביס אשמח למאמרים בעתיד ושוב תודה עונג צרוףסגור
-
8.כתבה מצוינת, תודה. (ל"ת)רז 18/11/2022 20:41הגב לתגובה זו7 3סגור
-
7.כתוב הרבה, חלק בכלל לא נכון ותוכן אין פה.דיג'יבייט 18/11/2022 20:00הגב לתגובה זו1 4מטבעות של בנקים מרכזיים עובדים על בלוקצ'יין ואין בניהם לבין ביזור שום קשר. ההפך הוא הנכון. הבלוקצ'יין הומצא בשנות ה 80. בקיצור, הכותב לא מבין דבר וחצי דבר בתחום שעליו הוא כתב. חבלסגור
-
העיקר שאתה טוקבקיסט חובב מבין (ל"ת)יוס 19/11/2022 17:46הגב לתגובה זו6 0סגור
-
אם גם היית קורא הכתבהשלמה גרינברג 19/11/2022 10:17הגב לתגובה זו8 0היית מגיב אחרת. אני אולי לא מבין כלום אבל מניח שבדלויט מבינים מספיקסגור
-
אתאת 19/11/2022 16:38הגב לתגובה זו0 0את הכתבהסגור
-
6.Don't Trust VerifyDon't Trust Verify 18/11/2022 19:30הגב לתגובה זו1 1הלקח הוא פשוט:. "Not my key, not my money". מי שמתעסק בקריפטו שיעבוד עם DEX כמה שיותר ועם dapps כי הם הסיפור האמיתי בקריפטו. Don't Trust Verifyסגור
-
5.בגדי המלך החדשיםאמיר 18/11/2022 17:13הגב לתגובה זו5 3נאמרו כאן המון דברים שתלושים מהמציאות כמו זה שהביטקוין יהפוך לאמצעי תשלום מרכזי שלוקח 10 דקות לפעולה במקום 3 שניות לכרטיס אשראי או מזומן או ביט. בהיבט הטכנולוגי אין שום דבר בבלוקצ'יין שלא ניתן לעשות בטכנולוגיות אחרות בצורה טובה יותרסגור
-
אם אתה לא מבין בקריפטו, פשוט אל תגיב.דיג'יבייט 18/11/2022 19:53הגב לתגובה זו7 5הייעוד של ביטקויין אינו לתשלומים במכולת אלא כ"זהב דיגיטאלי " דהיינו שומר ערך כנגד אינפלציה. יש מטבעות מהירים ממנו. אבל הוא הכי בטוח מכל המטבעות בגלל נפח הפעילו בו. יש כנתמיבן את רשת 'לייטנינג' שמחישה את הטרנזאקציות בביטקויין כדי שיהיה יותר שימושי, אבל זה בעיקרלהעברות כספים גדולות ולא לקניה במכולתסגור
-
אז למה השוק מתמחר ב - 16K?סטימפי 19/11/2022 23:12הגב לתגובה זו0 0...סגור
-
4.אמרת הרבה אבל שכחת את הבעיות העיקריות בבלוקצ'יןגיל 18/11/2022 16:26הגב לתגובה זו7 11. הטכנולוגיה לא יעילה ויקרה להחריד בקנה מידה מסחרי, הוכחת עבודה (POW) שהיא העיקרית בביטקוין וברוב המטבעות היא ארוכה (4-7 דקות לאישור) ומזהמת מבחינת האנרגיה שהיא דורשת, גם אם שינוי מהוכחת עבודה להוכחת אחזקה(POS) שאיתה עובד כעת האתריום יש בעיות של אבטחה ועדיין לא הוכחנו שניתן לשנות את הדרך בבלוקצ'ין 2. ברגע שרגולציה תתרחש המטבעות ימחקו כי הרי כול הרעיון הוא ביזור ואוטונומיה 3. מסתבר שביזור ואוטונומיה מובילות, כמו בכלכלה הישנה, לרמאויות וקבוצות אינטרסים קטנות ששולטות ברוב ההון ועושת מניפולציות אדירות(צלזיוס, FTX ועוד שחקנים בינונים שנפלו לאחרונה) הטכנולוגיה תשתנה בעתיד ותהיה משמעותית אבל עדיין לא ברור איפה ההשקעה, בקריפטו כנראה לא כמו שאנו רואים עכשיוסגור
-
רק הצעהשלמה גרינברג 19/11/2022 10:21הגב לתגובה זו8 0תקרא שוב את שכתבת ולאחר מכן תקרא שוב מה שאני כתבתי ואת המחקר של דלויט שמצורף ותגבש (אולי) דעה שונהסגור
-
3.דברים נכונים. יש לבחור חזון. (ל"ת)שבי 18/11/2022 16:16הגב לתגובה זו9 2סגור
-
2.שאלה לשלמהאנליסטית 18/11/2022 13:27הגב לתגובה זו1 0שלום שלמה,אשמח שתסביר לי את הקשר בין סטיית התקן של מחיר הביטקוין לבין היפוך עקום התשואה אגח ארהב לטווח של 10 שנים.תודהסגור
-
שאלה לאנליסטיתשלמה גרינברג 19/11/2022 10:23הגב לתגובה זו5 1הקשר בין סטיית התקן של מחיר הביטקוין לבין היפוך עקום התשואה אגח ארהב לטווח של 10 שנים??" תסבירי מהו ואולי אענהסגור
-
שניהם עולים כשאריה דרעי מבקש את האוצר (ל"ת)Bill Hwang 18/11/2022 16:23הגב לתגובה זו9 0סגור
-
חחח חזק.. חחח (ל"ת)ביל החציל 19/11/2022 17:48הגב לתגובה זו1 0סגור
-
1.התפזרת אחי כאילו אתה סובל מהפרעות קשב וריכוזצ 18/11/2022 13:07הגב לתגובה זו4 3כתבה ארוכה , מייגעת , מתפזרת, עם 700 נושאים שבסיכום הכללי מעייף ולא מלמד כלום. לא פלא שאנשים מתרסקים בקריפטו כי אף אחד לא מבין כלום ורק מקשקש שטויות חסרות תכלית ועושה קולות של מומחה . אני מניח שגם אתה היית בין המתרסקים . ממליץ לך ללמוד את הנושא לפני שאתה כותב עליו.סגור
-
לא הייתי עונה לגיבוב שטויות זה אבלשלמה גרינברג 19/11/2022 10:26הגב לתגובה זו7 0הצעתי היא שלאחר שתחזור ותנסה להבין את הנושא תגיב אחרתסגור
-
לכןכולם טיפשים 19/11/2022 16:47הגב לתגובה זו0 0PUT YOUR MONEY WHERE YOUR MOUTH ISסגור
-
קראתי כמה וכמה כתבות על בלוקצ'יין וזו היתה אחת המובנותרז 18/11/2022 20:43הגב לתגובה זו9 0שבהן.סגור