איך מזהים קונים מתחת לפני השטח ואולי גם מניות לפני פריצה?

וגם: שתי מניות חשובות שאפשר להושיב על הספסל
 | 
telegram
(7)

תודה על התגובות והפניות ששלחתם בעקבות המאמר מיום שני שעסק באתגר המשותף שלנו בשוק ההון. אני אקדיש חלק משמעותי מהמאמר היום לשתיים מהן.

י.ב שיתף את מדד שילר למכפילים שמראה שאנחנו נמצאים ברמה של 1929. נתון מדאיג שמראה שהדברים הם לכאן ולכאן, עובדה שמסבירה שוב את הקושי להתנהל בשוק ההון. יש עובדות / דעות לכאן ולכאן. כמובן שפתיחת המסחר המדשדשת של השבוע מעצימה התייחסות שלנו לעובדות שליליות. אני מציג את הנתון הזה כאן ואחשוב איך לשקלל אותו בהמשך. אחת המשמעויות היא שהשוק לא יעלה רק בגלל מחיר מניות זול כי הממוצע עדיין לא זול. בלשונו של גרוסמן: השוק יחכה לבשורה.

הגיע זמן המחשוב הקוונטי?
ז.ג שאל על אינדיקטור שנקרא OBV. מכיוון שמאמר יום רביעי מוקדש לניתוח טכני אענה בשמחה תוך שאדגים על רעיון חדש/ישן. המגזין בארונ׳ס בו אני נעזר פרסם כתבה בדבר האפשרות שהגיע הזמן של ענף המחשוב הקוונטי להתממש (במובן החיובי). אנחנו עקבנו כאן בעבר אחרי שתי מניות רלבנטיות.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

הראשונה היא IBM שהפריצה שלה את רמת ההתנגדות ההיסטורית מהווה על פי כללי הניתוח הטכני סימן חיובי מאוד. להזכירכם פריצה זו הגיעה אחרי תקופת התעגלות ממושכת ועובדה זו מעצימה את הפוטנציאל. אני מצרף את הגרף שמזכיר את ההתעגלות הזו ומתחתיו OBV.

ה - OBV הוא אינדיקטור פשוט שלוקח את נתון נפח המסחר ומוסיף לו את הסימן פלוס או מינוס בהתאם למגמת המניה באותו היום: עליה או ירידה. אם נפח המסחר גדול יותר בימים של עליות ה - OBV יעלה ולהיפך (יש גם תלות במספר ימי הירידות והעליות). כאשר יש מגמת עליה ונפח המסחר עולה אזי נאמר שהוא תומך במגמה. המטרה של ה - OBV היא להקל על ניתוח נפח המסחר בהשוואה להסתכלות בעמודות נפח מסחר שבתחתית הגרף.

ראוי לזכור, ובכך אני מקווה שאני עונה לשאלה שנשאלתי, שעל כל קונה יש מוכר. לכן, אנחנו לא יכולים לזהות ״כניסה״ של כסף כי כאמור כל כניסה היא גם יציאה. מה שהאינדיקטור מזהה הוא סנטימנט שכן בשוק עולה הסנטימנט מיוחס לקונים ובשוק יורד למוכרים. אם רואים עליה של נפח המסחר בשוק עולה זה אומר שהקונים דוחפים. אם בשוק יורד ה - OBV יורד מעט זה אומר שנפח המסחר נמוך בימי הירידות וכנראה שאין לחץ מוכרים מאסיבי.

במקרה של IBM אפשר לראות שה - OBV בסימן עליה אבל לא בשיא חדש כמו המניה. פריצת רמת השיא הקודמת תהיה לפיכך סימן חיובי נוסף, אם תתקיים.

המניה השניה שעקבנו אחריה מזמן וגם הוזכרה בכתבה היא QUBT. מציג אותה היום רק בשל הנושא וכהדגמה איך בודקים OBV שכן לא קראתי משהו מהותי לגביה. כאן תוכלו לראות דבר מעניין. למרות הירידה של המניה ה - OBV נשאר ברמות גבוהות. הדבר מלמד שלא היה לחץ של מוכרים. כמובן שהיו מוכרים שכן אחרת המניה לא היתה יורדת אבל זו בדיוק ההגדרה שלך ״מתחת לפני השטח״ שגם הקורא ז.ג שאל לגביה. קוראים לזה איסוף. המוכרים מטפטפים ולאור מצב השוק היורד הקונים אוספים בירידה (ולא רצים לדחוף למעלה).

אם נעשה זום אין למניה ונשתמש גם באינדיקטור  RSI נראה שהוא לאט לאט מתרומם מרמות השפל. עוד סימן חיובי תת קרקעי. אם תהיה קפיצה למעלה ב - QUBT ולא אשים אליה לב מוזמנים להסב את תשומת ליבי ונמשיך את המעקב והשיעור.
 

בשביל לסיים את השיעור הטכני להיום ולסגור את הפינה של המחשוב הקוונטי נסתכל על קרן הסל לתחום. אני ממש מסתכל על הדברים תוך כדי כתיבה מבלי לדעת מה יתגלה בשביל לשקף עבורכם את תהליך העבודה הטכני.

קרן הסל שהוזכרה בכתבה היא QTUM. ניתן לראות על הגרף שאין לה כרגע יתרון על ה - S&P500 כך שכמכלול אפשר להמתין עם הענף. יחד עם זאת תוכלו לראות ש - QTUM היא קרן מפוזרת מאוד וקצת כוללנית ביחס לכל מה שיכול להיות קשור לתחום אז כנראה שבאמת צריך להתמקד במניות ספציפיות בשביל להיחשף לענף. מבין האחזקות שבתמונה המצורפת גם IONQ הוזכרה בכתבה של בארונ׳ס אבל אין לה מאפיינים טכניים מעניינים כמו IBM או QUBT אז נמשיך הלאה.

היה בלאק פריידי?
אם כבר במאמר מאוזן התמקמנו היום בואו נבדוק היום עוד שתי מניות משום שהן חשובות ולא ומשום שמדובר בהזדמנות.

הראשונה היא AMZN. קורא הגיב כאן בעבר לניתוח שלי וכתב שהמניה היא שורט והוא צדק. לא זוכר את שמו אז ניתן קרדיט אנונימי. בלאק פריידי עבר והמניה לא מתאוששות.
אחת הכתבות שקראתי דיברה על כך שהפד יושפע מאווירת בלאק פריידי. לא יודע כמה זה רלבנטי אבל אם אמזון משקפת את המצב, אזי הפד יכול להיות רגוע. תוכלו לראות את הבלימה שלה ברמת התנגדות, את החולשה בהשוואה ל - S&P500  וגם ה - OBV, שאתם כבר מומחים בעבודה איתו, לא מעודד. בקיצור, לא לתיק בינתיים.

 
השניה היא AAPL. לפני זמן מה דברנו על חילופי דורות במניות המובילות אבל AAPL נראתה מחוץ לתהליך. נדמה היה שלחברה יש חיים משלה. נראה שהגרף לא מבשר טובות. מייחסים זאת לענייני המעבר להודו אבל מרגיש לי לאור הגרף שזה יותר מזה. יש כאן התעגלות למטה, התנגדות ברמת התנגדות והחלשות ביחס ל - S&P500. כמובן שכפי שיש מניות שנחלשות ביחס למדד יש מניות שמתחזקות ביחס אליו וכאלו ציינו בכתבות האחרונות. השקעה במדד עצמו באמצעות קרן סל כמו SPY (עונה על הדרך לעוד שאלה ביחס לדרך היחשף ל - S&P500) משקפת את השינויים בהדרגה דרך משקל המניות במדד. כאשר משקיעים במניות בודדות צריך להחליט מי כן ומי לא ונראה ש - AMZN ו - AAPL יכולות לשבת בינתיים על הספסל.

תודה על כל התגובות והפירגון. נמשיך במסע ביום שני.

כותב המאמר הינו זיו סגל (segalziv@gmail.com) העוסק בתחום השווקים הפיננסיים, ניתוח טכני, מימון התנהגותי ואימון מנטלי, בעל עיסוקים מגוונים בתחום באקדמיה ובפרקטיקה.

*אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.

תגובות לכתבה(7):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 6.
    זיו, יצאת תותח!
    ש.ק. 04/12/2022 00:19
    הגב לתגובה זו
    0 2
    ה s
    סגור
  • 5.
    (ל"ת)
    אנונימי 01/12/2022 08:12
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 4.
    האינדקטור היחד שעובד הוא תנועת המחיר
    מי שרוצה להצליח בשוק ההון צריך ללמוד לנתח את תנועת 01/12/2022 08:12
    הגב לתגובה זו
    1 0
    מי שרוצה להצליח בשוק ההון צריך ללמוד לנתח את תנועת המחיר, ניהול סיכונים וניהול רווחים. אין שום צורך בשימוש באידקטורים. הצעד הראשון הוא סינון נכון של מניות וההבנה שבשוק ההון לא קונים בזול ומוכרים ביוקר, צריך לקנות ביוקר ולמכור יותר ביותר. הדרך הטובה ביותר היא לסנן מניות שקרובות לשיא השנתי או שיא כל הזמנים. מניות שרחוקות מהשיא וירדו בצורה משמעותית הן מניות שהכסף החכם נפטר מהן. אם אתם חושבים שאתם חכמים יותר מהאנליסטים של קרנות ההשקעות והמשקיעים הגדולים של וול סטריט אתם מוזמנים לקנות אותן ולהחזיק את התיק.
    סגור
  • 3.
    תודה רבה על הכתבה (ל"ת)
    דן 30/11/2022 18:24
    הגב לתגובה זו
    2 0
    סגור
  • 2.
    "על כל קונה יש מוכר" כשיש עיסקה, בשוק עולה יש הרבה
    לירי 30/11/2022 18:02
    הגב לתגובה זו
    1 0
    מקרים של קונים ללא מוכרים, ולהיפך, בשוק יורד...
    סגור
  • טען עוד
  • ממש לא
    קונה/מוכר בפקודת מרקט לעולם לא יפגוש קונה מוכר בפק 01/12/2022 08:17
    הגב לתגובה זו
    0 1
    קונה/מוכר בפקודת מרקט לעולם לא יפגוש קונה מוכר בפקודת מרקט. מה שקובע את המחיר הוא נכונות המוכרים /קונים פאסיביים בפקודת לימיט לקנות ולמכור, הם אלו שקובעים את המחיר.
    סגור
  • 1.
    מרנין לקרוא את מאמריך. תודה... (ל"ת)
    שירי 30/11/2022 16:42
    הגב לתגובה זו
    6 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות