מה יאמרו הבוחרים? תוכנית הפחתת חובות הסטודנטים של ביידן נחסמת שוב

ממשל ביידן לא מצליח להוציא לפועל את התוכנית הראוותנית שלו לאחר שחבר שופטים חדש דוחה (שוב) את הערעורים וטוען כי המהלך אינו חוקי
 | 
telegram
(3)

לאחר ההפסד לרפובליקנים בבחירות האמצע בחודש האחרון, הדמוקרטים וממשל ביידן נאלצים להמשיך להתמודד עם הפסד נוסף. לקראת אמצע נובמבר פסק שופט בטקסס כי המהלך של ממשל ביידן לביטול החובות של סטודנטים רבים אינו חוקתי ופסק כי יש לבטלו, מאז הממשל הספיק להגיש שני ערעורים - אחד לפני כשבועיים בסנט לואיס ועוד אחד היום בניו אורלינס.

בערעור הראשון ביידן הפסיד לאחר שהשופטים טענו כי :""צו המניעה יישאר בתוקף עד לצו נוסף של בית המשפט הזה או בית המשפט העליון של ארצות הברית". לאחר ההפסד היום בסביבת ביידן הודיעו כי יפנו אל בית המשפט העליון וכי הם בטוחים כי התוכנית שלהם היא אכן חוקית.

מצד אחד, התוכנית של ביידן נשמעת מדהימה - סך חוב הסטודנטים בארה"ב הוא עצום ומגיע ליותר מטריליון דולר, מצד שני - אין מתנות חינם. על פי ההערכות התוכנית צפויה לעלות לכלל הציבור האמריקאי יותר מ-400 מיליארד דולר. התוכנית אמורה לעזור לכ-40 מיליון אזרחים אשר שקועים בחוב ממוצע של 40 אלף דולר. אפשר לאמר שהמערכת לא צודקת וששכר הלימוד במדינה גדול הרבה יותר ממה שהוא אמור להיות, אך זה לא אומר שכלל אזרחי המדינה צריכים לסבסד את הבעיה כשרק 10% בערך מהאזרחים קשורים אליה.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

העלות של התוכנית צפויה לעלות לאזרחים בסכום של 15 מיליארד דולר בשנה במשך 30 השנים הקרובות, בשנה הבאה למשל הסכום צפוי להגיע לסך של 0.1% מסך התוצר הצפוי וברור כי בסופו של דבר גם האזרחים שלקחו את ההלוואות ישלמו מחיר בדרך זו או אחרת.

ברור אם כן כי התוכנית פופוליסטית, אשר ספק אם הייתה ניסיון נואש לנצח בבחירות האמצע, וישנן כמה השפעות שלא ברור אם ממשל ביידן החליט להתעלם מהן. ההשפעה הגדולה ביותר היא ככל הנראה על האינפלציה - ככל שלאזרחים ישתחרר יותר כסף (היות והם לא יצטרכו לשלם את החובות הגדולים שלקחו בגין הלימודים) כך הם ירגישו יותר עשירים וככל הנראה יבזבזו יותר. כש-40 מיליון אזרחים "יקבלו לכיסם" אלפי (אפילו עשרות אלפי) דולרים בחזרה, ברור כי קצב עליית המחירים בארה"ב יחזור לעלות לאחר שצנח בחודש האחרון בשיעור גדול מהצפוי.

אמנם חלק גדול מאזרחי ארה"ב לא מבינים זאת, אך נראה כי בתי המשפט במדינה דווקא מצילים אותם מקשיים יותר גדולים וממש לא "עושים דווקא לדמוקרטים" כמו שכנראה רבים חושבים. נגיד הפד' פאוול יכול להיות מרוצה גם כן, עד כה ביידן לא עשה את החיים שלו קלים מדי - בזמן שהוא דוגל במדיניות מוניטרית של צמצום, בכדי להוריד למטה את האינפלציה, ביידן דוגל במדיניות פיסקאלית של הרחבה וביזבוזים, למשל עם חוק הפחתת האינפלציה (די אירוני), אשר אמור לעלות לארה"ב 750 מיליארד דולר.

תגובות לכתבה(3):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    מבטיחים לפני הבחירות
    מנשה 05/12/2022 09:46
    הגב לתגובה זו
    0 0
    ואחרי הבחירות מאשימים את השופטים. אם באמת היו רוצים, היו מעבירים את כחלק מהתקציב, ויש עוד דרכים להעביר בצורה חוקית. גם ב2020 ביידן הבטיח הורדה בחובות הסטודנטים,בריאות בחינם ועוד ועוד.....מה יצא מזה
    סגור
  • 2.
    החלטה פופוליסטית מאוד
    החלטה פופוליסטית ביותר שקורצת לסטודנטים שבעידן רוא 04/12/2022 14:56
    הגב לתגובה זו
    0 0
    החלטה פופוליסטית ביותר שקורצת לסטודנטים שבעידן רואה בו קהל בוחרים פוטנציאלי. יש פתרונות אחרים לבעיה אך הם לא יועילו לביידן ולכן הוא גם לא ימליץ עליהם.
    סגור
  • 1.
    "זה לא אומר שכלל אזרחי המדינה צריכים לסבסד את הבעיה..."
    8 01/12/2022 23:42
    הגב לתגובה זו
    0 0
    "זה לא אומר שכלל אזרחי המדינה צריכים לסבסד את הבעיה כשרק 10% בערך מהאזרחים קשורים אליה. " - ובישראל?
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות