אזורים בסין מקלים את הגבלות הקורונה, האם נראה פרסה מלאה של הממשל?

הקורונה אמנם פרצה לפני כמעט שלוש שנים אבל הציבור הסיני לא מפסיק לסבול ממנה וכעת הוא מאס בכך והרשויות מבינות (אולי?) כי המצב כבר לא סביר, אך לא בטוח שיש לאזרחים סיבה לפתוח את השמפניה ולזרוק את המסיכות לפח
 | 
telegram
(3)

ביומיים האחרונים הרשויות בסין החלו לאפשר לחלק מאזרחי המדינה אשר התגלו כחולי קורונה חדשים להגיע לבידוד בביתם במקום לעשות זאת באחד ממתחמי הבידוד היעודיים, אשר נטען רבות על חוסר האנושיות והיחס המחפיר אל החולים המועברים אליהם. יתרה מכן, מדיניות אפס הקורונה הדרקונית של הממשל הסיני הובילה לכך שמקרה בודד של קורונה היה יכול להוביל לכך ששכונות וביניינים שלמים נכנסו לבידוד, אפילו במקרה של גילוי חולה קורונה אחד אשר הגיע מאותו האזור. הרגיעה של הממשל והרשויות ככל הנראה לא מגיעה מרצון - בשבועיים האחרונים נרשמות מחאות והפגנות לא רגועות בכלל בכל רחבי המדינה, כאלו שקשה לממשל (והאמת שגם לשאר העולם) להאמין שהוא רואה.

בתחילת החודש האחרון מספר הנדבקים היומי במדינה שבר שיאים והגיע לנקודה הגבוהה ביותר מאז פרוץ המגיפה במרץ 2020 - מעל ל-30 אלף נדבקים יומיים. גל ההדבקות החדש הוביל את הממשל רק להגביר את מדיניות הקורונה הנוקשה שלו והקושי של החיים רק העצים, יותר משנתיים מאז שהגיחה המגיפה והרבה מאוד זמן אחרי שהמערב כבר כמעט ושכח ממנה.

לאחר יותר מיממה של מחאות אלימות בעיר גואנגז'ו, 7 רשויות אזוריות הודיעו כי הן יורידו זמנית את הסגר. המחאות הציבוריות הגיעו לכל רחבי המדינה - אוניברסיטאות, ערים ואזורים שלמים, ונראה כי הציבור אכן הצליח לזעזע את השלטון, אשר ידוע ביכולת שלו להשתיק קולות מחאה בצורה מהירה ויעילה.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

סון צ'ונלאן, אשר אחראית על הקורונה, ממש הציגה שינוי באופן בו בכירי הממשל מדברים ואמרה כי "אחרי שלוש שנים של לחימה במגיפה, מערכת הבריאות של המדינה שלנו עמדה במבחן". נזכיר כי שיאים במספר הנדבקים היומיים במדינה נפרצים כל יום, איך מישהו בממשל יכול להכריז על ניצחון כלשהו לאחר שמקרים בודדים הובילו מאות ואלפי אנשים לסגר? צ'ונלאן הוסיפה ואמרה: "שיעור ההתחסנות של האוכלוסיה עולה על 90% והמודעות הבריאותית הציבורית והאיכות שלה השתפרו משמעותית".

יש מי שמאמינים שאנחנו רואים את הסוף 
אחרי כל כך הרבה זמן של סגרים איומים, נראה כי גם לממשל וגם לאזרחים נמאס - ברור (לפחות לאזרחים) כי אין כבר סיבה ללחץ הגדול מהמחלה, בטח שאין סיבה להגיע למצב של מחייה בתת תנאים בגללה. אנליסטים בחברת נומורה אמרו במכתב שלהם בנוגע למצב כרגע: "הנאום של צ'ונלאן, בנוסף להקלות משמעותיות בגואנגז'ו שולחים עוד סימן חזק שמדיניות אפס הקורונה צפויה להגמר בחודשים הקרובים". 

חוץ מהאזרחים, אשר הם באמת הקורבן העיקרי למדיניות הנוקשה, גם שאר העולם מצפה בכיליון עיניים לפתיחה מחודשת של סין. המדינה, אשר אחראית על אחוז ניכר מהתמ"ג העולמי, לא נמצאת בתפקוד נורמלי מאז תחילת 2020 ורוב העולם מרגיש זאת - מחסור רב במוצרים שונים, בעיות בשרשרת האספקה ועיכובים במשלוחים מסין. החששות ממיתון בארה"ב ובאירופה רק עולים ועולים ויכול להיות שפתיחת חומות הקורונה בסין יצליחו לתמרץ אולי את שאר כלכלות העולם ואף להקל על עליות המחירים, אשר חלקם נגרמות בשל הבעיות בשרשראות האספקה.

אפשר לפתוח את השמפניות?
במכתב שלהם, הוסיפו האנליסטים ואמרו: "ההגבלות והסגרים צפויים להתמתן באמת רק לקראת מרץ 2023 עקב העלייה החדה במספר חולי הקורונה, כשהנרטיב הוא שהאומיקרון עדיין מאוד קטלני, מה שעוד לא השתנה אצל מרבית האזרחים בסין, בעיקר אלו באזורים פחות מפותחים". אתמול דווח על שיא חדש של מעל 41 אלף נדבקים חדשים והממשלה אכן תצטרך לראות האטה משמעותית לפני שתוריד לגמרי את המחסומים מעל האזרחים.

נראה כי הממשל אכן מסכים "לזרום" עם המהומות האחרונות במדינה אבל כמו שאנחנו מכירים אותו, הוא בסופו של דבר צמא לכוח, והכוח הכי גדול שלו נובע כמובן מהפחדת האזרחים מנגיף הקורונה. אי אפשר באמת לדעת מה הממשל מחביא בכיסים ומה כוונתיו האמיתיות, היינו רוצים להאמין שבסוף אכפת לו מהכלכלה הסינית ומכסף יותר משאכפת לו מכוח (בטח שעניין הקורונה הוא לא הנושא המרכזי פה), אך כבר ראינו דוגמאות רבות לתאווה לכוח. עם הגעת זן האומיקרון אל המדינה, שנגחאי נכנסה לסגר קשוח מאוד של חודשיים ולשי ושאר חברי המפלגה הקומוניסטית לא כל כך שינה מה תהיה ההשפעה הכלכלית של העניין, מה שבקלות יכול לעורר סקפטיזם אצל רבים בנוגע להמשך.

תגובות לכתבה(3):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    פניית פרסה,מגפות תמיד תהיינה,ומשטר קומוניסטי רוצה
    לא תהיה 02/12/2022 11:46
    הגב לתגובה זו
    0 0
    שליטה,ללא אינטרסנטים ובעלי עניין פוליטיים כפי שבדמוקרטיות
    סגור
  • 1.
    מדברים על מה שקורה בסין, כדי שלא ידעו מה קורה בטאיוואן
    רבקה 01/12/2022 22:12
    הגב לתגובה זו
    1 0
    לאחרונה התקיימו בחירות בטאיוואן. המפלגה השלטת עד כה שנתמכת בידי ארה"ב, נחלה מפלה קשה. המפלגה הזו קנתה נשק רב ורצתה עימות עם סין. תושבי טאיוואן שראו מה קרה באוקראינה, לא רצו שאותו הדבר יקרה בארצם, ולכן הצביעו כמו שהצביעו.
    סגור
  • טאיוון זו טאיוואן. סין זו סין. (ל"ת)
    מקובל עליך? 02/12/2022 05:20
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות