בדרך להתאוששות? השפעת סגרי הקורונה בסין על הכלכלה במגמת ירידה

נכון לאתמול, נתונים מראים כי ההשפעה השלילית של הקורונה בסין על כלכלתה ירדה ל-19.3% מהתמ"ג הכולל של סין - ירידה מ-25.1% לפני שבוע; הממשלות המקומיות הפחיתו חלק מהדרישות לבדיקות קורונה, ואפשרו לאנשים בערים כמו בייג'ינג וג'נגג'ואו לנסוע בתחבורה ציבורית ללא צורך להציג תוצאת בדיקה שלילית
 | 
telegram

הכלכלה הסינית נמצאת במצוקה מאז תחילת משבר הקורונה עת הטיל המשטר בביג'ינג מגבלות רבות ונוקשות על האזרחים ושיתק את כלכלת המדינה בניסיון תמוה כי זה מה שיביא לריסון המגפה. האזרחים הסינים ידועים כצייתנים להוראות המשטר הקומוניסטי ואכן כך היה קרוב לשלוש שנים.

עם זאת, בחודשים האחרונים נראה כי הסינים מיצו את הסגרים שמטיל עליהם המשטר השכם והערב ויצאו להפגין ברחובות. בעוד כמעט כל מדינות העולם יצאו ממשבר הקורונה במידה כזאת או אחרת, הסינים נשארו תחת מגבלות המזכירות את הימים הקשים ביותר של המגפה. אך ייתכן כי למחאות ברחבי סין מתחילה להיות השפעה מסוימת כיוון שההשפעה של סגרי הקורונה בסין על הכלכלה במדינה הולכת ומצטמצמת. עם זאת, אנליסטים בבנק היפני נומורה הזהירו כי הדרך קדימה תהיה מאתגרת מכיוון שסין לא נראית מוכנה לעלייה בתחלואה.

נכון לאתמול, נתונים מראים כי ההשפעה השלילית של הקורונה בסין על כלכלתה ירדה ל-19.3% מהתמ"ג הכולל של סין - ירידה מ-25.1% לפני שבוע, כך אמרו הכלכלן הראשי של נומורה וצוותו. הנתון של 25.1% בשבוע שעבר היה גבוה מזה שנראה במהלך הסגר בשנגחאי שנמשך חודשיים באביב, על פי המודל של נומורה. בתחילת אוקטובר הנתון היה נמוך בהרבה, קרוב ל-4%.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

בימים האחרונים, הממשלות המקומיות הפחיתו חלק מהדרישות לבדיקות קורונה, ואפשרו לאנשים בערים כמו בייג'ינג וג'נגג'ואו לנסוע בתחבורה ציבורית ללא צורך להציג תוצאת בדיקה שלילית. תושבי בייג'נג שמקבלים תוצאה חיובית לקורונה, מוכנסים יותר ויותר להסגר בבית במקום להיאלץ לעשות זאת במתקן מרכזי כפי שהיה נהוג עד כה. בייג'ינג גם הודיעה כי לא תידרש עוד בדיקת קורונה שלילית כדי להיכנס לאזורים ציבוריים כמו קניונים.

סין הראתה סימנים לכך שהקלה הדרגתית של בקרות הקורונה המחמירות שלה עשויה להגיע בקרוב והמדינה קיצרה את זמני הסגרים באמצע נובמבר. בנוסף, סגן ראש הממשלה המעיט בשבוע שעבר בחומרת הגרסה של וריאנט האומיקרון. עם זאת, המדינה דיווחה גם על עלייה בתחלואה שהגיעו לשיא יומי בשבועות האחרונים. ספירת המקרים פחתה בימים האחרונים, כתוצאה מירידה בחובה להיבדק.

"הסיום של מדיניות ה'אפס-קורונה' מעודד ואמור להיות חיובי למדי עבור השווקים, אבל אנחנו מזהירים שהדרך לפתיחה מחדש עשויה להיות הדרגתית וכואבת", אמרו האנליסטים של נומורה. "למרות המשאבים הרבים שהוקדשו בשנתיים האחרונות, נראה שסין לא מוכנה היטב לעלייה בתחלואת הקורונה, וייתכן שהיא תצטרך לשלם על הסחבת שלה באימוץ גישה של 'לחיות עם הקורונה'".

הבקרה על תחלואת הקורונה משתנה מאוד לפי ערים ומחוזות בסין. מסעדות בעיר גואנגג'ואו למשל, הורשו לחדש את אירוח הלקוחות, בעוד שרוב המסעדות בבייג'ינג מורשות רק להציע Take-Out. ההוראה בבתי הספר בשתי הערים נשארה מקוונת ברובם. כ-452.5 מיליון אנשים מושפעים מהמגבלות הנוכחיות, אך מדובר בירידה מרמה גבוהה בהרבה של 528.6 מיליון שבוע קודם לכן, אמרו האנליסטים של נומורה.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות