טיגו הישראלית מתמזגת עם ספאק לפי שווי של 600 מיליון דולר
החברה שמספקת פתרונות אגירה והגדלת תפוקת האנרגיה של פאנלים סולאריים, מוכרת בקצב של 80 מיליון דולר. המיזוג צפוי להיות ברבעון השני של 2023; העומד בראש החברה - היזם הוותיק, צבי אלון
חברת טיגו אנרגיה של צבי אלון עשויה להתמזג עם ספאק בשם Roth CH Acquisition IV לפי שווי של 600 מיליון דולר. טיגו מספקת פתרונות סולאריים ואגירת אנרגיה והמיזוג צפוי להיסגר ברבעון השני של השנה.
על פי מתווה המיזוג, בעלי המניות בטיגו יקבלו 82% מהחברה הממוזגת. כל זה בהנחה שלא יהיו פדיונות של בעלי המניות בספאק, אחרת, כפי שקורה הרבה לאחרונה, השיעור של בעלי המניות בחברה הנקלטת יהיה גבוה בעוד בעלי המניות מהציבור יחזיקו אחוזים בודדים.
מנכ"ל והיו"ר הנוכחי של טיגו, אלון, ימשיך להוביל את החברה יחד עם צוות ההנהלה הנוכחי. אלון אגב, היה היזם מאחורי חברת נטוויז'ן וחברות טכנולוגיה נוספות בסוף שנות ה-90' ותחילת שנות האלפיים, כשהחברה העיקרית היא נטמנג' שנסחרה בוול סטריט ונמכרה לפי שווי של 70 מיליון דולר.
על פי הנהלת החברה, מוצרי החברה משרתים את השוק הסולארי למגורים, ומגדילים את התפוקה הסולארית, לצד הפחתת העלויות תפעול השוטפות. החברה הוקמה ב-2007 וקצב המכירות שלה צפוי להיות השנה כ-80 מיליון דולר (טסלה היא בין הלקוחות של החברה) כשה-EBITDA יגיע ל-1.5 מיליון דולר ובשורה התחתונה החברה תפסיד כ-2.5 מיליון דולר.
התחום של החברה חם, אילו לוהט ורואים את זה בשווי של הענקיות בתעשייה וכן בביצועים שלהן – סולאראדג' הפכה להיות הישראלית הגדולה בעולם בזכות צמיחה מרשימה – ההכנסות מסתכמות בקצב של מעל 3 מיליארד דולר, השווי שלה הוא 16 מיליארד דולר. מתחרה נוספת (לא ישראלית) Enphase Energy נסחרת ב-42 מיליארד דולר ומוכרת בקצב של 2.3 מיליארד דולר. אז טיגו אומנם פונה לשוק גדול, אבל היא במכירות שוליות לעומתן.
כניסה לבורסה האמריקאית דרך ספאק הפכה לדרך בעייתית - גם פרקטית וגם תדמיתית. ספאקים הם פלטפורמות להכנסת פעילויות-חברות. יש בהן מזומנים והגוף הזה מאפשר לבעלי המניות שלו להצביע באם הם רוצים להכניס פעילות מסוימת או לא, כך שלבסוף רב אלו שרוצים נשארים עם הפעילות הנרכשת. במילים אחרות, יש כאן דרך עוקפת הנפקה בדרכים רגילות. בלי תשקיף, בלי רגולציה קפדנית.
גל ההנפקות של הספאק השאיר אדמה חרוכה. ההנפקות האלו התבררו כיקרות מדי. הן הצליחו כי יש אינטרסים רבים שדוחיפ להצלחה, לרבות האחראי-הספונסר של הספאק שמקבל במקביל למהלך אופציות רבות. אבל לבעלי המניות האחרים אין לרוב אינטרס להישאר, במיוחד אחרי שבפועל הספאקים איבדו לאחר המיזוגים יותר מחצי. עם זאת, התחום לא מת לגמרי משתי סיבות - הראשונה: הספאקים חייבים להכניס פעילות בטווח של שנתיים. אחרת, הם מחזירים את הכסף לבעלי המניות והסיבה השנייה - נוצר מצב שמי שקובע את עתיד הספאק הם הספונסרים ולהם יש כאמור אינטרס להצליח במיזוג.
ובחצי השנה יש אולי יתרון נוסף - בגלל שבעלי המניות בספאק לא רוצים להתמזג והם מוכרים עוד בטרם המיזוג הושלם, יש מספר מועט של מניות בקרב הציבור ואז המניה הופכת לספקולטיבית במיוחד. בסוף הכלכלה מנצחת וחברות יקבלו את השווי שמגיע להן, אבל בדרך הן יכולות להתנפח.
הצגנו כאן את הסיפור ההזוי של פאגאה. חברה שעוסקת בהלוואות שהתמזגה עם ספאק לפי שווי של כ-8 מיליארד דולר. כתבנו במפורש שהיא לא שווה חצי מזה וגם לא רבע מזה. המניה צנחה תוך חודש ל-2.5 דולר, זינקה לקרוב ל-40 דולר וחזרה כל הדרך למטה, כולל ריבית, ל-0.8 דולר. שווי של 575 מיליון דולר, כשיש לה בקופה מעל 400 מיליון דולר. אז תיזהרו מספאקים, זו כניסה עם תדמית שלילית וזו תדמית שהרווחה ביושר.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה