
רשות התחרות האמריקאית אומרת למיקרוסופט - "עד כאן", ולא מאשרת את רכישת אקטיביז'ן
היתה תקופה שאף אחד לא העז להתנגד לענקיות הטק. אנחנו בתקופה אחרת. ה-FTC בשמה הרשמי – רשות הסחר הפדרלית ובשמה הרללבנטי – רשות התחרות האמריקאית עצרה את רכישת אקטיביז'ן על ידי מיקרוסופט. הרשות הדגישה את העוצמה של מיקרוסופט בשוק המשחקים ואת העוצמה הכפולה שתהיה לה עם רכישת אקטיביז'ן מפ]תחת שורה של משחקים להיטים ובראשם קול אוף דוטי.
מדובר על עסקה של 69 מיליארד דולר שהיתה אמורה להיעשות במחיר של 95 דולר, והיא ירדה בשלב זה מהשולחן. נדגיש כי וול סטריט חששה כבר חודשים ארוכים. המחיר של מניית אקטיביז'ן טייל באזור 76-78 דולר בשבוע האחרון, דיסקאונט של יותר מ-20% כי היו חששות שרשות התחרות האמריקאית לא תאשר את העסקה. מנגד, מי שהאמין שתהיה עסקה, לרבות וורן באפט ומשקיעים גדולים נוספים, סברו שהם עומדים להרוויח מעל 20% והם התאכזבו היום. הגישה הרגולטורית החדשה והנכונה – החלטות למען הצרכנים, תפגע בצמיחה של חברות הטכנולוגיה. אלו התכוונו לצמוח דרך רכישות, במיוחד בשעה זו שהצמיחה האורגנית שלהם נמוכה במיוחד. כך למשל, יתכןו שגם מטא לא תצליח לרכוש את חברת המציאות המדומה Inside Unlimited; ונזכיר שלפני מספר חודשים רשות התחרות גם עצרה את Nvidia מלרכוש את Arm.
זה עדיין לא סופי. מיקרוסופט ואקטיביז'ן יערערו על ההחלטה. אבל יהיה קשה מול הטיעונים של רשות התחרות שמביעה חשש כבד שהעסקה תעניק למיקרוסופט, יצרנית Xbox שליטה על זיכיונות משחקי וידאו מובילים ותפגע בתחרות בקונסולות משחקים ושירותי מנויים. מבין הטיעונים שהוצגו, בולט ההסבר כי מיקרוסופט כבר הפרה תנאי רכישה בעבר. מיקרוסופט רכשה את ZeniMax Media, הבעלים של יצרנית המשחקים בת'סדה סופטוורקס. לאחר מכן, מיקרוסופט הפכה חלק מהמשחקים העתידיים של בת'סדה לבלעדיים ל- Xbox ו- Windows, למרות שהבטיחה לרשויות הרגולטוריות האירופיות שלא יהיו לה תמריצים לעכב משחקים מפלטפורמות קונסולה אחרות. "מיקרוסופט כבר הראתה שהיא יכולה ותמנע תוכן מיריבותיה בתחום הגיימינג", אמרה הולי וודובה, מרשות התחרות".
ממש בשבוע שעבר שאלנו כאן האם השקעה במניית אקטיביז'ן היא - רווח של 20% או מלכודת? שאלנו זאת על רקע פשרות שמיקרוסופט עושה כדי לרכך את ההתנגדות לעסקת אקטיביז'ן. אבל זה לא עזר. אחד המשקיעים הבולטים באקטיביז'ן שרכש בסכום של כמה מיליארדים במטרה ליהנות מהדיסקאונט מול מחיר העסקה הוא וורן באפט. מסתבר שגם גורו ברמתו של באפט, עשוי לטעות, אם כי הוא מימש חלק מההשקעה בחודשים האחרונים.
- איגוד הדירקטורים נגד ביטול הנבחרת: "פתח למינויים פוליטיים"
- בעקבות השביתה - ג'נרל מוטורס מפטרת עוד 160 עובדים
ACTIVISION BLIZZARD MICROSOFT
- 3.James 11/12/2022 09:14הגב לתגובה זוהFTC התכוונו לחסום את העסקה אך הטיעון שלהם היה מבוסס על כך שלטענתם מייקרו אמרה בעבר שהיא לא תהפוך משחקים לאקסלוסיבים ואז נודע על סטארפילד ורדפול, טענה שבסוף באה לרעתם מכיוון שמייקרוסופט לא הצהירה על שום התחייבות קודם.
- 2.מישהו 10/12/2022 11:51הגב לתגובה זוכתב כאן שענקיות הטכנולוגיה גדולות מידי וצדק!!
- 1.הגיע הזמן 09/12/2022 15:23הגב לתגובה זורק משתלטים ממכרים וחונקים.