לומברד אודייר: 2023 תהיה שנה טובה לין ופחות לדולר
מומחי המט"ח של הבנק השוויצרי המתמחה בבנקאות פרטית, לומברד אודייר התייחסו לשער הדולר, היורו והין ואמרו כי "בפגישתו אחרונה, הפד' אותת על האטת קצב העלאות הריבית, והדבר הוביל למכירה מהירה של דולרים מה שהעלה את יחס הדולר אירו משוויוניות ל-1.05 דולר פר יורו. אנו עדיין מניחים שהדולר יישאר יציב עד הרבעון השני של 2023, אך לא סביר שנראה את הדולר מתקרב לרמות 0.96 דולר פר יורו כפי שהיה בעבר. עם זאת, אנו מאמינים שבשלושת החודשים הקרובים יהיה היפוך ממוצע כלשהו, כאשר ה-EURUSD ירד תחילה לסביבת השוויון.
"במידה והפד' יאותת על הקלה במדיניות, אנו צופים כי נראה את הדולר יורד לסביבת 1.08 דולר פר יורו בחציון השני של 2023. לין היפני צפויה שנה טובה לאחר 2022 חלשה מאוד. המשך צעדים להפחתת התלות בדלקים מאובנים, שיא בתשואות אג"ח אמריקאיות וגישה יונית יותר של הבנק המרכזי ביפן צפויים להוריד את הין לסביבות 128 ין פר דולר, כשקודם לכן נראה עלייה לכיוון 140 ין פר דולר".
הבנק המרכזי ביפן היה היחיד בעולם ששמר על ריבית שלילית של 0.1% - מה שנקרא דפלציה - המונח ההפוך לאינפלציה שמביא איתו צמיחה חלשה. הכלכלה היפנית "סובלת" מאוכלוסיה מזדקנת. הם לא מרבים להביא ילדים לעולם, מה שמפריע לצמיחה הטבעית של האוכלוסיה. גם פריון העבודה במדינה נמוך וזה נובע, בין היתר, בשל ממוצע הגיל המתבגר של האוכלוסיה.
הממשלה החליטה השבוע לשנות את ההסכם עם הבנק המרכזי לגבי יעד האינפלציה וההחלטה הזאת טלטלה את המטבע המרכזי שלה. המטרה של ממשלת יפן, לפחות כך על פי הדיווחים, היא לשנות את יעד האינפלציה של 2% ולנקוט במדיניות שונה בהקשר של הריבית. האינפלציה ביפן הגיעה השנה ל-3.7% - שיא בן קצת יותר מ-41 שנה. זאת הסיבה המרכזית שבגללה היפנים רוצים לשנות את היעד וכן לעלות את הריבית. זאת הסיבה שבסוף גרמה למשקיעים לשנות את הרגלי החשיבה שלהם לגבי המסחר בין.
- 1.יריב 21/12/2022 13:28הגב לתגובה זוהעלאת ריבית היא דרמאטית מבחינת היפאנים, אבל זה לא עתקרב למה שקורה בארה"ב ויקרה באירופה. הריבית על היין תמשיך להיות נמוכה מאד והפרשי הריביות מול הדולר לא יקטנו ב 2023. היין ימשיך להיות carry-on להשקעה במטבעות עם ריבית גבוהה יותר. זה יתעצם עם עליית היבית האמריקאית.