האם אסיה תוביל את העליות ב-2023?

הירידות כבר מגולמות בשווקים כך שחדשות שליליות ישפיעו "בצורה מוגבלת", בעוד חדשות חיוביות "יכולות להוביל לרווחים משמעותיים", כך צופים בפרנקלין טמפלטון
 | 
telegram
(1)

המניות הסיניות הפכו למוקצה בישראל אחרי הנפילה של אלטשולר שחם איתן בשנתיים האחרונות. באופן כללי אסיה לא נשמעת אטרקטיבית מדי לאוזניים ישראליות, אבל אם צריך לפסול את ההשקעות שם בצורה גורפת? לא בטוח. השנה אסיה יורדת הרבה פחות מאשר ארה"ב. כך, ניקיי היפני ירד ב-8% בלבד, שנגחאי ירד ב-16%, האנג סנג ב-18%, וקוספי ב-23%. סידני ירדה רק ב-6%. לשם השוואה, מדד הדאו ג'ונס ירד ב-9.6%, ה-S&P500 ירד ב20% והנאסד"ק מחק 33%.

בכל מקרה, יש מי שמאמינים ש'החדשות הרעות' כבר מגולמות בשווקים באסיה, כך שהסיכויים לירידות נוספות באסיה נמוכים ואילו הפוטנציאל לאפסייד גבוה. כך מנרג' סקהון, מנהל השקעות ראשי במניות שווקים מתעוררים בפרנקלין טמפלטון, שצופה ריבאונד פוטנציאלי במניות שווקים מתעוררים בשנת 2023, כאשר אסיה תהיה מנוע צמיחה, בדגש על הודו וסין, ומנגד הצמיחה תתמתן במזרח התיכון ובאמריקה הלטינית.

לדבריו, למרות פרופיל תשואה א-סימטרי ב-2023, "לחדשות שליליות אפשריות וידועות (כמו אינפלציה, מלחמה וצמיחה בסין), ככל הנראה תהיה השפעה שלילית מוגבלת על השווקים, בעוד שחדשות חיוביות יכולות להוביל לרווחים משמעותיים".

כותרת ראשית

- כל הכותרות

הוא מזהה 4 גורמים אשר יהוו כזרזים אפשריים להתאוששות מניות השווקים המתעוררים בשנת 2023. אלה כוללים:
1. נתוני שיא האינפלציה בארה"ב וחלשות הדולר.
2. סיכוני מיתון ידועים בארצות הברית ובאיחוד האירופי (EU).
3. נקודת פיתול לצמיחה הסינית ולמדיניות האפס-COVID שלה.
4. חוסן רב יותר ב-EMs, מתן הזדמנויות צמיחה ללא מתאם

"ההקלה בצווארי בקבוק של שרשרת האספקה, שנגרמה כחלק מההשפעה השלילית על הצמיחה משיעורי ריבית גבוהים ככל הנראה תניע את הירידה באינפלציה. עם שיא האינפלציה מאחורינו, משקיעים יכולים להתמקד בהשלכות של שינוי בקצב העלאות הריבית של הפדרל ריזרב בארה"ב. אלה כוללים החלשת הדולר האמריקאי והפחתה בפרמיית הסיכון המנייתית - שתיהן חיוביות עבור שווקים מתעוררים. אנו מאמינים שהתאוששות תלווה בהזרמת כספים לשווקים הללו שיהיו מלוות בירידת הדולר האמריקני כאשר המשקיעים פונים לשווקי צמיחה גבוהים יותר.

בנוסף - "סיכוני המיתון בארצות הברית ובאיחוד האירופי בשנת 2023 מנוגדים למגמות הצמיחה של EM. אנו צופים שהצמיחה בסין תואץ בשנת 2023, עקב השינויים האחרונים במדיניות הקורונה אנליסטים צופים שהצמיחה הגולה ביותר תהיה בהודו הממשיכה את מגמת הביצועים החזקה שלה בשנת 2022. לדעתנו, התמונה המצטיירת היא תמונה שבה צמיחת ה-EM נשארת גמישה יחסית - אסיה תהיה מנוע צמיחה בתקופה שבה המזרח התיכון ואמריקה הלטינית מתמתנים". 

ומה לגבי סין? 
"נקודת הפיתול של סין החלה עם הקלת הגישה לאשראי עבור מגזר הנדל"ן באוקטובר. לאחר מכן, איפוס משמעותי ביחסי ארצות הברית-סין בפגישת ה-G20 בבאלי בין הנשיא שי ג'ינפינג והנשיא ג'ו ביידן בנובמבר 2022, מה שהוריד באופן מהותי את המתיחות בין שתי המדינות. הזרז האחרון היה שינוי בעמדתה של סין כלפי ניהול COVID-19, בעקבות הסיום המוצלח של הקונגרס הלאומי ה-20 של המפלגה הקומוניסטית הסינית שנערך באוקטובר 2022.

"ההנהגה בסין זיהתה באיחור שהסיכון הגדול יותר שהיא מתמודדת איתה אינו עוד COVID-19, אלא ציווי הצמיחה. לכן, היא עושה ציר מרכזי בסדר העדיפויות שלה - מתרחקת מניסיון לדכא את COVID-19, למדיניות של חיים עם הנגיף. מנהיגי המפלגה ממקדים כעת את מאמציהם בהגברת הצמיחה ובאמון הצרכנים. המעבר הזה הוא קריטי, לאור נתונים כלכליים גרועים ואמון צרכנים חלש - שהגיעו לשיא בתסיסה האחרונה על יישום לא אחיד של מדיניות האפס-COVID שלה.

"היציאה של סין ממדיניות דיכוי הווירוסים שלה לא תהיה ליניארית ואנו צריכים לצפות לכמה היפוכים. עלייה במספר ההרוגים והעומס על מערכת בתי החולים הלא מפותחת שלה הם מהסיכונים הגדולים ביותר שהיא תעמוד בפניה. זה דומה למה שהיה עדים באזורים אחרים כאשר הם יצאו מהנעילות. עבור השווקים, השינוי הזה, הוא הסמן החשוב ביותר. סביר להניח שהמשקיעים יסתכלו דרך היפוכי מדיניות כדי לראות את ההשפעה הכלכלית האמיתית של פתיחה מחדש. לדעת סקהון, הביצועים של שווקים אחרים לאחר הפתיחה מחדש מספקים תבנית למשקיעים".

איך השווקים המתעוררים שרדו את התחזקות הדולר?
"החוסן של EMs מול חוזק משמעותי של הדולר האמריקאי בשנת 2022 בא לידי ביטוי בביצועים היחסיים החיוביים של שווקים בודדים כמו הודו ואינדונזיה. מגמות אלה משקפות רפורמות כלכליות קודמות ונתח גבוה יותר של ביקוש מקומי בהודו ואינדונזיה. במקרה של ברזיל, יסודות מוצקים ויתרון למעבר מוקדם בהעלאת הריבית אפשר לשוק במדינה להציג ביצועים עדיפים על פני מדד MSCI World . המטבע המקומי בברזיל (FX) רשם עליות למול הדולר האמריקאי במסחר המשוקלל.

"בעוד שסין הושפעה קשות ממדיניות האפס-COVID שלה, דרום קוריאה וטייוואן - שניהם תלויים מאוד בסחר העולמי - נפגעו מהאטה בביקוש עבור סמיקונדקטורס. התשואות הלא מתואמות הללו מחזקות את הצורך להסתכל על EMsהשווקים המתעוררים השונים בנפרד.

"במבט קדימה, אנו מצפים ש-2023 תהיה חיובית ל-EMs, מה שמשקף החוסן הכלכלי שלהם, והביקוש המקומי האיתן. בסין, אנו מצפים לשחרור של ביקוש עצור כשהיא מתרחקת מאסטרטגיית אפס ה-COVID שלה לאסטרטגיה המתמקדת בצמיחה".

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    לגזור ולשמור כמו שאומרים
    נדב 21/12/2022 20:11
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אני מתעטף בשכפץ....
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות