יש מניות שחסינות למיתון - למה מניות הפיצה אטרקטיביות ומה צפוי למניות בתחום טיפול באשפה?

על הקאמבק של תחום הפיצה, על תחום מוצרי היוקרה והאיש העשיר בעולם והאם מכפיל הרווח של WM מעניין?
 | 

מניות שחסינות למיתון: יש מניות שמייצגות חברות מתחומים שונים שמומלצים להשקעה במשך כל השנה אבל בעיקר ערב כניסה אפשרית למיתון. מדובר במניות עמידות למיתון שמייצגות חברות המייצרות סחורות ושירותים שהביקוש להם אינו נפגע במיתון אפילו גדל.

ש את חנויות הדיסקאונט למוצרי צריכה נדרשים כמו Dollar Tree (סימול:DLTR) ואפילו וולמארט (סימול:WMT) שמתחרה בהן ויש את מניות חברות טיפול וסילוק אשפה כמו Waste Management (סימול:WM) או Republic Services (סימול:RSG) וכמותן.

תחום מוצרי היוקרה, תחום הצריכה של המעמד העליון, מעולם לא סבל ממיתון, בראשות המובילה הגלובלית LVMH Moët Hennessy - Louis Vuitton (סימול:MC.PA), אותה מוביל בהצלחה פנומנלית Bernard Arnault בוגר בית ההשקעות היוקרתי Lazard Frères שבשנת 1987 יסד את LVMH ובנה אותה מאז בכישרון מופלא ממש לאחת החברות הגדולות בעולם (שווי 345 מיליארד אירו) כשלאחרונה גם הפך לאדם העשיר בעולם.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

יש כמובן את "סקטור החטאים" שפורח בכל מיתון וכולל חברות שמייצגות "מוצרי חטא" כמו סיגריות, משקאות חריפים, בתי קזינו, בתי שעשועים וקולנוע ואפילו דיסני (סימול:DIS) כלולה בקבוצת החסינות. תתפלאו, אבל פיצה נחשבת לחסונה בפני מיתון ועל נושא הפיצה נאמר כמה מילים בהמשך. לבסוף, השקעות באגרות חוב ממשלתיות של ארה"ב, במיוחד בסדרת 10 השנים, ה-TNX^ נחשבה גם היא כאמידה בפני מיתון שהרי במיתון הריבית, בד"כ, יורדת ואז עולות האגרות אבל מה שקורה לאחרונה מראה שהאמידות כבר לא בטוחה כלל.

כל התחומים הללו מכוסים ע"י קרנות וסלים רבים. כול מה שאתם צריכים לעשות כדי לקבל סל מייצג זה לבקש זאת בגוגל.

מדוע חברות הפיצה מעניינות דווקא כעת? חברות הפיצה הגדולות כמו דומינו (סימול:DMZ) או פאפא-ג'ון (סימול:PZZA) נכללות בסלי המסעדות והצריכה, אין סלים ממוקדי פיצה וסל ה-EATZ שהוא סל מייצג למזון מהיר נראה כרגע המתאים ביותר. מניות הפיצה "הצטרפו" לשאר המניות בירידות אבל המניות האלו  מעניינות לא רק בגלל העובדה שירדו לערכים שפויים אלא לא פחות בגלל הקורונה ומדוע? מסתבר שהקורונה פגעה קשות בהכנסות וברווחיות החברות בגלל הסגרים שכתוצאה מהם עלה אחוז המשלוחים משמעותית בהשוואה לאחוז הקַח וָלֵךְ (ה-takeaway). אנליסטים חוששים שה- takeaway יידחק יותר ויותר בגלל התחרות עם המשלוחים. מה הבעיה? המגיפה אילצה את רוב המסעדות להשקיע רבות באופציות משלוח שונות ובעיקר בשיתוף פעולה עם שירותי משלוחים של צד שלישי כגון DoorDash (סימול:DASH) ו-Uber Technologies (סימול:UBER) שכתוצאה מכך איבדו חברות הפיצה חלק ניכר מנתח שוק משלוחי המסעדות. לפני הקורונה נעשו משלוחי הפיצה (שהיו חלק קטן יחסית ל-takeaway בהכנסות) ע"י המסעדה עצמה. בקורונה הפכו המשלוחים לעיקר ההכנסות והפיצריות היו צריכות להשקיע הון בתשתית משלוחים משלהן או להשתמש בחברת משלוחים.

רובן החליטו להשתמש בחברות המשלוחים שהזכרנו וההכנסות הלכו לחברות הללו והאנליסטים כאמור חוששים שהמגמה תלך ותגדל. הצמיחה של תעשיית הפיצה בעשור שלפני הקורונה (2010-2019) הגיעה מה-takeaway כאשר המשלוחים כאמור היוו חלק קטן בהרבה, ה-takeaway הכניסו לתעשייה כ-19 מיליארד דולרים לעומת ה-10 מיליארד שהכניסו המשלוחים העצמאיים. באה הקורונה, ה-takeaway נעלם כמעט והמשלוחים עלו משמעותית ובתקופת הקורונה עברו כאמור לחברות המשלוח. ההוצאות (או הפסד ההכנסות) למשלוחים גרמו לחברות הפיצה הגדולות להשקיע לאחרונה בתשתיות משלוח משלהן. "החזרת" ההכנסות שאבדו לצד ירידת ערכי המניות ואם התיאוריה על ביקוש גדל לפיצה במיתון נכונה (וגם אם לא) הופכת את מניות הפיצה למעניינות.

החיים בזבל? לא אצל החברות שמטפלות בזבל, Waste Management (סימול:WM) כדוגמה: גודל שוק ניהול הפסולת העולמי הוערך ב-1,612.0 מיליארד דולר בשנת 2020, וצפוי להגיע ל- 2,483  מיליארד דולר עד 2030, טיפול בפסולת כולל טיפול בפסולת מוצקה, נוזלית וגזית ופינוי סחורות וכימיקלים לא רצויים בצורה בטוחה ויעילה. מדובר באשפה עירונית, תעשייתית (שמיוצרת במהלך פעולות הייצור) ואשפה מסוכנת שבעיקר מגיעה מפסולת המיוצרת על ידי תעשיית הכימיקלים, הצבע, התרופות והרפואה. לצד הטיפול בפסולת יש את מערכות האיסוף והפינוי שכוללים מיון, אחסון והובלה של פסולת.

צרפנו טבלת הצמיחה של תחום זה בארה"ב:

כפי שרואים בטבלה התעשייה בארה"ב כמעט ותכפיל עצמה בעשור הנוכחי. כ-58% מהפעילות קשורה באיסוף וטיפול באשפה באזורי מגורים, כ-30% מהפעילות בתחום המסחרי והיתרה מהתעשייה. אזור אסיה פסיפיק (בעיקר סין והודו) אחראי ל-58%  גלובלית (עלה מ-23% ב-2016) כאשר ארה"ב שנייה עם 20% ואירופה עם 12%.

התעשייה גדלה בעיקר בגלל הגידול באורבניזציה ובאוכלוסייה ולא מעט בגלל השינויים שהביאה מהפכת הטכנולוגיה (האשפה שמייצרות תעשיות האלקטרוניקה והרפואה כדוגמה). ההתקדמות הטכנולוגית ותעשיית האלקטרוניקה בפרט הפכה לגורם המוביל בתחום האשפה (e-waste) ולא מעט בשל קיצור חיי המדף של המוצרים. חשוב גם להזכיר את הקשר שבין תעשיית ניהול האשפה לבריאות ולמשבר האקלים. ניהול האשפה מתחלק לפי הטיפול בפסולת מסוכנת, פסולת אלקטרונית, פסולת עירונית, פסולת פלסטיק, פסולת תעשייתית ואחרים כאשר סוגי הטיפול הם: איסוף, ריכוז בשטח פתוח, שריפת אשפה, מטמנה (Landfill) ומִחזוּר.

החברות המובילות גלובלית הן האמריקאיות Waste management (סימול:WM), ו- Republic services (סימול:RSG),Veolia (סימול:VIE.PA) הצרפתית, Waste connenctions (סימול: WCN) הקנדית ו- Clean Harbors (סימול:CLH) האמריקאית. תוכלו לראות כאן את כל המובילות הנוספות
 
Waste management (סימול:WM) כדוגמה מייצגת:
WM בנויה כחברת אחזקות שכול הפעילויות שלה מתבצעות באמצעות חברות בנות. כתבנו על החברה מספר פעמים בעבר כולל על האיש שבנה את החברה הזו, Wayne Huizenga, ממשאית איסוף זבל עירוני אחת שרכש מחברה לפינוי אשפה בשיקגו ב-1962 ב-5,000 דולר ושהפך אותה, עד שעזב ב-1984, לאחת מ-500 החברות הגדולות בארה"ב וחברת ניהול האשפה המובילה.

הוא מכר חלקו מסיבה שבוול סטריט של אותם ימים העריכו כטעות עסקית ממדרגה ראשונה. הויזנגה ראה, ב-1984, חנות לקלטות ווידאו בטקסס בבעלות טקסני בשם דייויד קוק שנקראה Blockbuster Video. הויזנגה רכש אותה והקים את ענקית הווידאו באותו השם אותה מכר לענקית המדיה וויאקום עשר שנים מאוחר יותר ב 8.6 מיליארד דולרים במזומן. ב-1996 הקים את רשת הדילרים הגדולה בעולם לרכב משומש,  AutoNation(סימול:AN) ןמכר אותה ברווח אדיר ערב משבר 2008 ונכנס לעסקי הספורט (גם שם בהצלחה גדולה).

הויזנגה, שנחשב מאנשי העסקים הגדולים של המאה ה-20, נפטר מסרטן ב-2018 ולומדים את גאוניות הניהול שלו באוניברסיטאות. ב-1987 הקים הויזנגה חברת אחזקות בשם WMI שהיא חברת האם של כל אחזקות WM גם כיום. החברה מעניקה שירותי ניהול פסולת סביבתיים ומקיפים באמצעות שותפויות בתחומי המגורים, המסחר והתעשייה.

השירות שהחברה נותנת הוא ניהול וצמצום הפסולת בכל שלב מאיסוף ועד לסילוק תוך שחזור משאבים יקרי ערך ויצירת אנרגיה נקייה ומתחדשת (הם מובילים בטיפול במים). החברה גם פועלת בתחום הפסולת המוצקה, מעניקה שירותי מחזור והשבת משאבים וגם מפתחת, מפעילה ובבעלות של מתקני גז לאנרגיה להטמנה. החברה מפזרת עסקיה כך שאין אף לקוח שמייצג יותר מ-5% מההכנסות השנתיות.

החברה, שנכנסה למאה הנוכחית עם הכנסות של 12.5 מיליארד, והפסד של 97 מיליון דולר, סיימה את 2021 עם מכירות ורווח נקי של 17.9 ו- 1.8 מיליארד בהתאמה ורווח למניה של 4.29 דולר ותסיים את השנה עם מכירות של כ 19.8 מיליארד ורווח למניה של כ- 5.7 דולרים כך שהמניה נסחרת לפי מכפיל היסטורי של כ-27 פעם. יקר לחברה שמתעסקת בזבל? חשבונאית ללא ספק ובאתר ה- trefis.com  חושבים אכן שהמניה יקרה והקונצנזוס הוא HOLD.

אבל האמת היא שזו לא "חברה שמתעסקת בזבל" אלא חברה טכנולוגית שמתעסקת לצד האיסוף והסילוק גם במחזור, טיהור וכו' ומובילה גלובלית בתחום שבו הביקוש לשירותיה גדל מהר יותר מיכולותיה לעמוד בביקוש והמשקיעים מבינים זאת. מאז תחילת  2000  (ולמרות מחירי הבועה דאז) עלתה המניה ב-830% (נכון ליום ד') לעומת 159% שעלו מדד ה-S&P והנאסד"ק. מאז תחילת הגאות הנוכחית, תחילת פברואר 2009 עלתה המניה ב-484%, לעומת הנאסד"ק וה-S&P  שעלו ב-665% ו-419% בהתאמה.

מאז התחיל התיקון הנוכחי (נובמבר 2021) ירדה WM ב-10.2%  לעומת 34% ו-205 בשני המדדים המובילים. WM צריך לזכור, לא תסבול במיתון כפי שסובלים רוב מרכיבי המדדים האחרים ולכן היא אחת מאותן מניות שכלולות בהגדרה של "חסינות מיתון". החברה התחילה לחלק דיבידנד ב-1998, אז 2 סנט למניה וכיום היא משלמת 2.6 דולר וצופה להמשיך במגמה הזו.

WM אינה יוצאת דופן בתחום ניהול האשפה שככול שהטכנולוגיה מתקדמת ומגיעה אליו, הופך ל"ניהול שירותים סביבתיים". כל המתחרות דומות בבצוע, כולן מוגדרות כ Defensive stock. אנחנו פשוט מכירים את החברה מקרוב מאז הנפיק אותה הויזנגה. גם כאן  יש סלים רבים כדוגמת VanEck Environmental (סימול:EVX) שכולל את המניות המובילות בתחום. הבעיה, כמו תמיד, שסלי המניות האמריקאים לא כוללים, בד"כ, מניות של חברות שאינן מצפון אמריקה. רוב חברות "הזבל" נכללות גם בסלי המים שהרי טיהור מים זה ביג ביזנס לחברות הללו. האנליסטים, כמובן, שבמהלך 2021 היו בקונצנזוס של Moderate buy עברו ברובם ל-HOLD בתחילת 2022. לדעתי זה יותר בגלל פחד הגבהים שהתחיל אז לחלחל לצד החששות ממיתון.

אני דווקא מסכים עם מה שכתב המשקיע הגדול פיטר לינץ', בספרו המפורסם "One Up on Wall Street", שפינוי פסולת אולי לא נראה מאוד מרגש, אבל זו בדיוק הסיבה שחברות בענף זה יכולות להיות השקעות נהדרות וזה היה לפני ש"גילו" את משבר האקלים והרבה לפני שהבינו שלהתקדמות הטכנולוגיה יש גם צדדים רעים. קרן ההשקעות של מלינדה וביל גייטס אגב אספה לאחרונה מניות WM,  . בסה"כ, למי שבטוח שארה"ב נכנסת למיתון WM וחברותיה זה רעיון לא רע בכלל.

 
 * אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ. העושה במידע הנ"ל שימוש - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. הכתב עשוי להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל

תגובות לכתבה(38):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 22.
    עמחדות?? (ל"ת)
    אנונימי 03/04/2023 00:26
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 21.
    כמה שזכור אמרת לקנות טסלה, מאז ירדה 50% מה אומר עכשיו? (ל"ת)
    משקיף מהצד 28/12/2022 14:12
    הגב לתגובה זו
    4 0
    סגור
  • ירדה יותר מ 50 אחוז ועוד תרד רבות...הוא יכחיש זאת..
    למשקיף(אבקש לפרסם) 28/12/2022 15:38
    הגב לתגובה זו
    3 0
    אינו מבין שהכל מתועד....לא נשכח את הנושא הכאוב של אנרון והעלמותה מעת היית ב קרוב ל 100 דולר. אל תתפלא אם יאשימך שאינך מבין ולא קראת וכולי ויש מצב שאף יקלל את אמא שלך כמינהגו...אם לא יענה או לא יכתוב לעניין יטופל במלוא חומרת הדין....מסור לו דרישת שלום מבמירה השדוד.
    סגור
  • 20.
    או פשוט להיכנס ל spy
    roy 25/12/2022 23:33
    הגב לתגובה זו
    5 0
    קשה לדעת מתי העליות יגיעו ומהיכן
    סגור
  • 19.
    לחכות להיפוך מגמה ברור
    א. מרק 25/12/2022 19:03
    הגב לתגובה זו
    0 3
    אשרי המשקיע שנכון לעכשיו כספו מחוץ לבורסה. כלל ברזל למשקיע מנוסה הוא שלא נכנסים לבורסה יורדת מבלי שיהיה סימן ברור (ואפשר להעזר בניתוח טכני) להיפוך מגמה. פיצות ?! אשפה ?! עדיף 3-4% עם אפס סיכון מסיכול שיכול לקצץ בקלות 20% מהחסכונות.
    סגור
  • טען עוד
  • חד משמעית לא נכון.
    אבקת מרק 27/12/2022 15:14
    הגב לתגובה זו
    5 0
    בתיק דיבידנדים את ה3-4% אתה תעשה כך או כך , אז עדיף שיהיה גם פוטנציאל לתשואה ריאלית מהמניות\תעודות עצמן.
    סגור
  • 18.
    אמנם פינוי ומיחזור אשפה חשובים אבל חברות מים חיוניות (ל"ת)
    ובטח שלא יפגעו 25/12/2022 11:49
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • אתה מכיר מדינה שאוהבת שהזבל שלה נטמן במעמקי האדמה? (ל"ת)
    כגן 27/12/2022 15:14
    הגב לתגובה זו
    5 0
    סגור
  • 17.
    כתבה נהדרת. (ל"ת)
    כגן 25/12/2022 11:00
    הגב לתגובה זו
    5 0
    סגור
  • 16.
    ק ביום ששי (ל"ת)
    אור 25/12/2022 09:41
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • 15.
    דעתך בבקשה על הסל fiw תודה (ל"ת)
    איציק 25/12/2022 04:34
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • First Trust Water ETF (FIW)
    שלמה גרינברג 25/12/2022 12:00
    הגב לתגובה זו
    6 0
    סל שמשקיע ב 36 חברות שבהן המים מהווים את רוב הכנסותיהן. דעתך היא החשובה לא דעתי
    סגור
  • 14.
    הסימול של דומינו פיצה DPZ (ל"ת)
    לידיעת שלמה 25/12/2022 00:03
    הגב לתגובה זו
    2 0
    סגור
  • נכון (ל"ת)
    שלמה גרינברג 25/12/2022 12:01
    הגב לתגובה זו
    7 0
    סגור
  • 13.
    מעניין. (ל"ת)
    הקורא 24/12/2022 16:29
    הגב לתגובה זו
    7 0
    סגור
  • 12.
    תודה רבה ושבת שלום (ל"ת)
    t.elimeleh 23/12/2022 22:06
    הגב לתגובה זו
    8 0
    סגור
  • 11.
    ביל גייטס מושקע כבר הרבה שנים בחברת הזבל הזאת
    שופט רחבה 23/12/2022 19:37
    הגב לתגובה זו
    4 0
    ועכשיו כנראה רכש עוד
    סגור
  • 10.
    שאלה: אם יהיה מיתון מדוע הפיצות לא יפגעו?
    אבי 23/12/2022 17:28
    הגב לתגובה זו
    2 0
    הרי כשיש מיתון אנשים מוותרים על מוצרי צריכה שהם בגדר אקסטרה, ככה שהם יעדיפו לחסוך את ההוצאה הזאת ולהכין בבית. זה ההגיון שלי. מה פספסתי ?
    סגור
  • רק פיצות עם זיתים ייפגעו
    בת אל 25/12/2022 09:46
    הגב לתגובה זו
    12 0
    תזהרו
    סגור
  • בארה"ב פיצה זה לא מותרות.
    רז 24/12/2022 17:47
    הגב לתגובה זו
    7 0
    כנ"ל בירות, חטיפים שוקולד וכו'.
    סגור
  • מוותרים על מסעדות ומתפנקים עם פיצה (ל"ת)
    התשובה פשוטה 23/12/2022 19:36
    הגב לתגובה זו
    9 0
    סגור
  • 9.
    די לבנות על הגב שלנו הרים של שטויות (ל"ת)
    שלמה פרסם 23/12/2022 15:37
    הגב לתגובה זו
    2 1
    סגור
  • שלמה לא מחליט מה לפרסם (ל"ת)
    שלמה גרינברג 24/12/2022 13:35
    הגב לתגובה זו
    8 0
    סגור
  • 8.
    החילונים מממנים אותם לנצח (ל"ת)
    חרדיםצחסינים למיתון 23/12/2022 14:22
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • 7.
    סוף סוף התחלת לדבר על זבל
    משה 23/12/2022 14:11
    הגב לתגובה זו
    0 0
    תקדיש מספר שורות גם ליצרנים
    סגור
  • סוף, סוף? שנים אני כותב על התחום ועל החברה (ל"ת)
    שלמה גרינברג 24/12/2022 13:36
    הגב לתגובה זו
    9 0
    סגור
  • 6.
    תודה רבה שלמה. מעניין מאוד. (ל"ת)
    עמית 23/12/2022 13:03
    הגב לתגובה זו
    12 2
    סגור
  • 5.
    שינוי פרדיגמה?
    אור1 23/12/2022 12:58
    הגב לתגובה זו
    7 3
    אם הגעת עד כדי המלצה על פיצות, זה אומר דרשני. בטח לאחר ימים ספורים לאחר שהסברת מדוע זה אינו זמן טוב לצאת משוק המניות. ענווה לא תזיק, גם לא בטון המתנשא שאתה עונה בטוקבקים לקוראיך- אנא זכור כי בזכותם יש לך פרנסה. שבת שלום
    סגור
  • מי זה אור2?
    שלמה גרינברג 24/12/2022 13:40
    הגב לתגובה זו
    8 1
    1. לא המלצתי על פיצות. 2. שום קורא לא מפרנס אותי. 3. יש לך תמיד אופציה לא לקרוא 4.גם לא כתבתי שזה לא זמן טוב לצאת מהמניות. להבא תקרא גם את הכתבה
    סגור
  • תגובתך מגוחכת. כנראה אינך מבין באמת את הכתבות של שלמה.
    איתן 23/12/2022 17:11
    הגב לתגובה זו
    12 5
    אינך חייב לקרוא את הכתבות, שלדעתי מעולות, כך שלא תרגיש שמישהו מתנשא עליך. חנוכה שמח ושבת שלום.
    סגור
  • כלל אצבע...גמד תרתי משמע לא יכול להתנשא עליך. (ל"ת)
    לאיתן 28/12/2022 09:03
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 4.
    שלמה היקר
    ברוך 23/12/2022 12:34
    הגב לתגובה זו
    3 0
    דעתך מהמאמר הקודם השתנתה (זו לא בושה)? אתה כבר רואה אפשרות של מיתון כתרחיש ראלי? הירידות מאז כתיבת המאמר הקודם ביום שני הם שהשפיעו? או שמא ההבחנה בין העתיד הקרוב (אין כמעט בהיסטוריה יציאה מאינפלציה ללא מיתון כזה או אחר) לעתיד היותר רחוק (ניצחון המהפכה הטכנולוגית על כל הברבורים למיניהם) היא שעשתה את ההבדל, וכפי שכתבתי לך שבוע שעבר. נשמח לתגובתך. חנוכה שמח!
    סגור
  • 3.
    סלי מים
    יהודה 23/12/2022 12:32
    הגב לתגובה זו
    0 0
    כתבה מעניינת כמו תמיד. רשמת שחברות הזבל נמצאות בסלי המים .תוכל לתת דוגמא?
    סגור
  • פשוט תבדוק בגוגל או באתר https://www.etfchannel.com/ (ל"ת)
    שלמה גרינברג 24/12/2022 13:49
    הגב לתגובה זו
    8 0
    סגור
  • 2.
    אחלה כתבה ורעיונות (ל"ת)
    גילי 23/12/2022 12:14
    הגב לתגובה זו
    7 0
    סגור
  • 1.
    מתי לדעתך הפד ישנה המדיניות?
    צח 23/12/2022 12:12
    הגב לתגובה זו
    0 0
    בהמשך לאור הקודם שלך לפיו אתה סבור שהפד ישנה מדיניות, עד מתי להערכתך המשקיעים ימשיכו לסבול? שבת שלום
    סגור
  • כש ה SP יגיע ל 3100 (ל"ת)
    יוסי 26/12/2022 12:17
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • אמצע 2023. (ל"ת)
    כגן 25/12/2022 10:57
    הגב לתגובה זו
    6 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות