התכווצות בפעילות התעשייתית בסין – אבל למה כולם מופתעים
בחודש האחרון הממשלה הסינית הסירה את מגבלות הקורונה וכפועל יוצא התפרצה המגפה. המוני מפעלים נסגרו והיה ברור שתהיה ההאטה בפעילות הכלכלית. והנה מדד מנהלי הרכש בסין נפל לרמה של 47 נקודות מ-48 בנובמבר – הצפי היה ל-48 נקודות, אבל זו היתה הערכה אופטימית מדי של האנליסטים. השאלה הגדולה היא איך הכלכלה החלשה של סין בדצמבר שמשמעותה ירידה בביקושים וגם בהיצעים תשפיע על הכלכלה העולמית?
למעשה, פעילות המפעלים בסין התכווצה זה החודש השלישי ברציפות כשבדצמבר מדובר על הירידה החדה ביותר זה שלוש שנים. משמעות מדד הרכש בסין היא שכל נתון מתחת ל-50 מתאר התכווצות וככל שהוא נמוך יותר כך ההתכווצות חדה ועמוקה יותר.
הנתון של דצמבר מבטא את התפרצות המגפה בהמשך להקלות של הממשל וזאת על רקע ההפגנות של הציבור הסיני. הנתון הזה מגלם את ההאטה אבל לא בטוח שבמלואה. על פי ההערכות יש בסין קרוב ל-20 מיליון איש וקצב ההדבקה עדיין גבוה, כך שיכול להיות שלא כל הרע מאחורינו.
מעבר לירידה בתפוקה ולירידה ברכש, המצב עלול להביא למחסור בעובדים ולהגברת השיבושים בשרשרת האספקה. עד שכבר השווקים הגלובליים התאזנו ובעיות שרשרת האספקה החלו להיפתר, מגיעה הבעיה הזו. בינתיים זה לא משפיע עד כדי כך, אבל חודש-חודשיים נוספים של בעיות בסין שהיא בית החרושת הגדול של העולם המערבי והבעיה תחלחל באופן משמעותי לנתונים הכלכליים של ארה"ב והמערב.
כך או אחרת, במקביל לירידה במדד הרכש, דווח כי מדד הרכש לסקטור השירותים נפל בדצמבר לרמה של 41.6 מ-46.7 בנובמבר. מדובר על מד נמוך במיוחד שהיה בשיעור כזה בפברואר 2020, עם התפרצות המגפה לראשונה.
טסלה סגרה את המפעל בסין בגלל הקורונה
התפרצות הקורונה בסין הביאה את טסלה לסגור את המפעל בשנחאי לכמה ימים. חזרתו אמורה להיות ב-2 בינואר, אם כי הואר ככל הנראה לא יחזור למתכונת מלאה על רקע התחלואה הגבוהה. מדובר בבעיה של ממש לטסלה שכן המפעל חיוני מאוד לשרשרת הייצור של רכבי טסלה ואחראי על כמחצית מייצור רכבי החברה.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
3.הבעיה בעולם זה צמיחה במקוmtlk 01/01/2023 04:43הגב לתגובה זו0 0הבעיה בעולם זה צמיחה באוכלוסיה במקומות ללא תשתיות טובות.ללא מנהל תקין.וללא יכולת ניתוב משאבים בצורה נכונה.הצמיחה זה לא באירופה ארה"ב אלה בהודו פקיסטן נגריה אתיופיה ועוד מקומות שהתשתית בהם קורסת.סגור
-
2.סין בבעיה כפולה ומשולשתאלי 31/12/2022 18:29הגב לתגובה זו1 0הקורונה מכה חזק אבל גם ככה יש שם בעיה דמוגרפית רצינית שתקריס להם את המשק. בנוסף הביקושים העולמים למוצרים הסינים בירידה עקב הריבית והאינפלציה וגם רוסיה ואוקראינה הורידו קניות של מוצרים לא חיוניים כמעט לאפס.וזה בלי מילה אחת על מחסור אדיר במים ובאנרגיה. רק שלא יחרחרו מלחמה עם טאיוואן ודרום קוריאה בגלל כל הבעיות הפנימיות שלהם.סגור
-
1.לא נשאר גם ככה כסף.הכל מתרסק.גם סין גם usa.אכלנו אותה (ל"ת)י 31/12/2022 12:00הגב לתגובה זו0 0סגור