גודל טקסט
זום
ניגודיות
שוקי שפר מנכל אמדוקס
צילום: יחצ

למרות הביצועים הטובים - אמדוקס תפטר 700 מעובדיה, 100 מתוכם בישראל

החברה הציגה תוצאות חיוביות לסוף שנת 2022 בנוסף לכך שהעלתה את תחזיותה ל-2023, האם היא פשוט נהנת לקצץ בעלויות או שמא זה סימן למה שעתיד לבוא בשנה הקרובה? 
מתן קובי | (2)

חברת אמדוקס תצטרף לחברות רבות וגדולות בענף ההייטק ותפטר 700 מעובדיה, המהווים כ-2.5% ממצבת כוח האדם של החברה. בדומה לפיטורים של חודש יולי 2020, אז החברה פיטרה 200 מהעובדים שלה בישראל, 100 מסך המפוטרים בגל הזה יהיו מישראל. לפי הדוחות האחרונים אמדוקס מעסיקה כ-31 אלף עובדים ברחבי העולם ואכן 700 עובדים אינם "פיטורים משמעותיים", אך עצם העניין עלול להצביע על חשש מסויים מפני מיתון בשנה הקרובה.

למרות שבשנת 2022 חברות רבות סבלו מירידה משמעותית בהכנסות והרווחים, אמדוקס הצליחה לשמור על רלוונטיות והציגה תוצאות חיוביות מאוד לרבעון האחרון ובכללי לכל השנה. החברה עמדה ברבעון האחרון בתחזיות האנליסטים גם בשורה העליונה וגם בתחתונה עם הכנסות בסך 1.17 מיליארד דולר ורווח למניה (non-GAAP) של 1.29 דולר, גידול של 7% ו-4% בהתאמה לעומת הרבעון המקביל בשנה שלפני כן. התוצאות של החברה היו כה טובות שהיא סיימה את שנת 2022 עם עלייה של 22% בזמן שמדד הנאסד"ק איבד מעל 30%.

החברה הצליחה להציג תוצאות כאלו בעיקר על ידי שיתופי פעולה עם חברות גדולות ומשמעותיות כמו  AT&T INC , איתה חתמה לא מזמן על חוזה לטווח של חמש שנים לפריסה מהירה של רשת 5G במקסיקו הכוללת שימוש בשירותים והמוצרים של החברה.

בדיוק בגלל כל הנתונים הללו, בנוסף לכך שהחברה צופה צמיחה של 6% עד 10% בהכנסות בשערי מטבע קבועיים ועלייה של בין 8% ל-12% ברווח למניה בשנה הבאה, לא ברור לגמרי מדוע יש צורך בפיטורים. אכן, יכול להיות שהחברה פשוט מאוד רוצה לחסוך בהוצאות השכר שלה כדי לעמוד בתחזיותיה, אך אי אפשר להתעלם מהמצב בשאר המשק.

פלייטיקה למשל נאלצה לפטר 500 מעובדיה בחודש שעבר, 180 מתוכם בישראל. גם בחברות הגדולות ביותר נרשמו צעדים משמעותיים בנוגע לכוח האדם - מטא למשל פיטרה כ-11,000 מעובדיה, כאשר גם פה נרשמו פיטורים בישראל. נכון, כל החברות הללו לא זהות, יש להן מאפיינים שונים והסביבה היא לא בדיוק זהה, אך המגמה היא ברורה ואם המגמה תמשך, יכול להיות שנראה את ארה"ב נכנסת למיתון בשנה הקרובה - ומזה לאמדוקס יהיה קשה להתעלם.

הכלכלנים בבנק הפועלים מאמינים כי הפגיעה בחברות ההייטק עדיין לא נגמרה. בסקירה על השנה הקרובה כתבו הכלכלנים בין היתר כי "החברות הגדולות מצמצמות בכוח אדם בכדי לקזז ירידה בהכנסות ובהוצאות המימון, והסטארט-אפים מצמצמים בכוח אדם בכדי להאט את קצב 'שריפת הכסף'. מקורות המימון שלהם לא התייבשו לחלוטין, והתקווה היא שבשלב מסוים הכלכלה העולמית תחל להתאושש, אבל בינתיים קיצוצי כוח האדם צפויים להימשך".

כמובן שענף ההייטק הוא לא היחיד שנפגע - חברה נוספת שמודיעה היום על פיטורים ואינה מענף ההייטק היא חברת מוקדי השירות טלאול. החברה תפטר כ-400 מעובדיה. הריבית הגבוהה במשק בשילוב עם האינפלציה הגבוהה צפויות להמשיך ולהעיק על חברות רבות ובינתיים לא נראה שיש סוף למגמת הפיטורים.

קיראו עוד ב"גלובל"

תגובות לכתבה(2):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 2.
    גידי 03/01/2023 09:16
    הגב לתגובה זו
    טובים יותר, יוצאי STARTUP שנסדרו או בקשיים. חכם.
  • 1.
    im amazed (ל"ת)
    make it amazing 03/01/2023 09:14
    הגב לתגובה זו