מי אמר - "אם לא הייתי ציוני הייתי מעביר את טבע לארה"ב" ולמה זה חשוב כיום?
אז הולכים למיתון? הסיכויים לדעתנו הולכים וקטנים. נכון, התקשורת ממשיכה לדכא (כמו בישראל),הבנק העולמי מוריד תחזיות וישנם השורטיסטים שמה שהרוויחו עד כה לא מספיק להם, אבל המציאות לא מסכימה. מילא התעסוקה המלאה וההכנסה שמסרבת לרדת שהם כשלעצמם אינדיקטורים של המשך הצריכה, בטח בארה"ב, אבל תקנת ההשקעות בתשתיות שאושרה ב-2021 בסכום של 1.2 טריליון דולרים, לצד התמריצים והמענקים עבור פרויקטים ספציפיים לפליטות אנרגיה נמוכות במסגרת חוק הפחתת האינפלציה בסך 350 מיליארד ו-53 מיליארד דולר סובסידיות לייצור מוליכים למחצה במימון "חוק השבבים", התחילו סוף-סוף לזרום.
אפילו הכלכלן לארי סאמרס משנה דעתו. סאמרס, מהכלכלנים היותר משפיענים בארה"ב אמר השבוע לבלומברג, "הטענה שנכנסים לתקופת סטגנציה שתלך ותחריף ולריבית שתרד בגלל זה, אינה נכונה. הכלכלה חזקה ודווקא מציגה התאוששות ולצד השקעות עתק שמתחילות לזרום תחודש הצמיחה. אני חושב שכפי שאמריקה עשתה כל כך הרבה בעבר, היא מוכיחה שוב את חוסנה הבסיסי, גם כחברה. יותר מכך, הדיקטטורות של סין, איראן ורוסיה הן שתחלשנה".
אנחנו מאמינים שהתחום הטכנולוגי, במיוחד השבבים, הוא המעניין כרגע. הציבור עדיין מאמין שהנגיד ישנה כיוון כי תשואת האגחי"ם שוב בירידה והמניות שוב יתאוששו.
על תעשיית המוליכים למחצה (שוב), אפלייד סמיקונדקטורס (סימול: AMAT) והפספוס הגדול של התעשייה הישראלית: שורשיה של תעשיית המוליכים למחצה, שעוסקת בתכנון וייצור של מוליכים למחצה והתקני מוליכים למחצה ושבאמצעותה מתקדמת המהפכה הטכנולוגית כגון טרנזיסטורים ומעגלים משולבים, בגרמניה של תחילת המאה ה-20. אבל המעגל המשולב התעשייתי הראשון הוצג רק בשנת 1957, "גוף של חומר מוליכים למחצה... שבו כל רכיבי המעגל האלקטרוני משולבים לחלוטין", כפי שכינה אותו המפתח, מהנדס החשמל ג'ק קילבי מחברת טקסס אינסטרומנטס (שגם היה הראשון שפיתח את מחשבון היד ואת המדפסת התרמית). בעבור הפתוח של המעגל המשולב זכה קילבי, 43 שנים מאוחר יותר, ב-2000, בפרס נובל. פריצת הדרך של קילבי, "בעזרתם" של חיל האוויר האמריקאי ונאס"א שמיד הפכו למשתמשים המובילים במעגלים המשולבים, היוו הגשר לתעשיית המוליכים למחצה המודרנית.
ב-1967 יסד הממציא-העתידן-היזם וגאון המחשבים Michael McNeilly בן ה-28 את חברת אפלייד מאטריאלס מתוך ההבנה שהוא יוכל למלא מספר נישות חסרות לתעשיית המוליכים למחצה שהייתה בתנופת פתוח. מקניילי פיתח פלטפורמות ננוטכנולוגיות (טכנולוגיה לתכנון, ייצור ושימוש במכשירים ומערכות באמצעות מניפולציה של אטומים ומולקולות בקנה מידה ננו) לצורך הייצור של שבבי מוליכים למחצה (מעגלים משולבים) וציוד אלקטרוני ואפלייד הפכה במהירות לחברה שהובילה מהפכה בתעשיית המוליכים למחצה כשהציגה, כבר בשנות ה-70, מערכות לייצור שבבים שסייעו לסטנדרטיזציה של תהליך הייצור (חברות נהגו אז לייצר את ציוד הייצור שלהן בעצמן). אלא שלמרות הצלחתה אז התחיל מקניילי להתפרש לתחומים שונים, איבד מיקוד והצמיחה נעצרה. מקניילי פוטר ולמנכ"ל החברה מונה ג'יימס מורגן, מנהל-על בתעשייה ואיש חזון שידע כיצד להוביל את החברה למיקומה הנוכחי, המובילה בעולם לייצור ציוד לייצור מוליכים למחצה.
מבחינת "שרשרת המזון" של תעשיית המוליכים למחצה, אפלייד היא הספקית המובילה גלובלית של ציוד (המערכות שמייצרות את השבבים), בדיקה, שירותים ותכנה לייצור מוליכים למחצה (מעגלים משולבים) לתעשיית האלקטרוניקה. כל רקיק (wafer) המיוצר בכל סוג של שבב טכנולוגיה מתקדמת משתמש במכונות של החברה, כל מי שמייצר שבבי מוליכים למחצה משתמש בציוד שלה. מורגן, שהוביל את החברה 36 שנים (זמן הניהול הארוך ביותר בתולדות ה-500 P&S), עזב ב 2013 ומאז משמש גרי דיקרסון כנשיא ומנכ"ל החברה וזאת לאחר שמינכל את המתחרה KLA-Tencor (סימול:KLAC) ולאחר מכן אתVarian Semiconductor שב-2011 נרכשה ע"י אפלייד.
דיקרסון נבחר, ע"י תעשיית המוליכים למחצה כמנכ"ל המוביל בהישגים ומנהיגות יוצאי דופן בתמיכה בתעשיית המוליכים למחצה. החברה פועלת בשלוש חטיבות: מוצרי מוליכים למחצה, שירותים גלובליים יישומיים ושווקים לתצוגה ושווקים סמוכים ובנוסף יש לה קרן השקעות סיכון גדולה. לחטיבת השווקים לתצוגה ושווקים סמוכים יש, מאז 2006, חברת בת, חטיבת הפתרונות לאנרגיה וסביבה. החטיבה מספקת מוצרים בתחום ציפוי זכוכית ואתרי אינטרנט וציוד לאנרגיית שמש.
החברה סיימה את 2022 (אצלם השנה מסתיימת ב-30.10) עם מכירות, רווח תפעולי ונקי של 25.8, 7.8 ו-6.53 מיליארד דולרים או 7.7 דולר למניה, עליות של 11.3, 8 ו-19 אחוזים לעומת 2021. שני שליש מההכנסות ב-2022 הגיעו מציוד לייצור ובדיקת מוליכים למחצה, 12% משירותים גלובליים ו-3% מהחטיבות האחרות. נכון לשבוע שעבר 18 אנליסטים ממליצים ב"קניה" ו-8 ב"החזק". בינואר 2022 הגיעה המניה לשיא כול הזמנים של 167 דולרים. AMAT להזכירכם הייתה בין הכוכבות הגדולות של בועת 2000 ו"הובטח" אז למשקיעים שלעולם לא תצליח לשבור את השיא "המטורף" דאז (50 דולר). באוקטובר האחרון נפלה ל-71$, ירידה של 58% מהשיא ומאז עלתה ב-52% ל-110 דולר. אתר המרקטביט שלדעתנו צריך להיות אחד המועדפים על המשקיעים, כלל השבוע את מניית AMAT כאחת משבעת המניות המומלצות ע"י "בכירי האנליסטים" (אנליסטים בדירוג הגבוה של הישגים) ל-2023. אתר הערכת המניות, trefis (שגם הוא מומלץ למעקב) מעריך את שווי המניה על 124 דולר, הערכה שהם מחזיקים מאז אוגוסט אז נסחרה המניה ב-86 דולר.
AMAT נמצאת ב-122 סלי השקעה בארה"ב ובכל סלי הטכנולוגיה הגלובליים. תמצאו את המניה במקום מכובד בכל סלי המוליכים למחצה (SOXX, SMH, PSI, USD ואחרים), בסל הננו-טכנולוגי המעניין TINY, סלי הטכנולוגיה וה-IT למיניהם, ב-QQQ ועוד. המתחרות הגדולות הן AVGO, QCOM, AMD, TXN ועוד.
אנחנו, כידוע, מעדיפים בעיקר סלי מוליכים למחצה. הקשר הישראלי לתעשייה וההחמצה הגדולה: בדצמבר הודיעה אפלייד מטיריאלס העולמית על פריצת דרך בתחום טכנולוגית ה-eBeam טכנולוגיית הדמיה שמבוססת על קרן אלקטרונים. הטכנולוגיה החדשה פותחה בישראל, בה פועלת תת החטיבה שנקראת
PDC ( Process Diagnostics and Control). פריצת הדרך הטכנולוגית של אפלייד מטיריאלס תאפשר ליצרניות השבבים להאיץ את תהליכי הפיתוח והייצור שלהן באמצעות הטכנולוגיה. יצרניות השבבים משתמשות בטכנולוגיית eBeam כדי לזהות ולאפיין פגמים שמפאת גודלם אינם ניתנים לזיהוי על ידי מערכות אופטיות. מציאת פגמים על פני השטח או מוסתרים בעומק הופכת למאתגרת יותר ויותר ככל שיצרניות השבבים משפרות את ביצועי השבבים על ידי מזעור.
אפלייד השיגה שתי פריצות דרך: הראשונה, שימוש בחומרים ייחודיים שפותחו במיוחד בכדי להפחית את נוכחותם של מזהמים והשני תהליך אוטומטי לניקוי עצמי. המערכות המתקדמות לבדיקה ובקרה, המפותחות ומיוצרות בישראל, מאפשרות ללקוחות הגלובליים של החברה לייצר שבבים באופן חכם, מהיר ויעיל יותר וכך להבטיח המשך קידמה טכנולוגית בכל תחום. כיום, כמעט כל שבב בעולם עבר בתהליך הייצור דרך המכונות תוצרת כחול-לבן של אפלייד. מנכ"ל אפלייד, גארי דיקרסון, אמר שהפעילות בישראל היא אחד ממנועי הצמיחה הגדולים של החברה.
ההחמצה של ישראל: מה שמפליא בתמונה הכוללת של מהפכת הטכנולוגיה הוא שלמרות העובדה שחלק גדול מהחדשניות והשיבושים שהביאה המהפכה (בתחומים כמו הטיפול במים, האנרגיה החילופית, החקלאות, הציוד הרפואי, העברת אינפורמציה, הסייבר ועוד) התחילו בישראל שבה, בין מוסדות המחקר (כמו וויצמן, וולקני ואחרים), האוניברסיטאות והמערכת הביטחונית, מתבצע מחקר ופיתוח מהמתקדמים בעולם, לא התפתחו חברות גלובליות מובילות, לא מצאנו ברשימת הדירוג של פורבס אפילו אחת. טבע (סימול:TEVA) הייתה פעם והאמת היא ששאלנו בזמנו את אלי הורוביץ ז"ל מה הסיבה? ושלושת "האשמים" לדעתו היו, סביבת עסקים לא ידידותית, חוסר במנהלים בעלי היכולת להוביל להיווצרות של חברה כזו ותרבות האקזיט. הורוביץ היה מאוד בוטה, "אם לא הייתי ציוני", אמר, "הייתי, לאחר רכישת למון בפנסילבניה, מעביר את טבע לארה"ב".
לטאיוואן יש 2 חברות בין "מאה הגדולות בעולם", שתיהן בתחום המוליכים למחצה. הכיצד? כי המדינה בחרה בתחום, בסוף שנות ה-80, כפרויקט לאומי. בישראל הבינו את חשיבות המעגל המשולב כבר בשנות ה-70 של המאה הקודמת והיו אנשים בישראל שהתחילו ללכת בכיוון. היה מייסד אלרון עוזיה גליל ז"ל שב-1981, בניגוד לכול דעות המומחים, הקים את חברת אופטרוטק במטרה לפתח מערכות אופטיות אוטומטיות לבדיקת מעגלים מודפסים. ב-1984 הנפיקה בר-סטרנס את החברה בנאסד"ק בהצלחה מרשימה.
אופטרוטק התמזגה, ב-1992, עם מתחרתה אורבוט וכך לימים נוצרה אורבוטק שלמעשה "התחרתה" באפלייד אבל ב-2018 אורבוטק שנמכרה ל-KLA. עוזיה גליל לא היה היחיד שהבין ש"אוצר תעשייתי חשוב מתפתח בישראל". ב-1983 הקים ד"ר לוי גרצברג, יועץ לזירוקס ולאינטל, את חברת צורן בעזרתו של עוזיה גליל ששימש כיו"ר. צורן למעשה הייתה מעצבת שבבים ועשתה אקזיט ב-2011 (כיום חלק מקוואלקום). גם הפרופסור לפיזיקה מעשית בטכניון, דב פרוהמן הבין את היכולת הישראלית והחשיבות של התחום והביא לארץ, בסוף שנות ה-70, את אינטל.
וגם הד"ר לפיזיקה גיורא ירון, שעשה דוקטורט אצל פרופסור פרוהמן ולימים עבד כפיסיקאי בחברת National Semiconductor (מחלוצות תעשיית המוליכים למחצה בארה"ב והיום חלק מטקסס אינסטרומנט) ושכנע, ב-1984, את החברה להיכנס לישראל וגם הקים בעצם את טאוואר כששיכנע את ראשי מגדל העמק להקים במקום את המפעל.
ויש עוד מאמינים שהובילו את הדרך - היה דוידי גילה שהקים את DSPG שאינטל רכשה ב-1999 ושממנה נולדה אדיוקודס וכמובן דב מורן שב-1989 הקים את אם-סיסטמס והביא לעולם את הדיסק-און-קי.
בטאיוון של שנות ה-80 ותחילת ה-90 לא היו שום התחלות מהסוג שהיו בישראל, לבטח לא היו אנשים ברמה שהיו בישראל. חברת המעגלים המשולבים הגדולה בעולם, Taiwan Semiconductor (סימול:TSM) נוסדה ב-1987 ע"י מוריס צ'אנג שלמעשה ובתמיכת הממשל, עשה בדיוק את מה שעשה אלי הורוביץ בטבע (ללא תמיכת הממשל), איחד את כל "בתי היציקה" למעגלים בטאיוואן ורכש ידע בעיקר בארה"ב. אם לטאיוואן היו אנשים ומפעלים כפי שהיו בישראל, לפני שיסד את TSM, היה משתלט וורטיקלית על כל תעשיית השבבים הגלובלית. יותר מכך, אם לאדם בשיעור קומתו של ראסל אלוונגר (שהגיע לטאוואר מאפלייד) היתה ההזדמנות והוא לא היה צריך להילחם שנים כדי להציל את החברה מפשיטת רגל וגם היה פועל בסביבה ידידותית, אין לנו ספק שטאוור הייתה המתחרה הגלובלית הגדולה של TSM. את ההזדמנות הזו הפסדנו וגם ההזדמניות בתחומים כמו דפוס הדיגיטלי, אנרגיית שמש, רפואה דיגיטלית, מים ולבטח תוכנה.
אבל עדיין ישנם תחומים כמו בינה מלאכותית, ציוד רפואי שהתשתיות בישראל (כוח אדם, מעבדות ואין ספור סטארטאפים) מובילות ואם ממשלת ישראל תגבה תחום או שניים כפרויקט ממלכתי (כפי שממשלת טאיוואן עשתה במוליכים למחצה) יכולים לייצר כמה וכמה חברות ענק מובילות. שר המדע מבין את הנושא ויכול לעשות לעצמו "שם" אם חברת בינה מלאכותית גדולה תצא מישראל, הבינה רק מתחילה להתמזג, אז הדלת פתוחה ואנשים מתאימים יש כאן בשפע.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
17.שלמה שלום,האם היגענו לתחתית? איך מזהים ? כך נתחיל לאסוף (ל"ת)יותם 18/01/2023 11:34הגב לתגובה זו0 0סגור
-
16.אחרי הנאום של הנשיאה הכורסה היתאוששה ומראה סימני חיות (ל"ת)יותם 16/01/2023 21:01הגב לתגובה זו0 0סגור
-
15.איך מזהים גל עולה ירוק ,יש גם גל עולה של שינאה וטימטום (ל"ת)יותם 16/01/2023 13:29הגב לתגובה זו0 0סגור
-
14.אחרי סוף שבוע מכוער היום יש ירוק בעניים לעם ישראל (ל"ת)יותם 15/01/2023 20:55הגב לתגובה זו4 0סגור
-
13.שלמה ,איך אחרי הפגנת השמאל הבורסה עולה והשמש זורחת ? (ל"ת)יותם 15/01/2023 20:49הגב לתגובה זו1 0סגור
- טען עוד
-
כי ההגיון זורח ועולה, ואותו לא אפשר לעצור.אבקת מרק 16/01/2023 07:24הגב לתגובה זו4 0.סגור
-
12.שלמה - בקשהעידן 15/01/2023 18:19הגב לתגובה זו4 0א. בגלל שהרבה פעמים (ובצדק רב) אתה מפנה את הקוראים לעבודת מחקר עצמית וקבלת החלטות באופן עצמאי, זה יהיה לתועלת ממש גדולה אם פעם תקדיש מאמר על אתרים רציניים ומוסמכים לחיפוש והחלטת קבלת מושכלת על פיהם. יש כידוע אין סוף, וחכם ומומחה ובעל נסיון עשיר כמוך, יכול לעזור מאוד בלדעת מי מוסמך, ומה ההבדל בין המוסמכים. ב. שבוע שעבר שאלו אותך על CRM באופן כללי, והאם יש הצדקה להחזיק בואפן ישיר לא דרך ETF. בכוונה התעלמת?סגור
-
לעידןשלמה גרינברג 16/01/2023 09:35הגב לתגובה זו7 0ברור שלא בכוונה. ראשית כתבתי על CRM מספר פעמים בעבר וגם דעתי לגבי אחזקה ישירה ברורה. לגבי אתרים רציניים אני, מפעם לפעם, כולל בכתבה זו, מציין אתרים שלדעתי מעולים אבל לא מעבר לכךסגור
-
לשלמה - ראשית תודהעידן 16/01/2023 14:18הגב לתגובה זו2 0גוללתי ולא מצאתי איזו התייחסות ממוקדת ומיוחדת לCRM, מעבר לאיזוכרים אגביים. אשמח להפניה אחרת.סגור
-
תגיד שלמה חייב לך משהו ?גולש 16/01/2023 09:01הגב לתגובה זו1 2עובד אצלך ?סגור
-
ל"גולש" - כמה בערות???עידן 16/01/2023 14:14הגב לתגובה זו2 0הכותר היה "בקשה" וכך הניסוח, ואתה מבין בכ"ז שהיתה כאן דרישה. באיזו דסלקציה אתה מאובחן? אמור מעתה - "גולש" = גוּלַש, ראש גוּלַש!סגור
-
כמה סוגי דיסלקציה אתה מכיר..ומה הקשר של המילהלעידן ה"חכם" 18/01/2023 16:57הגב לתגובה זו1 0כאן לעניינינו?סגור
-
11.אורמד פארםאילנה 15/01/2023 13:35הגב לתגובה זו0 0רק לדעת שעל כל מכירה מישהו קונה......................סגור
-
10.אורמד פארםשמוליק 15/01/2023 13:29הגב לתגובה זו0 0זהו מה שהיה היה. צריך להסתכל קדימה ובאופטימיות.סגור
-
9.אורמד פארםחכם 15/01/2023 13:17הגב לתגובה זו0 0לדעתי החכמה זה פחות או י ותר קצה הירידה 80 מינוס סך הכלסגור
-
8.תעבירו את טבע לאן שתרצו ותחזירו את הפטנט והתמלוגיםדויד - הצבר 14/01/2023 14:41הגב לתגובה זו0 0תחזירו את התמלוגים והטבות המס ותעפו מישראל. התחרות נפגעה אנושות וחברות לא יכולות להכנס לישראל בגללכם.סגור
-
7.שלמה, אני אוהב אותך.כגן 13/01/2023 16:06הגב לתגובה זו19 2בריאות ואריכות ימים.סגור
-
לא הבנתי כי אין ניקוד (ל"ת)אנונימי 14/01/2023 00:13הגב לתגובה זו0 1סגור
-
לא הבנת כי אתה אנאלפבית (ל"ת)גוס 16/01/2023 09:01הגב לתגובה זו4 0סגור
-
6."שר המדע מבין..." - ????? (ל"ת)פלורליסט 13/01/2023 14:02הגב לתגובה זו5 4סגור
-
5.הציונים של היום לא חיים בצפון תל אביב וצהלה.הם ביו"שאורנה 13/01/2023 12:47הגב לתגובה זו22 16ובנגב והגליל. את כל משאבי המדינה להעביר רק לשם. שתל אביב תירקבסגור
-
מתי תהיו בני אדם נורמלים ולא פוסטמות?עוד טיפשה מימין. 15/01/2023 18:47הגב לתגובה זו0 3בזכות ת"א ושלוחותיה את חיה. רוב הצמיחה בישראל נובעת מהמוחות הגאונים שנמצאים במרכז. בלעדי ת"א, אין קיום למדינה הזאת. ת"א היא הלב הפועם של ישראל, וכולם בארץ ניזונים למעשה ממנה. אנשים חילונים טובים שתורמים המון למדינה וצמיחתה.סגור
-
אוי, את באמת עם הארץ בורה גמורהסמי אסולין 15/01/2023 16:52הגב לתגובה זו4 0זה מה שיש לך להגיב בעליבותך.. אם ת"א תרקב יו"ש והנגב לא יתקיימו. אפשר להיות ימני אבל לא עם הארץ.סגור
-
יש לפרק את ההתנחלויות בשומרוןאליקים 14/01/2023 10:02הגב לתגובה זו2 43מזיקותסגור
-
בדיוק להיפך. חרבות התנחלויות ויישוב יהודה ושומרון שם ה (ל"ת)שושי 14/01/2023 19:52הגב לתגובה זו7 1סגור
-
מה שמזיק זה בולשביקים בתקשורת. כאן ובארצות הברית. (ל"ת)כגן 14/01/2023 15:29הגב לתגובה זו7 1סגור
-
יש לפרק אנשים אנטי ציונים כמוך (ל"ת)דויד - הצבר 14/01/2023 14:42הגב לתגובה זו6 1סגור
-
4.eft חדש בשם Jepi לדיבידנדיםריקה 13/01/2023 12:28הגב לתגובה זו1 1שלמה מכיר את הetf הזה ..מחזיק חברות ממש חזקות ויציבות שעל רבות מהן אתה כותב.התעודה מחלקת 11% דיב' לדעתך sustainable ?? תודה שלמה יקרסגור
-
הדיבידנד שם גבוה באופן שלא מניח את הדעת. (ל"ת)רז 14/01/2023 15:30הגב לתגובה זו6 0סגור
-
נכון אבל תראה איזה חברות שם (ל"ת)רז 16/01/2023 09:02הגב לתגובה זו0 0סגור
-
קח כמה סלי דיבידנד שלא מסיימים את השנה במינוס -רז 16/01/2023 13:00הגב לתגובה זו3 0Spyd Schd Fdl Rdiv Hdv sphdסגור
-
אין שם שום דיבידנד - עבודה בעינייםחארטה 14/01/2023 21:09הגב לתגובה זו8 0המניה ירדה 11 אחוז ב 12 החודשים האחרונים וחילקה 11 אחוז דיבידנד. אפס רווח ולמעשה הפסד כי ממשלת ארצות הברית לקחה רבע מהדיבידנד שחולק כמס.סגור
-
עוד תקןפה טובה לאיסוף מניות וגם הרבה חודשיםאז הוא אומר 13/01/2023 16:13הגב לתגובה זו10 0ולא לברוח בשום אופן משוק המניותסגור
-
מתחילה תקופת עליות שתהיה טיפין טיפין (ל"ת)צדיק 14/01/2023 19:53הגב לתגובה זו6 0סגור
-
3.מניית afrm שלמה מכיר ? ריווחית וצומחתאראל 13/01/2023 12:25הגב לתגובה זו1 0ירדה 85% למה ?תודהסגור
-
מכיר היטבשלמה גרינברג 13/01/2023 15:32הגב לתגובה זו10 0הבעיה עם החברה (וזו בעיה של פלטפורמות מסחר רבות) היא העלויות תפעול. תבדור ההכנסות וההוצאות בשנים האחרונות ותגלה שההכנסות עלו מהר אבל ההפסד התפעולי הרבה יותר מהר. למה ירדה כך? השאלה הנכונה היא "מדוע עלתה כ"כ ב 2021. היא עלתה כיוון שהמשקיעים, ב 2020-21, האמינו שקצב העליה בהכנסות יהיה מהיר מקצב העליה בהוצאות אלא שלא לקחו בחשבון את העלאות הריבית. תבדוק המתחרות ותראה שכך קרה לכולןסגור
-
תודה רבה על התגובה שלמה (ל"ת)אראל 16/01/2023 09:03הגב לתגובה זו3 0סגור
-
2.תודה רבה שלמה. מעניין מאוד. (ל"ת)עמית 13/01/2023 12:23הגב לתגובה זו18 0סגור
-
1.חצי מילדיי ישראל כיום לא מכירים חשבון בסיסי או ציונות (ל"ת)אריה גפני 13/01/2023 11:10הגב לתגובה זו12 17סגור
-
המציאות מסתכלת על הטוקבק הזה וצוחקת.יהב 13/01/2023 16:08הגב לתגובה זו18 3מוזמן לספר למקימי הסטארטאפים בארץ, ברמה הכי גבוהה ובכמות הכי גבוהה בעולם המערבי, שהם לא יודעים חשבון בסיסי.סגור
-
חצי בחצישמואל 14/01/2023 19:01הגב לתגובה זו0 3כל אחד מתכוון לחצי אחר של ילדי ישראלסגור
-
אם זה היה באמת חצי ולא בקושי 20% מהציבור, זה היה משתקףיהב 16/01/2023 13:01הגב לתגובה זו3 0בתוצאות הבחירות.סגור
-
הכי טוב שכל אחד ידאג לחצי שלו.. ולא יחנך את החצי השני (ל"ת)יוסי 15/01/2023 15:04הגב לתגובה זו0 0סגור