"תיווצרנה הזדמנויות טובות כניסה יותר לשוק הנחושת"
לאחרונה עלה מחיר הנחושת אל מעל ל-9,000 דולר לטון. קרסטן מנקה, ראש מחקר הדור הבא בבנק ניהול העושר יוליוס בר, מדבר על התאוששותה של המתכת ואומר כי ""הודות להסרת הגבלות הקורונה של סין והתקוות להתאוששות כלכלית, המחירים של הנחושת הגיעו למעל 9,000 דולר לטון. בעוד שמדדי ניידות כמו תנועת הרכבת התחתית אכן מראים שיפורים משמעותיים, איננו מאמינים שזה יתורגם בהכרח לצריכת נחושת גבוהה בהרבה.
"לתפיסתנו, ההתאוששות נובעת בראש ובראשונה מכך שהמפעלים בסין נותרו פתוחים כמעט כל הזמן, כאשר התפוקה של מוצרים המכילים נחושת כמו מכוניות, מזגנים ומוצרים ביתיים אחרים עלתה ביותר מ-5% במהלך 2022. עם זאת, על רקע ההאטה במכירות, הדבר הוביל לעלייה במלאי, שעלול להיגמר בחודשים הקרובים עם חזרתם של הצרכנים הסינים לחנויות. זאת, במיוחד עבור שוק הנדל"ן החשוב, המהווה כרבע מהביקוש לנחושת הסינית. אנחנו לא מצפים להתאוששות חזקה, שכן המוקד של הצעדים שהוכנסו הוא יותר על ייצוב מפתחי הנדל"ן הנאבקים מאשר על גירוי בניית נכסים. מכאן, אנו מאמינים כי ההתאוששות במצב הרוח בשוק לא תגרור התאוששות בביקושים באותה המידה.
"בהתייחס לפעילות מכרות הנחושת, אנו צופים ש-2023 תהפוך לשנה שנייה ברציפות של צמיחה בהיצע המכרות מעל הממוצע, כאשר פרויקטים והרחבות שנדחו במהלך המגפה יגיעו לשוק. יחד עם התחזית המושתקת למדי לצמיחת הביקושים, לא רק בסין אלא בכל העולם, אנו רואים שוק נחושת מסופק מספיק השנה ומאמינים שהראלי האחרון הלך מהר מדי רחוק מדי. לפיכך, אנו ממליצים לא לרדוף אחרי הראלי, שכן אנו משוכנעים כי במהלך השנה ייווצרו הזדמנויות כניסה טובות יותר ליהנות מהתחזית המבנית המשכנעת מאוד של הנחושת".
לפני כשבועיים החליט משרד הכלכלה לחסום את השוק ליבוא כבלי נחושת מטורקיה ל-5 שנים נוספות על ידי המשך הטלת מס בשיעור של 14.5%. המשמעות היא שחברות ישראליות בענף ייהנו מהמשך שמירה על מחיר גבוה יותר, מאחר שכאשר מטילים מס גבוה - הרבה פחות משתלם לייבא מחו"ל.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה