לקראת פתיחת שבוע המסחר בוול סטריט - האנליסטים מנתחים

ביום רביעי יפורסמו נתוני מדד המחירים ליצרן שצפוי לרדת ל-6.8% בראייה שנתית ולמינוס 0.1% בראייה חודשית; מורגן סטנלי, גולדמן זאקס, יונייטד איירליינס ונטפליקס יפרסמו השבוע את דוחותיהם
 | 
telegram

שבוע המסחר בוול סטריט ייפתח מחר (שלישי) לאחר שחופשה היום לרגל יום מרתין לותר קינג. השווקים עדיין נמצאים בעלטה וקשה עדיין להגיד האם, מתי או כיצד תתממשנה נבואות הזעם על מיתון כבר ברבעון הנוכחי.

ביום שישי האחרון החלו הבנקים לפרסם את דוחותיהם לשנת 2022 - סיטיגרופ רשם רווח של 2.5 מיליארד דולר, או 1.16 דולר למניה, מעט מעל הציפיות ל-2.3 מיליארד דולר, או 1.14 דולר למניה. ההכנסות, לעומת הרבעון המקביל טיפסו ב-6% ל-18 מיליארד דולר, כשהתחזית היתה ל-17.9 מיליארד דולר. בנק אוף אמריקה דיווח על הכנסות של 24.5 מיליארד דולר ברבעון הרביעי של 2022, ורווח של 7.1 מיליארד דולר (85 סנט למניה).

השוק האמריקאי עדיין חלש. האינפלציה אמנם יורדת כמצופה אך נראה כי נדרשות פעולות נוספות של הפד' לצינון השוק שכן שוק העבודה מסרב להתקרר כפי שבכירי הבנק היו רוצים. התקררות שוק העבודה היא הכרח עבור דיכוי האינפלציה ולשם הבנק המרכזי חותר, חרף המודעות למחיר הכבד שזה ייגבה מהשווקים ומהמשקיעים.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

בבנק אוף אמריקה גם צופים עליית מחירים משמעותית בשוק המזון במחצית הראשונה של השנה שתביא לעלייה במניות החברות הקמעונאיות. לדבריהם, המניה היחידה שמעניינת כרגע היא "קרפור" (לכתבה המלאה).

נתונים שצפויים להתפרסם השבוע:
מחר (שלישי) - מדד הייצור של האמפייר סטייט (תעשיית ניו יורק), שיעור האבטלה בבריטניה.
רביעי - מדד המחירים ליצרן שצפוי לרדת ל-6.8% בראייה שנתית ולמינוס 0.1% בראייה חודשית, מחירי התפוקה PPI (דצמבר), האינפלציה באירופה שצפויה להישאר על 9.2%, האינפלציה בבריטניה שצפויה לרדת מעט ל-10.5%.
חמישי - התחלות ואישורי בנייה, מספר דורשי העבודה, סקר פילדלפיה.
שישי - מספר הבתים שנמכרו (יד שנייה).

דוחות השבוע:
מחר (שלישי) - המשך דוחות הבנקים: מורגן סטנלי, גולדמן זאקס וגם יונייטד איירליינס.
חמישי - נטפליקס ו-The Procter & Gamble.

יוני פנינג, אסטרטג ראשי חדר עסקאות בבנק מזרחי טפחות מוסר כי "בהתאם לציפיות, האינפלציה השנתית בארה"ב סיימה את 2022 ברמת 6.5%. גם בראייה חודשית, מנוכת עונתיות, המדד איבד 0.1% ראויים לציון. אינפלציית הליבה, אשר גם היא מעוררת עניין אצל הפד, רשמה את ההתמתנות השלישית ברציפות, לרמת 5.7%. הפעם ה-BLS ציינה כי מחירי הדלק היוו את התורם המשמעותי ביותר בפער לירידה בכל הסעיפים, ויותר מניטרלו עליות במחירי הדיור. מחירי הדיור עלו ב-0.8% ניכרים במהלך החודש – מהלך מפתיע בהתחשב במיעוט חידושים של חוזי שכירות בחורף, דבר אשר יקשה על התמתנות האינפלציה בהמשך.

"עוד צוין כי מחירי המזון עלו ב-0.3% במהלך החודש. נעיר כי נתון זה מתפרסם לאחר זינוק חריג במחירי הביצים, עקב קיטון בכמות העופות עקב התפרצות שפעת העופות במדינה. בצד הדיפלציוני, לאחר עליות של 5.9% בשנה האחרונה, במונחים מנוכי עונתיות, מחירי הרכבים החדשים רשמו ירידה של 0.1% החודש. בהתאם לאינדיקציות, במה שיכול להוות סמן חשוב מאוד להתפתחות האינפלציה בהמשך. מחירי הרכבים המשומשים, מאידך, ממשיכים את מסעם דרומה, עם ירידה של 2.5%, המסכמת כמעט 9% בשנה האחרונה".

יונתן כץ וכלכלני לידר שוקי הון מוסרים כי "בדצמבר נתוני האינפלציה היו בהתאם לצפי. סך הכול האינפלציה ירדה ב-0.1% והתמתנה ל-6.5% מ-7.1%. אינפלציית הליבה עלתה ב-0.3% (בהתאם לציפיות) ועלתה ב-7.5% שנה אחורה (התמתנות מ-6%). עקב ההאצה במחירי השכירות, מחירי השירותים עלו ב-0.5% (האצה מ-0.4% בנובמבר), זאת לעומת ירידה של 0.3% במחירי המוצרים (במדד הליבה). פאוול הדגיש בעבר שחזית המאבק באינפלציה מתרכזת במחירי השירותים אשר מושפעים מלחצי שכר (בעיקר).

"מה תרם לירידה באינפלציה? מחירי האנרגיה ירדו ב-4.5%, מחירי המזון עלו "רק" ב-0.3% (השיעור הנמוך ביותר ממרץ 21), מחירי מכוניות המשומשות ירדו ב-2.5%, ומחירי הנסיעות לחו"ל ירדו ב-3.1%. מחירי השכירות בחוזים מתחדשים עלו ב-0.8%, הקצב המהיר ביותר בשלושת החודשים האחרונים. פאוול מצפה להתמתנות בסעיף זה מאמצע השנה (לפי ההתמתנות במחירים במודעות באתרי האינטרנט), אך בינתיים מסתמנת מגמה של האצה. חשוב להדגיש שלמרות ההתמתנות במחירי השכירות במודעות באתרי אינטרנט, מפברואר 2020 (ערב הקורונה) מחירי השכירות לפי המודעות עלו יותר ממחירי השכירות ב-CPI. משמעות הדבר: הרגיעה במחירי השכירות במדד המחירים לצרכן עוד רחוקה.

"משמעויות: מדד דצמבר לא מבשר על התמתנות ברכיבי האינפלציה אשר חשובים כעת לפד': מחירי השכירות ומחירי השירותים למעט השכירות. למרות שמדד דצמבר תומך בהעלאת ריבית נוספת של 0.5% הציפיות בשוק הן ל עלייה מתונה יותר של 0.25%, זאת על רקע סימנים להתמתנות בפעילות הכלכלית (לפי הירידה במדדי מנהלי הרכש)".

מבנק הפועלים נמסר: "מחירי הסחורות שבו למגמת עלייה, אולי על רקע האפשרות שפתיחת סין תגדיל את הביקושים העולמיים לסחורות בכלל ונפט בפרט. מחיר חבית נפט מסוג ברנט עלה בכ-8.5% לרמה של 85 דולר, ומדד כלל סחורות האנרגיה עלה 6.6%. מדד מחירי כלל הסחורות רשם עלייה שבועית של 3.9% ומדד מחירי המתכות התעשייתיות עלה 7.2%.

"ארה"ב: האינדיקטורים הכלכליים מפתיעים לחיוב- עלייה במדד אמון הצרכנים של אוניברסיטת מישיגן. האומדן הראשון למדד אמון הצרכנים של אוניברסיטת מישיגן עלה בינואר מעבר לציפיות לרמה של 64.6 נקודות, לעומת רמה של 59.7 נקודות בדצמבר. עלייה בולטת נרשמה ברכיב השוטף אך גם רכיב הציפיות עלה החודש. הציפיות לאינפלציה לשנה קדימה ירדו הוסיפו לרדת לרמה של 4%, התמתנות ניכרת לעומת רמה של 5% במדד אוקטובר. הציפיות לטווח הארוך (חמש עד עשר שנים) נותרו ללא שינוי בשיעור של 3% לשנה.

"התמתנות האינפלציה והציפיות לאינפלציה, כמו גם החששות ממיתון, הביאו לירידה בשבוע האחרון בתשואות לפדיון על אג"ח ממשלת ארה"ב. התשואה לשנתיים ירדה מ-4.28% ל-4.22% לשנה, והתשואה לעשר שנים ירדו מ-3.56% ל-3.50%. נזכיר שהתשואה לעשר שנים הייתה 3.83% בסוף שנת 2022. הציפיות לאינפלציה לעשר שנים, הנגזרות משוק ההון, ירדו מעט מ-2.21% ל-2.18%, שיעור נמוך יחסית".

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות