סונדאר פיצאי גוגל GOOGLE
צילום: Maurizio Pesce, flickr

בתגובה ל-ChatGPT - גוגל משיקה צ'אטבוט משלה

גוגל הכריזה על טכנולוגיית בינה מלאכותית חדשה לשיח בשם "Bard"; החברה תפתח תחילה את Bard ל"בודקים מהימנים" לקראת הפיכתו לזמין יותר לציבור בשבועות הקרובים
דור עצמון |

ענקית הטכנולוגיה גוגל GOOGLE הודיעה על טכנולוגיית צ'אטבוט של בינה מלאכותית (AI) בשם "Bard" שהחברה תתחיל להשיק בשבועות הקרובים. Bard יתחרה ישירות עם המתחרה ChatGPT, שירות AI שנוצר על ידי OpenAI.

Bard מופעל על ידי מודל השפה הגדול של החברה LaMDA (קיצור של Language Model for Dialogue Applications). גוגל תפתח את טכנולוגיית השיחה ל"בודקים מהימנים" לפני הפיכתה לזמינה יותר לציבור.

בשבוע שעבר דווח שגוגל בודקת כמה מהתכונות הללו עם עובדים כחלק מתוכנית "קוד אדום" כתגובה ל-ChatGPT, הצ'אטבוט הפופולרי שמגובה בחלקו על ידי מיקרוסופט MICROSOFT . הם כללו צ'אטבוט בשם "Apprentice Bard", כמו גם עיצובים חדשים לשולחן העבודה כמו חיפוש שניתן להשתמש בו בפורמט של שאלות ותשובות.

"בקרוב נראה בחיפוש תכונות המופעלות על ידי AI שמזקקות מידע מורכב ונקודות מבט מרובות לפורמטים קלים לעיכול, כך שנוכל להבין במהירות את התמונה הגדולה וללמוד יותר מהאינטרנט: בין אם זה מחפש נקודות מבט נוספות, כמו בלוגים של אנשים שמנגנים גם בפסנתר וגם בגיטרה, או להעמיק בנושא דומה", כתב המנכ"ל סונדאר פיצ'אי.

החברה נתנה דוגמה לשימוש ב-Bard כדי לפשט נושאים מורכבים, כמו הסבר תגליות חדשות מטלסקופ החלל ג'יימס ווב של נאס"א לילד בן 9. בדיקות המוצר באות לאחר פגישה בהן העובדים העלו חששות לגבי היתרון התחרותי של החברה ב-AI, לאור הפופולריות הפתאומית של ChatGPT, טכנולוגיה הנתמכת כאמור על ידי מיקרוסופט.

מנהל הבינה המלאכותית של גוגל, ג'ף דין, אמר לעובדים באותה תקופה שלחברה יש הרבה יותר "סיכון מוניטין" במתן מידע שגוי ולכן היא נעה "באופן שמרני יותר מסטארט-אפ קטן". עם זאת, הוא ופיצ'אי הקניטו בזמנו שגוגל עשויה להשיק מוצרים דומים לציבור מתישהו השנה. העסק העיקרי של גוגל הוא חיפוש באינטרנט, והחברה כבר מזמן הציגה את עצמה כחלוצה בתחום הבינה המלאכותית.

גוגל שילמה 300 מיליון דולר עבור סטארט-אפ הבינה המלאכותית אנתרופיק (Anthropic) ובכך היא בעצם באופן רשמי מודיעה על כניסתה למנועי יצירת טקסטים אוטומטיים כחלק מתחום ה-AI (בינה מלאכותית). מדובר בתחום שמהווה סכנה גדולה עבור החיפוש של גוגל. המערכות האלו יודעות ליצור תכנים מעצמם, המערכות האלו מאפשרות חיפוש דרכם באופן שמייצר את התשובה הטובה ביותר לחיפוש וגם את הטקסט המקיף המתאים ביותר לחיפוש.

קיראו עוד ב"גלובל"

גוגל צריכה את הפתרון גם כדי שיהיה לה מקום בשוק התחרותי הזה וגם כדי שתוכל לסנן ולבדוק את התכנים ברשת באם הם עולים דרך מערכות כאלו. גוגל מתבססת על כך שהתוכן האיכותי, ייחודי מקבל מקום של כבוד בחיפושים, ואם הבינה המלאכותית תתפוס את המקום המרכזי בדירוגים הגבוהים המשמעות היא שניתן "לעבוד" על מנוע החיפוש של גוגל. זה איום ענק על עיקר ההכנסות של החברה.  

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה