מטוס בואינג
צילום: טוויטר

בואינג תפטר 2,000 עובדים? לפני שבוע דיברה על גיוס של 10 אלף

בואינג רשמה הפסדים ב-7 מתוך 8 הרבעונים האחרונים. היא רשמה הפסדים גם לפני הקורונה והשאלה איך היא תצא מהמשבר הגדול. בינתיים המניה הכפילה את שוויה מאז השפל שרשמה חודש ספטמבר האחרון - אבל היא עדיין מאוד רחוקה מרמות השיא של 2019
נתנאל אריאל | (1)

דיווחים בחו"ל על כך שיצרנית המטוסים בואינג BOEING צפויה לפטר כ-2,000 עובדים, חלקם באמצעות 'שחיקה' - כלומר לא לקלוט עובדים חדשים אחרי שעובדים קיימים יפרשו, וחלק באמצעות פיטורים ממש. על פי הדיווחים, מדובר על פיטורים בעיקר במחלקות הכספים ומשאבי האנוש שלה. צריך רק לומר - בואינג מעסיקה 156 אלף עובדים, כך ש-2,000 זה אולי מכה קלה בכנף, אבל לא הרבה מעבר לכך.

הקיצוצים הצפויים מגיעים אחרי שחברות כמו 3M COMPANY (MMM), DOW INC (DOW) וגם פדקס FEDEX פיטרו עובדים בשבועות האחרונים.   

בואינג נאלצת להתמודד עם הפסדים חוזרים ונשנים בשנים האחרונות, גם אבל לא רק בגלל הקורונה. היא הפסידה גם קודם, בגלל הקרקוע של מטוס ה-737 MAX שלה בעקבות תאונות של מטוסים מהדגם הזה (הפעילות הושבתה ואז הם חזרו לפעילות אבל אז התרחשה עוד תאונה שהשביתה אותם מחדש. לאחרונה הם חזרו שוב לשימוש ובחברה מקווים שהפעם לא יהיו תקלות).

בואינג למעשה דיווחה על הפסדים בשבעה מתוך שמונת הרבעונים האחרונים והפסידה יותר מ-20 דולר למניה במצטבר במהלך תקופה זו. גם בדוחות לרבעון האחרון הציגה בואינג הפסדים. היא הציגה אמנם תזרים מזומנים חיובי - ואלו היו חדשות טובות - אבל החברה עדיין לא הצליחה לרשום רווחים. בואינג הפסידה 1.75 דולר למניה על מכירות של 20 מיליארד דולר. בוול סטריט ציפו לרווח של 17 סנט למניה על מכירות של 20 מיליארד דולר לבואינג. ההחמצה בשורת הרווח נבעה על פי החברה בעיקר מהוצאות מיוחדות בהיקף של כמעט 800 מיליון דולר, עלייה של כ-550 מיליון דולר לעומת הרבעון המקביל אשתקד. סמנכ"ל הכספים בריאן ווסט הדגיש בשיחת הועידה שהיו "עלויות חריגות", כולל בעיות מתמשכות בשרשרת האספקה (להרחבה על הדוח האחרון)

בפועל, בואינג זקוקה ליותר עובדי הנדסה וייצור מכיוון שהיא רוצה להגדיל את ייצור המטוסים במטרה לענות על הביקוש הגובר למטוסים אחרי מגיפת הקורונה. בואינג סיפקה 480 מטוסי סילון ב-2022, עלייה מ-340 שנמסרו ב-2021. וול סטריט צופה כי השנה החברה תמסור יותר מ-600. לשם השוואה, בואינג סיפקה 806 מטוסים בשנת 2018. הרבה מהמטוסים הללו יגיעו לסין, בואינג סיימה את השנה עם מלאי מטוסים של כ-250 מטוסי MAX, כאשר 140 מתוכם מיועדים ללקוחות סיניים.

"הגדלנו את כוח האדם של בואינג ב-15,000 בשנה שעברה ומתכננים לגייס עוד 10,000 עובדים השנה עם התמקדות בהנדסה וייצור", אמרה דוברת בואינג. "יש לנו ונמשיך לתקשר בשקיפות עם הצוותים שלנו שאנו מצפים לצוות נמוך יותר בכמה פונקציות תמיכה ארגוניות כדי שנוכל למקד את המשאבים שלנו בהנדסה וייצור." - רגע, אז החברה תגייס או תפטר עובדים? כרגע לא ברור.

ומה הלאה? בואינג מצפה לייצר תזרים מזומנים חופשי של 3-5 מיליארד דולר במהלך 2023. עם זאת, זה מתחת לצפי בוול סטריט, שם צפו 4.2 מיליארד דולר. 

מניית החברה הכפילה את שוויה מאז השפל שרשמה בחודש ספטמבר אבל היא עדיין מאוד רחוקה מהשיא של תחילת 2019, עוד הרבה לפני הקורונה. התאונות עם המטוסים שלה הפילו את המניה - והקורונה חיזקה את הנפילות, כאשר בעולם לא היו צריכים מטוסים. היציאה מהקורונה אמורה להיטיב עם החברה, אבל בינתיים זה לא בא לידי ביטוי במניה. החברה נסחרת כעת במחיר של 207 דולר למניה (ירידה קלה לעומת 213 בתחילת השנה) ושווי שוק של 124 מיליארד דולר.

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    ה max באמת היה פדיחה (לדעתי הם צריכים להפסיק את הס 08/02/2023 21:31
    הגב לתגובה זו
    ה max באמת היה פדיחה (לדעתי הם צריכים להפסיק את הסדרה ). לעומת זאת הדרימליינר מסתמן כמטוס היסטורי ברמה של ה707 או הג׳מבו. לגבי העתיד חברות התעופה הולכות להשתלט על המון נתיבים שהיו לרכבות או לאוטובוסים ורכבים פרטיים עם מטוסים חשמליים קלים. מאד בטיחותיים וזולים. ובואינג מושקעת חזק בחברות הללו. גם בשוק הצבאי שהוא נפח קטן יחסית מפעילותה בואינג השכילה ללכת חזק על תחום המל״טים על חשבון מטוסי דור 3 של לוקהיד. והם עכשיו מובילים את התחום. אני גם מעריך שהם יהיו הראשונים שיפרצו עם מטוס נוסעים סילוני חדש. יש שם מנהלים חדים.