לקראת פתיחת שבוע המסחר בוול סטריט - האנליסטים מנתחים
שבוע המסחר בוול סטריט ייפתח ביום שלישי (מחר אין מסחר לרגל יום הנשיא) בסימן מדד מחירי ההוצאה הפרטית (PCE) ונתוני התמ"ג. ה-PCE, המהווה ברומטר חשוב של אינפלציה, עשוי להראות תמונה דומה לזו שעלתה ממדד המחירים לצרכן. ה-PCE כולל מגוון רחב יותר של מוצרים ושירותים, ומעניק משקל גדול יותר לשירותים, על כן הוא מהווה מדד מועדף על הבנק הפדרלי. נתוני התמ"ג המעודכנים צפויים לבצע תיקון כלפי מטה של הנתון הראשוני של 2.9%, מאחר שנראה שמדובר בנתון גבוה למדי ומאחר שמרבית הצמיחה ברבעון היתה תולדה של הוצאה ממשלתית.
בשבוע שעבר התפרסם נתון מדד המחירים לצרכן בארה"ב (האינפלציה) שהצביע על כך שהאינפלציה ממשיכה לרדת ומגיעה לקצב שנתי של 6.4%. מדובר באכזבה שכן הכלכלנים ציפו ל-6.2%, כאשר בפועל האינפלציה נותרה ללא שינוי מאז החודש הקודם. ובכל זאת מדובר בירידה באינפלציה, או לפחות אי עלייה שלה. בהסתכלות חודשית - מדובר על עלייה של 0.5%, בהתאם לצפי, שזה אמנם פחות טוב מהקצב בחצי השנה האחרונה, אבל זה לא קצב מהיר של 1-2% בחודש אחד, כמו שהיה בשנה שעברה.
מדד הליבה עלה בהתאם לצפי ב-0.4%, אבל השלים עלייה של 5.6% בשנה האחרונה, מעט מעל הצפי ל-5.5%, וירידה לעומת 5.7% בחודש דצמבר. מחירי השכירות עלו בארה"ב ב-0.7% בחודש האחרון והשלימו עלייה שנתית של 7.9%. מחירי המזון טיפסו בחודש ינואר ב-0.5% והשלימו עליה שנתית של 10.1%. מחירי האנרגיה זינקו ב-2% והשלימו עליה שנתית של 8.7%.
תהליך הדיס אינפלציה מתפתח באיטיות ומחירי השירותים ממשיכים לעלות בקצב מהיר יחסית. סך הכול האינפלציה עלתה ב-6.4% שנה אחורה (התמתנות קלה מ-6.5% בדצמבר), ואינפלציית הליבה התמתנה ל-5.6% (מ-5.7%). מחירי התפוקה PPI עלו ב-0.7% בינואר (הציפיות היו ל-0.4% בלבד). מדד ה- PPI הליבה עלה ב-0.5%, השיעור הגבוה ביותר מ אז חודש מאי. עבור הפד', סביבה זו תומכת בהמשך הידוק במדיניות. ברקע, הסביבה הריאלית חיובית יחסית, כולל בשוק העבודה וכנראה גם שיפור בצריכה הפרטית: המסחר הקמעונאי עלה ב-3% בינואר (2.6% ללא מכוניות ודלק) והייצור התעשייתי (ללא אנרגיה) עלה ב-1%. השלכות: צפויות בין שתים לשלוש העלאות ריבית נוספות עד ידי הפד' של 0.25% כל אחת".
- גולדמן זאקס ממליצים למכור כעת את ה-S&P 500 ולחזור לקנות בהמשך
- חמש סיבות להמשך ירידה בשווקים וסיבה אחת לחזרה לעליות
"במשק האמריקאי המשקל של הצרכן הוא כמובן גבוה ובהתאם לכך, סביר להניח שהמיתון המשק יבוא לידי ביטוי רק לקראת אמצע השנה ולא ברבעון הראשון כפי שהערכנו קודם לכן. מה המשמעות מבחינת הפד'? האם הריבית תעלה לרמה גבוהה יותר מכפי שמגולם בשוק? אנו לא חושבים. הפד' מודע לכך שהתהליך צפוי להיות ארוך וחוזר פעם אחר פעם על המנטרה של "ריבית גבוהה לאורך זמן". בנוסף, כדאי לזכור שהירידה באינפלציה שמגיעה מצד ההיצע ולא קשורה לריבית או למחזור הכלכלי משפיעה גם על ציפיות האינפלציה ובכך עושה עבור הפד' את העבודה ומעלה את הריבית הריאלית. לכן, הדיבורים על ריבית של 6% נראים לנו עדיין מופרכים וסביר להניח שהריבית הטרמינלית אכן תהיה סביב 5.25%. מצד שני, הסבירות שהריבית תרד השנה נמוכה יותר מכפי שהשווקים מתמחרים שכן הפד' ירצה להיות בטוח ששוק העבודה כבר לא מהווה איום אינפלציוני לפני שהוא שוקל להתחיל בתהליך של הפחתות ריבית. מכיוון ששוק העבודה צפוי להתחיל להגיב רק במחצית השנייה של השנה, יתכן בהחלט שרק במהלך 2024 הריבית תחל לרדת".
דיויד בינימינוב, מנהל השקעות ב-Global X: "אם להתחיל ולסכם את עונת דוחות הרווח, הרי שהיתה זו עונת דוחות רווח קשה, שהתאפיינה בצמצום שולי הרווח והאטה בגידול במכירות. אמנם עדיין ראינו גידול במכירות, אך חלקו נבע מאינפלציה. ייתכן שאנחנו עדים ל"מיתון ברווחים." מעט יותר מ-60% מחברות ה-S&P500 הציגו רווח למניה (EPS) גבוה מהתחזית, בעוד שבעונה ממוצעת שיעור החברות שמתעלות מעל התחזיות הינו כ-75%. מניות שירותי התקשורת והפיננסים הציגו את התוצאות הירודות ביותר, בעוד שההפתעה החיובית הגיעה ממגזר התשתיות".
- 3.שלמה 27/02/2023 20:17הגב לתגובה זואופקו הלת' רק תעלה
- 2.מעניין תודה רבה (ל"ת)רוני 19/02/2023 17:37הגב לתגובה זו
- 1.זה לא מפולת זה קריצה לקריסה. (ל"ת)מנדל צווינגלבויים 19/02/2023 17:35הגב לתגובה זו