מחשב
צילום: pexels

סין מגבילה את הגישה ל-ChatGPT - החברות הסיניות ירדו בעקבות כך

חברות הבינה המלאכותית במדינה התבקשו להגביל את הגישה לצ'אטבוט הפופולארי, שבחברה שלו מיקרוסופט השקיעה לאחרונה 10 מיליארד דולר. עליבאבא ובאידו מתכננות גרסאות משלהן לצ'אטבוט, בתקווה שהמשטר הסיני יהיה מסוגל לחיות איתן
נתנאל אריאל |
נושאים בכתבה ChatGPT טנסנט סין

פלטפורמת WeChat של הענקית הסינית  TENCENT HOLDINGS LTD הייתה בין הערוצים ששימשו אזרחים סינים לגישה לשירותי ChatGPT. חלק ממניות הטכנולוגיה המובילות בסין ירדו בבורסה הסינית היום בעקבות דיווח לפיו בייג'ין מבקשת מחברות שהן חלוצות בתחום הבינה המלאכותית להגביל את הגישה לצ'אטבוט הפופולרי ChatGPT.

על פי הדיווחים, גם אנט (Ant) של עליבאבא  ALIBABA GROUP וגם טנסנט התבקשו על ידי הרגולטורים הסיניים להגביל את הגישה לשירותי ChatGPT בפלטפורמות שלהן, ישירות או דרך צדדים שלישיים, כך דיווח Nikkei Asia.

מי שסבלו היום הכי הרבה בשוק הסיני הן מניות שעלו בתקופה האחרונה כשהמשקיעים סינים ניסו להצטרף לטירוף בשוק סביב הבינה המלאכותית (AI). מדובר על מניות כמו Beijing Haitian Ruisheng Science Technology שאיבדה היום 8.4% מערכה - אבל זאת אחרי שכבר שילשה את ערכה רק מאז ה-23 בחודש ינואר האחרון, כלומר בתוך חודש. עוד חברה שקרה לה אותו דבר היא Hanwang Technology, מפתחת תוכנות לזיהוי תבניות, שקרסה את המקסימום שניתן לרדת ביום אחד בבורסת שנזן - 10% (אבל אחרי זינוק של פי 3 גם היא מאז ה-23 בינואר).

ומה לגבי החברות הסיניות המוכרות? החברות הסיניות מנסות להשיק חלופות מקומיות ל-ChatGPT, כאלה שאולי יהיו יותר סבירות בעיני השלטונות בסין. כך למשל באידו, BAIDU.COM שיש מי שקוראים לה לפעמים "גוגל של סין" אמרה היום שהיא תשיק בחודש מרץ הקרוב צ'אטבוט משלה המופעל באמצעות בינה מלאכותית. "מודל השפה הגדול היצירתי שעליו אנו עובדים כעת יתאים יותר לשפה הסינית ולשוק הסיני מאשר מודלים שפותחו מעבר לים", אמר מנכ"ל באידו, רובין לי.

גם עליבאבא אמרה שהיא עובדת על גרסה משלה ל-ChatGPT אך לא הכריזה על מועד ספציפי להשקתו.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה