הבנקים ממשיכים בעליות לאחר מכירת SVB
נראה כי הבנקים שירדו לאחר קריסתם של בנק סיליקון ואלי וקרדיט סוויס ממשיכים במגמה החיובית.
יותר משבועיים עברו מאז הקריסה של הסיליקון ואלי בנק (SVB) וכעת, לאחר שהרשויות בארצות הברית הודיעו כי בנק פירסט סיטיזנס, ירכוש את הפיקדונות וההתחייבויות של סיליקון ואלי בנק, ציבור המשקיעים מתחיל להירגע. גם המשקיעים וגם בעלי הפיקדונות בבנקים חששו אז שמא קריסתם של שני הבנקים תתפשט לעוד בנקים ותצית מגמה ולכן התחילו למכור בבהלה ולמשוך את פיקדונותיהם מכל בנק שיש לגביו ספק אפילו קטן.
פירסט סיטיזנס (First Citizens) ירכוש 72 מיליארד דולר של נכסים מהבנק, תמורת הנחה של 16.5 מיליארד דולר ובנוסף הוחלט כי 90 מיליארד דולר של ניירות ערך יישארו בכינוס נכסים. "ה-FDIC קיבל זכויות להגדלת הון במניות פירסט סיטיזנס, עם שווי פוטנציאלי של עד 500 מיליון דולר", נמסר באמצעות ה-FDIC.
"גל הרגיעה לאחר המשבר גורם למניות הבנקים להגיב בעליות על רקע התקווה שהתנודתיות, שהרסה את מגזר הבנקאות, נרגעה", אמרה סוזנה סטריטר, ראש מחלקת הכסף והשווקים ב-Hargreaves Lansdown. המכירה מגיעה גם לאחר שלפני שבוע פורסם כי הבנקים הגדולים החליטו להפקיד אצל פירסט רפובליק 30 מיליארד דולר, על מנת לתמוך בו ולספק לו נזילות ושקרדיט סוויס נרכשת על ידי UBS ובעצם ממשיכה את המגמה בסקטור הבנקאות ומחזירה לאט לאט את הביטחון בו.
"קריסת הבנקים בארה"ב והידרדרות השוק במהלך השבוע האחרון הגיעו לשיאם בעסקת חירום למכירת קרדיט סוויס לבנק המתחרה השוויצרי UBS ב-19 במרץ. למרות שמוקדם מדי לדעת אם זה ישיב את אמון השוק, המצב הנוכחי עדיין נראה שונה מאוד מזה שקדם למשבר הפיננסי של 2008", כך אמר סטפן מונייה, מנהל ההשקעות הראשי של הבנק השוויצרי לומברד אודייר.
לדבריו, התפתחויות אלו מתרחשות על רקע עליית ריבית והידוק מוניטרי, וכתוצאה מכך תנאים פיננסיים קשים יותר שגרמו למשקיעים להיות זהירים. עם זאת, היום, בניגוד למשבר ב-2008 לבנקים יש עתודות הון גדולות יותר, במיוחד לבנקים הגדולים ביותר, שבהם דרישות ההון הוגדלו באופן משמעותי לאחר 2008. מעבר לכך, יש להם פחות חשיפה למשכנתאות סאב-פריים ולנדל"ן מסחרי, הרגולציה תוגברה, והרגולטורים הפיקו לקחים על החשיבות של פעולה מהירה ונחרצת.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה